Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ремонтират улицата към сарафовския плаж догодина (СНИМКИ)

5
Снимка: Мариян Иванов

Цялостният ремонт на основната улица, която води към плажа на кв. „Сарафово“, няма да се извърши през тази година. За новия туристически сезон на ул. „Брацигово“ ще се извърши само рехабилитация. 
Ремонт на  улица „Брацигово“ е предвиден, но той няма да се осъществи през настоящата година, информират от Община Бургас, след запитване към тях. Вече е готово е проектирането на улицата, което предвижда пешеходна зона и оформяне на площадно пространство в пресечката с ул. „Ангел Димитров“.

 Проектът ще бъде подложен на обществено обсъждане. Ремонтът ще стартира след като ВиК подмени цялата подземна инфраструктура, а Общината ще се съобрази с графика на дружеството. 
И по „Брацигово“, и по „Ангел Димитров“ за настоящата година ще се извършат дейности по рехабилитация за новия туристически сезон.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва седмият Burgas Game Jam

Burgas Game Jam започва днес от 17 часа на Флората, регистрацията ще е отворена още от 16.30 часа, каза един от организаторите Пламен Шкодров. Повечето от участниците идват като готови отбор, но всеки, който иска, може да участва,ще му намерим екип, подчерта той. Тази година световното събитие се провежда седмица, но българските организатори са се..

публикувано на 03.02.23 в 09:00

От утре започват кукерските празници в община „Тунджа“

От утре започват кукерските празници в населените места на община „Тунджа“ . По традиция в първата събота и неделя на февруари първи празнуват Кукеровден в селата Калчево и Завой, а в село Хаджидимитрово кукерите ще играят само в събота.  За населените места със съхранени кукерски традиции Кукеровден е голям празник. Кукерите се събират и..

публикувано на 03.02.23 в 08:17

12 фирми искат да ремонтират пътя Царево - М. Търново

12 са отворените оферти в обществена поръчка за избор на изпълнител на основния ремонт на 58,6 км от второкласния път Царево - Малко Търново .  Пътят е основна връзка между двата града, като по него преминава основния трафик от Южното Черноморие към Република Турция. Отворените оферти са на: „АВТОМАГИСТРАЛИ“ ЕАД; „ИСА 2000“ ЕООД;..

публикувано на 02.02.23 в 17:29

Българово отбелязва 145 години от своето Освобождението на 4 февруари

Българово ще отбележи 145 години от своето Освобождението на 4 февруари, събота. Честването ще започне в 13:00 часа с традиционната заупокойна молитва в църква „Св. Атанасий“ в памет на убитите през февруари 1878 г. в село Уруменикьой /дн. град Българово/ близо 400 православни християни, сред които много жени и деца. Програмата продължава в 13:15..

публикувано на 02.02.23 в 12:28

Бургас е сред областите, които ще получат най-много средства за губещи линии

Бургас е сред областите, които ще получат най-много средства от държавната субсидия за нерентабилни линии . Общо заделените средства са 27 млн. лева. Те, обаче, са само за покриване на загуби по съществуващи маршрути и няма да доведат до нови или по-чести курсове , казва Румен Христов от превозвача „М-бус“  Босилково - как се живее..

публикувано на 02.02.23 в 12:28

Изплащат пенсиите от 7 до 20 февруари

Изплащането на пенсиите през февруари чрез пощенските станции ще се извърши по стандартния график – от 7 февруари (вторник) до 20 февруари (понеделник). Преводите на сумите за февруарските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 февруари, съобщават от Националния осигурителен институт.

публикувано на 02.02.23 в 11:13

Община Тунджа дари 20 000 лв. за лечението на малкия Митко

Община Тунджа дари нови 20 000 лв. за петгодишния Митко, който е на лечение в клиника в Израел. Средствата са осигурени от Общинския фонд за подпомагане на деца и младежи, събрани на Коледния благотворителен бал. Митко продължава да се бори с бактериална инфекция, която застрашава втората успешна трансплантация, донор на която беше майка му. След 3..

публикувано на 02.02.23 в 09:49