Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С четири медала се завърнаха колоездачите на „Shore Invaders” от състезание в Тетевен

С четири медала се завърнаха децата от бургаския клуб по планинско колоездене „Shore Invaders” от Тетевен. Там се проведе първото състезание  от българските DownHill серии за деца и юноши, обясни Николай Желев, основател и треньор в клуба. 

"При преминаването на всеки един от нашите състезатели от „Shore Invaders”, просто публиката избухваше. те бяха грандиозни скокове, чупки, чудесии. През цялото време, докато ги следяхме от екрана, си личеше класата на нашите състезатели. Очаквано се прибрахме и с четири медала от състезанието.
Имаме и най-малкият участник Ангел Желев, който се качи стълбицата при 9-годишните. Беше бурно аплодиран от всички -  публика и състезатели. 
Като цялостно представяне на отбора, съм изключително доволен от децата, от моите състезатели. Доволен съм, че ме слушаха, защото знаят, че като ме слушат да обречени на успех."

Георги Георгиев е със злато, а Йоан Бонев с бронзов медал в категорията за състезатели на 10 - 12-годишна възраст. 

Николай Желев - Коки зае третото място при колоездачите в категория „18+“.  

В неделя бургаският клуб ще е домакин на втория кръг от сериитеСъстезанието ще се проведе в местността "Шилото" край бургаския комплекс "Меден рудник".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Най-добрите състезатели по планинско колоездене се събират в неделя на "Шилото"

Най-добрите състезатели по планинско колоездене ще се съберат в неделя в Бургас. На хълма "Шилото" край комплекс "Меден рудник" ще се проведе шампионатът по планинско колоездене, в дисциплината DownHill, спускане за лицензирани състезатели до..

обновено на 08.07.20 в 17:10
ВИЖТЕ ОЩЕ

3 шампионски титли за състезателите по св. борба на "Черноморец"

С отличия се завърнаха състезателите от клуба по свободна борба "Черноморец" от Държавното първенство. Те завоюваха 3 шампионски титли, общо 7 медала и отборно второ място. Всички са възпитаници на  СУ "Юрий Гагарин". Лично-отборният шампионат в..

публикувано на 22.04.24 в 12:33

"Нефтохимик" спечели в Планиница

ФК „Нефтохимик“ спечели гостуването си на „Балкан 1980“ (Планиница) с 2-1 в мач от шампионата на АОГ. Срещата премина оспорвано, като головете паднаха през първата част на мача. Зелените от Бургас поведоха в 20-тата минута, след отсъдено нарушение в..

публикувано на 22.04.24 в 07:48

Бургазлийката Ева Брезалиева с два медала на Световната купа в Баку

Бургазлийката Ева Брезалиева  се окичи със сребърно и бронзово отличие от финалите с топка и с обръч  на световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).  В първия финал с обръч състезателката на Бранимира Маркова  изгра много добре..

публикувано на 21.04.24 в 16:25
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова се измъкна от трудна позиция и направи реми с Катерина Лагно

Нурглюл Салимова завърши реми в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат при жените, който се провежда в Торонто.  В 13-ата си партия на канадска земя българката,  с белите фигури, успя да се измъкне от много трудна..

публикувано на 21.04.24 в 08:36

100 души бягаха в първия Созопол Рън в дъжд, студ и вятър

Първият маратон Созопол Рън се проведе при изключително тежки атмосферни условия - дъжд, студ и вятър. Въпреки всичко в него се включиха 100 състезатели. В дългите дистанции - 5 и 15 км. бягаха 23 жени и 48 мъже. Останалите - деца и начинаещи, след които и..

публикувано на 20.04.24 в 16:00

Мартин Стоев ще води ВК "Нефтохимик 2010" и през сезон 2024/2025

Шесткратният шампион на България ВК Нефтохимик 2010 обяви официално на сайта си, че Мартин Стоев ще бъде старши треньор на тима и за следващия сезон 2024/2025. Той  пое „нефтохимиците“ на 21 януари тази година, след раздялата с Атанас Петров, с когото..

публикувано на 20.04.24 в 11:12

Първият шосеен пробег „Созопол рън“ ще се проведе днес

Първият шосеен пробег „Созопол рън“ ще се проведе днес.  Две са категориите – 15 км. и 5 км. Предвидена е и по-малка дистанция от 1 км., в която може да се включат и деца. Събитието е част от отбелязването на 100-годишната от създаването на..

обновено на 20.04.24 в 08:37