Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Със скандирания "Искаме природа, не искаме бетон "протестно шествие премина по ул. "Александровска" в Бургас

| обновено на 25.06.20 в 21:30

Бургас се включи в националния протест срещу Закона за биологичното развообразие и презастрояването на Черноморието. Десетки граждани и предствители на различни организации изразиха недоволството си от поредната промяна в законодателството. Те се събраха тази вечер пред Часовника и направиха протестно шествие по ул. "Александровска"  до площад " Тройката".  След плакат с  надпис " Неприродоиздевателствувай"  протестиращите вървяха като спазиха нужната дистанция заради извънредната обстановка. Според тях :

Ние имаме право на природа! Ние имме право да виждаме тази красота!  Мен, което лично ме ядосва е, че към нас се отнасят като към дебили.

Да заявим, че ние няма да търпим повече безобразия да се вършат по нашето прекрасно Черноморие, от което не остана читаво място.

Да не си мислят, че ние сме някакви шантави, които защитават пчеличките и тревичките, ние защитаваме и техния бизнес.

Мен лично ме притеснява, че един закон, който опазваше природата, в момента е на път да бъде променен, така че да легитимира унищожаването на българската природа.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови електронни устройства слагат край на дублираните билети в БДЖ

БДЖ въвежда дигитални устройства (PDA) за продажба на билети във влаковете по най-натоварените направления София - Бургас - София и София - Варна - София. С тази стъпка ще бъдат преустановени случаите на дублиране на билети със запазено място, тъй като PDA устройствата са свързани централизирано с билетоиздаващата система, с която работят и..

публикувано на 12.08.24 в 15:53

С първа копка бе даден стартът на ремонта на пътя Зидарово - Вършило

С първа копка бе даден стартът на ремонта на пътя Зидарово - Вършило.  Пътният участък е част от съществуващ общински път от Зидарово до пътно кръстовище за с. Габър с. Вършило.  Общата дължина на трасето е 1804.94m. Стойността на проекта е 2 055 810лв. Ремонтът ще бъде извършен за 90 дни. Финансирането на ремонта е осигурено от държавния бюджет,..

публикувано на 12.08.24 в 15:07
Марин Киров (ляво) и проф. Иван Илчев (дясно)

Лаборатория и музей на мановия мед създават в Царево

Постоянна музейна експозиция за пчеларството и мановия мед да бъде открит в Общинския исторически музей Царево. Това предвижда договор, който бе подписан от к мета на община Царево Марин Киров и ръководителят на Център за върхови постижения „Наследство.бг“ към СУ „Св. Климент Охридски“ проф. д.и.н. Иван Илчев. С договора се предвижда..

публикувано на 12.08.24 в 11:12

Синоптиците предупреждават: Опасни горещини в цялата страна днес

"Жълт" код за високи температури в цялата страна е обявен  за днес от Националния институт по метеорология и хидрология . Метеоролозите призовават да бъдем внимателни, защото са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца заради горещините. Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от..

публикувано на 12.08.24 в 08:40

Илиян Янчев: Елате на Петрова нива, за да отдадем почит към подвига на преображенци!

Национален възпоменателен събор по повод 121-та годишнина от Илинденско – Преображенското въстание ще се проведе тази събота, 17 август в местността Петрова нива. Събитието е под патронажа на президента Румен Радев. Хиляди тракийци и потомци на бежанци от цялата страна се очаква да пристигнат за събора.  Изложба на стари оръжия,..

публикувано на 12.08.24 в 08:20

До края на октомври затварят ул. "Одрин" в Бургас (ОБНОВЕНА)

Улица "Одрин" в Бургас ще бъде затворена за движение от днес,  от 10:00 часа. Ограничението ще продължи до 31.10.2024 год, съобщават от Общината. Причина за това е реконструкция на улицата и необходимостта от изграждане на съоръжение за осигуряване на пресичане на две нива при ж.п. прелеза Бургас-Поморие. Обслужването на имотите и..

обновено на 12.08.24 в 08:11

Ремонт на ВиК затваря за месец улица в "Славейков"

Част от улица в бургаския комплекс "Славейков" ще бъде затворена за движение на МПС, информират от Общината. Става въпрос за пътя между бл. 183 и бл. 71.  Временната организация на движението ще бъде въведена от днес, от 10:30 часа (12.08.2024 г.), до 17:00 часа на 10.09.2024 г. (вторник). Там ще се извършват ремонтни дейности на съществуваща..

обновено на 12.08.24 в 07:40