Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благодарна пациентка:

Добрият лекар първо е човек с голямо сърце

По пътя към семейното щастие Пламена Русева се доверява на доц. д-р Таньо Сечанов
Нишките на настоящето плетат изкусно посоката на бъдещето и понякога зависят от един единствен правилен избор - този на лекаря, който ще даде шанс за по-добър живот. 34-годишната Пламена Русева, фризьорка по професия и майка на детенце на година и половина се свърза с БНР-Бургас, за да благодари на своя лекар спасител. 

Няколко години здравословни проблеми тормозят младата жена преди да започне да търси решението им. Както често се случва, пътят през здравната система е на посочване на диагнози и отхвърлянето им, а случайност носи щастливото разковниче. Докато работи във фризьорския салон клиентка споменава името на доцент д-р Таньо Сечанов като специалист по болестите на щитовидната жлеза:

"Потърсих мнения за него, човек трудно се доверява само на нечии думи - бяха изцяло положителни. Покрай други изследвания, разбрах, че имам такъв проблем. Една от лекарките в Бургас, година преди да срещна доцент Сечанов, ми каза, че няма да мина без операция. Първата ни среща с него протече много спокойно. След ехография и преглед той ми обясни, че нещата не са добри, но всяка болест, хваната навреме, може да бъде излекувана. Думите му ми вдъхнаха надежда. Благодарение на него и съдбата днес съм това, което съм!"


Хирургичната интервенция е направена в началото на януари 2018 година. Три месеца по-късно се сбъдва мечтата на Пламена за детенце.  През цялата си бременност тя споделя резултатите от ежемесечните изследвания с доцент Сечанов.  "Страхувах се, той ми оказа неоценима подкрепа не само като специалист, но и като човек", споделя младата майка. Емоционалното преживяване я бележи за цял живот и на свой ред тя дава името на специалиста на други нуждаещи се.

Ако и вие искате целия свят да чуе името на добрия лекар, който ви е дал надежда за бъдеще, може да го направите в кампанията ни „Да благодарим заедно за спасения човешки живот!“ Обадете ни се на телефон 056/ 82 59 95 или ни пишете на страницата на БНР-Бургас във фейсбук, а ние ще се свържем с вас, за да разкажем историята ви заедно.

Повече чуйте в звуковия файл.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Демонстрация на оказване на първа помощ.

Недостиг на специалисти за Спешната помощ в Бургас: 60% от местата са празни

В Бургас и на национално ниво трайно липсват специалисти в Спешна помощ – лекари, медицински сестри и фелдшери. В областта дефицитът е около 60% – съобщи пред БНР – Бургас председателят на Съюза на парамедиците в България Ива Пехливанска по повод днешния Световен ден на спешната медицинска помощ. Според нея проблемът може да се реши с..

публикувано на 27.05.24 в 08:05

Около 1300 са случаите на коклюш в България

Към момента случаите на коклюш в България са около 1300. Едва 100 от заразените са в болница, а нови смъртни случаи няма. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Според Кунчев мерките, които бяха взети - за намаляване на възрастта на имунизиране и възможността да бъдат имунизирани бременните жени, започват да дават своето..

публикувано на 25.05.24 в 16:36

Организират безплатно обучение по Първа помощ в Бургас

Български Червен кръст-Бургас,  заместник-директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Светослав Тодоров и лектор по Първа помощ, организират безплатно обучение по Първа помощ за широката общественост. Събитието ще се проведе на 31 май от 13.00 до 15.30 часа в заседателната зала на Областна управа Бургас като за участие са поканени представители на институции, НПО и..

публикувано на 22.05.24 в 12:57

Здравното министерство разпореди проверка на бургаската болница „Сърце и мозък“

Министерството на здравеопазването разпореди извършването на проверка на бургаската болница "Сърце и мозък" по сигнал, подаден от БНР Бургас. Той бе във връзка с издадената от лечебното заведение електронна рецепта на пациент, видима единствено в собствената ѝ аптека, но не и в националната система,  до която имат достъп всички останали аптеки. Подалата..

обновено на 20.05.24 в 14:33

РЗИ-Бургас се включва в национална АНТИСПИН кампания

Националната АНТИСПИН кампания  „Помним! Приемаме! Подкрепяме!“ ще се проведе днес. Тя се провежда всяка година в третата неделя от този месец.  Кампанията има за цел да почете паметта на жертвите на ХИВ/СПИН и да насочи вниманието към този обществен проблем, като  повиши обществената информираност за ХИВ и да отбележи, че превенцията,..

обновено на 19.05.24 в 14:37

В Световния ден за борба хипертонията, в Бургас мерят кръвното налягане

Бургас става част от кампанията "Май – месец за мерене“, която се организира по повод Световния ден за борба хипертонията. На 17 май, на ул. „Александровска“ пред сградата на Община Бургас, ще бъде разположен медицински пункт, където всеки ще има възможност да измери кръвното си налягане. Инициативата е на Българската лига по хипертония с подкрепата..

обновено на 17.05.24 в 08:52
Магистър-фармацевт Димитър Маринов, председател на Българския фармацевтичен съюз.

Рецепта, видима само в една аптека, лишава пациента от терапия

Насочването на пациент с рецепта, видима само в една аптека, го лишава от достъп до терапия. Това заяви в интервю за БНР – Бургас председателят на Българския фармацевтичен съюз магистър-фармацевт Димитър Маринов. Той коментира случая, при който бургаската болница „Сърце и мозък“ изписа пациент с електронна рецепта, която може да бъде видяна и,..

обновено на 14.05.24 в 11:11