Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Диян Тунджев, собственик:

Такса "барбарон" е политика на заведението

Плажните принадлежности на "Нестинарка" са безплатни, както е заявено от концесионераМинистерството на туризма проверява два казуса по Южното Черноморие, поставени от туристи. Популяризираните чрез социалните мрежи случаи са за такса „барбарон“ в плажно заведение и забрана за поставяне на чадъри в зона, обявена за свободна от концесионера.  

Касов бон от заведение на плаж „Нестинарка“ до Царево показа, че наред с консумацията на храна и напитки, има такса „барбарон“. Ивицата е в списъка на заявилите, че плажните принадлежности този сезон ще са безплатни. Барбароните са към заведението и нямат общо с плажа. Това е политика на заведението, а туристът не е поставял въпроса пред нас, поясни собственикът Диян Тунджев:

"Вече трета година работим на този плаж и винаги сме имали такса за барбарон 6 лв. Тя е само за местата, които са към заведението. Тази такса е обявена с табели, официално и всеки един, който сяда на тези места, е предупреждаван от сервитьорите. Таксата е от 11 до 17 часа. Никой не сме излъгали, никой не сме принудили на сила."

/Повече чуйте в звуковия файл/


В другият случай, разгласен от летовник през уикенда, в свободната зона на плаж „Перла“ край Приморско е поставен знак,  забраняващ разполагането на чадъри.  Той е предупреждение за безопасност към туристите, тъй като участъкът е към коридор за водни спортове, уточниха от пресцентъра на Министерството на туризма. И по двамата казуса ще бъдат изпратени екипи на място, увериха от ведомството. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Оптимистично начало за сезона в Созопол (галерия)

Созопол даде началото на сезон 2020 с концерт на Амфитеатъра снощи. Основно български туристи почиват в момента в курортния град. Започваме го заредени с оптимизъм, коментира кметът Тихомир Янакиев. „ Днес, като отивах към Черноморец и не можех да изляза от Созопол, колите влизаха – излизаха, това означава, че има движение...

публикувано на 05.07.20 в 22:26

В Созопол слагат втора бариера на кея след завишена тарифа за паркиране 

Община Созопол слага още една бариера на кея в Стария град след недоволство от завишена тарифа за паркиране . Посетител се оплака от три пъти по-висока сума, поискана му за престой на автомобила.   Вместо 30 лева, гостът бил принуден да плати 96 лева за паркинг на кея на Стария град в Созопол. Сумата е за пет дни. За това се оплака в..

публикувано на 04.07.20 в 17:28

Превозвачи настояват за засилен контрол по гарите в Бургас заради ,,копърките"

6 фирми,които осъществяват превоз в региона, изпратиха отворено писмо до медиите и отговорните институции с апел да бъде  намерено решение на познат с години проблем- нерегламентираната дейност на таксиметровите шофьори, които возят пътници на цената на един билет. Тази година ситуацията е още по -тежка, тъй като заради извънредната обстановка и вируса..

публикувано на 03.07.20 в 17:28

Зърнопроизводителите в Ямболско очакват по-ниски добиви

Значително по-ниски добиви, в сравнение с миналогодишните, очакват зърнопроизводителите в Ямболска област. Неподходящите метеоролигични условия и болестите са влошили и качеството на зърното.  Данните, с които разполага Областната дирекция „Земеделие”, са в много начален етап, но въпреки това са доста песимистични, уточни директорът Стоян Кунев: "За..

публикувано на 03.07.20 в 09:43

Лято 2020:  Малки къщи за гости или хотел?

Нарастващ интерес към екологичен и селски туризъм в малки населени места,  отчитат от Регионалната браншова асоциация. Тези места са все по-предпочитани заради това, че са по-изолирани и безопасни. Българският турист ще е главно действащо лице това лято. Чужденците са по-резервирани, предвид на рестриктивните мерки в техните..

публикувано на 02.07.20 в 17:48

ВАП сезира Ангелкова и КЗП за проблеми по Черноморието

Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на туризма Николина Ангелкова и председателя на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов за информации в медиите, че не се спазват изискванията при ползване на морските плажове и че се нарушават потребителски права. Министър Николина Ангелкова ще проверява..

публикувано на 02.07.20 в 16:37

Туристи останаха без чадъри и шезлонги на "Златна рибка"

Близо 800 български и германски туристи, настанени в хотелите около плаж „Златна рибка“ край Созопол, останаха без чадъри и шезлонги, въпреки че услугата влиза в цената на пакета. Причината е, че избраният концесионер на тази част от бреговата ивица, все още не може да влезе във владение, заради законови процедури. Сумата от 60..

публикувано на 02.07.20 в 16:21