Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

РДНСК пак ще проверява строежа на "Алепу"

РДНСК-Бургас ще направи утре проверка на строежа на плаж Алепу. Контролният орган се самосезисира заради снимка, разпространена от екогрупата Бетономорие в социалните мрежи. "Това което виждате, по проект, е брегоукрепване в основите и хотелски комплекс, който да изплати разходите по брегоукрепването. Подиграват ни се по най-безпардонния начин. Това е крещящ абсурд на управлението на страната ни", отбелязват природозащитниците.

Още през октомври 2019 година БНР-Бургас съобщи, че е започнало строителството на четвъртия етаж от брегоукрепителното съоръжение в защитената местност, по известна като Шофьорския плаж. Там непосредствено след плажната ивица се издига строеж, който много прилича на жилищна сграда, но от фирмата инвеститор на обекта твърдят, че укрепват свлачище. В началото на миналата година от Националната дирекция за строителен контрол заявиха, че контролните органи са установили сериозни нарушения, но въпреки това няма констатирани незаконни действия. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Продължава строителството на брегоукрепителното съоръжение в местността „Алепу“ (СНИМКИ)

Започна строителството на четвъртия етаж от брегоукрепителното съоръжение в защитената местност „Алепу“, по известна като Шофьорския плаж. Там непосредствено след плажната ивица се издига строеж, който много прилича на жилищна сграда, но от фирмата..

публикувано на 17.10.19 в 12:37
ВИЖТЕ ОЩЕ
Гл. архитект на община Бургас Емил Бурулянов

Цените на жилищата в Бургас са скочили между 37 и 55% за последните 5 г.

Интересът към вилни сгради и еднофамилни къщи е основно в селищата Твърдица, Маринка, Димчево, Извор, както и кварталите Ветрен, Банево и Крайморие. Средните цени на кв. м.  там са от 1000 до 1200 евро, каза арх. Бурулянов. "Зоните, в..

публикувано на 24.06.22 в 15:10

Прогнозират спад на цените на ваканционните имоти през есента

Търсенете на ваканционни жилища по Южното Черноморие е повече от предлагането. Цените им в момента са от 10 до 40% по-скъпи в сравнение с преди година. Прогнозата на експертите е за спад след края на лятото. Развитието на сегмента..

публикувано на 24.06.22 в 09:49

На остров "Света Анастасия" предстои тридневен "Биле фест"

Биле фест на остров "Света Анастасия" предстои от днес до неделя. В духа на Еньовден ще бъдат пресъздадени ритуали за здраве и плодородие, ще има музикални изпълнения и билков базар, съобщи управителят на Острова Павлин Димитров: "..

публикувано на 24.06.22 в 07:35

Форумът „Синьото бъдеще - наша отговорност“ е посветен и на Международния ден на моряка (СНИМКИ)

За втора поредна година Бургас е домакин на Международния морски форум, който фокусира екологичните теми за синята и зелена енергия. По време на събитието днес бе подписан и меморандум за сътрудничество между пристанищата Бургас и Синеш в..

публикувано на 23.06.22 в 17:04

Нов голям ферибот по линията Бургас-Батуми

Нов голям ферибот ще плава по линията Бургас-Батуми от 4-и юли. Това каза директорът на бургаското пристанище Диян Димов преди откриването на Международен морски форум в града. След ферибота „Дружба“ това е вторият ро-ро кораб, който ще обслужва..

публикувано на 23.06.22 в 11:52

Публично обсъждане на плана на бюджет 2021 се проведе в Несебър

 Публично обсъждане на окончателния годишен план на бюджет 2021 г. и отчета на бюджета на Община Несебър за същата година се проведе в Несебър. У точненият план на бюджета на Община Несебър за 2021 год. е бил 71 224 385 лв. В него  са били планирани..

публикувано на 22.06.22 в 13:34

Предлагат ДП" Пристанищна инфраструктура" да се премести в Бургас

Промяна в седалищата на Изпълнителна агенция „Морска администрация“ и Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ се предлага чрез  проект на Закон за изменение и допълнение на Кодекса на търговското корабоплаване. Той е публикуван на портала..

публикувано на 22.06.22 в 12:54