Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

БСП: Държавата да вземе спешни мерки за поощряване на туризмаДържавата трябва да вземе спешни мерки за поощряване на вътрешния туризъм. Скоро не се очертават и туристи у нас, извън Евросъюза, като Русия, Беларус и Украйна. Становището е на народните представители на БСП от Бургас, които днес направиха отчет на работата си в Народното събрание от март до сега.

Мярката за стимулиране на туризма у нас чрез предоставянето на ваучери е добра, но за съжаление се спря до тук, те да се дават само на хората на първа линия, които да почиват единствено във ведомствените станции, заяви народният представител Тодор Байчев.

„Защо не се подходи по-серизно по тази мярка, а именно държавните и общинските служители да почиват по българското Черноморие, като се изготви една успорена писта по отношение на възможността това да се случва, като се говори с общините по морето и въобще с хотелиерите“

Няма как да очакваме, който и да е турист от Русия, Беларус и Украйна да дойде у нас на почивка, при условие, че карантината от 14 дни за пристигащи извън от ЕС стои,  това е абсурд, посочи Николай Тишев. Петър Кънев също не е оптимист туристи от този регион да летуват в Б  ългария

„Говорих с Ангелкова и я попитах какво правим с Беларус, Русия и Украйна. От Беларус имаме 80 000  туристи. От Русия паднаха, бяха стигнали до 640 000, сега са в рамките на 380 000—400 000 човека, от Украйна имаме доста сериозен ръст от 200-250 000 души годишно. Това са 1 млн. човека и то хората, които могат да харчат. Тя каза: „Чакам решение от Брюксел“

Дори и Брюксел да разреши това от 1 юли, нашето министерство ще трябва да влезе в преговори със всяка една държава поотделно, допълни още Кънев. 

Повече чуйте в репортажа в звуковия файл: 
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Бургас се оказа безсилна по казуса „Росенец“

Община Бургас се оказа безсилна по казуса с имотите в парк „Росенец“. Това стана ясно по време на първото заседание на временната парламентарна комисия, която проучва фактите и обстоятелствата около случая с резиденция там. Въпреки че беше поканен, кметът на Бургас Димитър Николов не присъства на изслушването. По време на комисията стана ясно,..

публикувано на 29.07.21 в 16:17
Ивайло Мирчев

Ивайло Мирчев: Без ДПС в управлението

Има три направления, в които „Демократична България“ ще са непреклонни за подкрепа на правителство на „Има такъв народ“. Това каза за БНР-Бургас местният депутат Ивайло Мирчев. Първото е да имаме съвпадение по отношение на програмите, за което от утре започват срещи на наши експертни групи с тях, коментира още Мирчев и добави: „На..

публикувано на 26.07.21 в 12:35
Премиерът Бойко Борисов, архив

Бойко Борисов в с. Бата: Цял ден имитират, правели кабинет 

Бившият премиер Бойко Борисов коментира опитите за съставяне на правителство и отправи критики към вътрешния министър Бойко Рашков и към съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов по време на посещение в поморийското село Бата. Той пристигна там да подкрепи лично арестувания преди изборите кмет Георги Георгиев. Той самият бе освободен 24..

публикувано на 24.07.21 в 21:02

Президентът се среща с парламентарно представените партии за консултации

Президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 46-ото Народно събрание преди да връчи мандат за съставяне на правителство на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях. Предвидените в Конституцията консултации с парламентарните групи ще се проведат в президентската институция. Първи..

публикувано на 23.07.21 в 08:15

След часове спорове в НС: Комисия за „Росенец“ ще има

Депутатите създадоха временна анкетна комисия за парк „Росенец“ по искане на "Демократична България". Председател ще бъде депутатът Калоян Янков от коалицията. В рамките на три месеца комисията трябва да установи каква е била работата на контролните органи по констатираните нарушения там през лятото на 2020 г. И още -  законосъобразни ли са били..

публикувано на 22.07.21 в 11:54
Ива Митева

Ива Митева е председателят на 46-ото Народно събрание

Предложението на партия „Има такъв народ“ Ива Митева да е председател на новия парламент бе прието на днешното първо заседание на 46-ото Народно събрание. В подкрепа на предложението гласуваха 137 законодатели, 99 гласуваха „въздържал се“, а един бе против. Претендент за поста бе и Кристиан Вигенин по предложение на БСП. За неговата..

публикувано на 21.07.21 в 11:23

Тържествено заседание на 46-ото Народно събрание

С тържествено заседание днес ще бъде открито 46-ото Народно събрание. Шестте  политически сили в новия парламент ще представят водещите си приоритети. Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова  ще присъстват на заседанието, още за първия ден на новия парламент Първото заседание ще бъде открито от най-възрастния депутат - Мика..

публикувано на 21.07.21 в 08:26