Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински служител спаси удавник в Бургас (обновена)

| обновено на 18.06.20 в 14:13

Мъж на около 70 години е бил спасен от удавяне от общински служител в Бургас. Възрастният мъж се разхождал по Моста на бургаския плаж. Той слязъл по стълбите до пристана и внезапно скочил във водата.

Един от двамата общински инспектори от дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност", които патрулирали на моста, хвърлил на давещия се спасителен пояс. Самоубиецът обаче вече потъвал. 

Тогава Георги Иванов скочил в морето, извадил го и му оказал първа помощ. Възрастният мъж е изхвърлил водата от дробовете си и е откаран в болница от извиканата на място линейка.

Интервю с прекия му началник - Веселин Василев, можете да чуете в прикачения файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Десет къщи в Новозагорско са спасени от пожар

Десет къщи в село Караново, Новозагорско са спасени от пожар, възникнал в сухи треви в близост до стадиона на селото, съобщават от ОДМВР-Сливен.  Огънят е потушен от три екипа на пожарната, Държавно горско стопанство – Нова Загора и доброволци. Включени са трактор и водоноска. Пожарът не е причинил щети, няма и пострадали. За последното денонощие..

публикувано на 12.07.24 в 11:57

Полиция отцепи района срещу автогарата в Бургас заради забравен куфар (ГАЛЕРИЯ)

Полицията отцепи част от района на Автогара Юг в Бургас заради забравен куфар. Инцидентът стана преди 11 часа на една от спирките срещу сградата ѝ. Пристигналите служители на реда я оградиха с полицейски ленти и накараха хората да се изтегля , в резултат на което всички се струпаха на съседната спирка и част от тях се оплакаха пред репортер на БНР..

публикувано на 12.07.24 в 11:35

Софиянец загина в морето край Приморско

82-годишен софиянец загина в морето край Приморско, съобщават от полицията.  Инцидентът е от 11 юли малко преди 12 часа на обяд.  Докато плува, мъжът е изпаднал в безпомощно състояние и въпреки, че е изваден от морето и му е оказана първа помощ, той губи живота си.  Тялото на мъжа е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" към..

публикувано на 12.07.24 в 10:38
Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Прокуратурата протестира предсрочното условно освобождаване на Биляна Петрова

Окръжна прокуратура Сливен протестира пред Апелативен съд – Бургас предсрочното условно освобождаване на бившия заместник-кмет на столичния район „Младост“. На 3-ти юли Окръжен съд Сливен е постановил освобождаването, но информацията за това решение стана известна едва днес. Петрова няма да бъде освободена докато не се вземе решение от последната..

публикувано на 12.07.24 в 07:08

Дисциплинарно уволнение за арестувания прокурор в Равда искат колегите му в Бургас

Прокурорът от Районната прокуратура в Бургас, който беше задържан в неадекватно състояние да кара автомобил на бензиностанция в района на Равда, да бъде дисциплинарно уволнен. Това са поискали от ръководството на Районната прокуратура в Бургас един ден след инцидента.  Решението за наказанието му трябва да бъде взето от прокурорската колегия на Висшия..

публикувано на 11.07.24 в 17:11

Прокуратурата в Бургас обвини полицая Христо Петров за побоя над момче до къмпинг "Градина" (ОБНОВЕНА)

Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинение за нанасянето на средна телесна повреда по хулигански подбуди на полицая Христо Петров.  Той е задържан за побой над млад мъж на 1 юли в района на "Кайт бар" до къмпинг "Градина". Срещу него обаче не е повдигнато обвинение, че е участвал в сбиването като длъжностно лице, защото 11 дни след..

публикувано на 11.07.24 в 16:56
Калин Стоянов

Случаят с битото момче на „Кайт бар“ ще се наблюдава лично от вътрешния министър

Случаят с битото момче на „Кайт бар“ ще се наблюдава лично от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Това той съобщи в пленарна зала по време на изслушване по инцидента, инициирано от група народни представители. Министърът припомни хронологията и посочи, че тази сутрин е говорил с пострадалото момче Валентин Радев. В разговора лично го е..

публикувано на 11.07.24 в 12:20