Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бургазлии протестираха с искане за оставка на правителството и главния прокурор (СНИМКИ)

Близо 200 души протестираха в Бургас с искане за оставка на правителството и главния прокурор. Протестът започна пред сградата на Общината, след което премина по бул. „Алеко Богориди“ и завърши в Морската градина. С плакати "Оставка“ и „Мафията вън от властта“ хората изразиха недоволството си от управлението на страната и посочиха, че искат промяна:

„Не искаме това правителство вече да управлява страната“.

„Първо оставка на Иван Гешев е най-важното, после на Бойко Борисов. Трябва да се погнат Ахмед Доган и Дилян Пеевски. Трябва да има адекватни присъди.“

„Изисквам нашите плажове да могат да се използват от всички, да се спазват законите от всички, да не се бият млади момчета.“

„Аз съм срещу корупцията. Не съм в поддръжка на никаква политическа сила. Не ми харесва тук как се развиват нещата. Искам нормална държава.“

„Кое ме разочарова най-много – начинът, по който живея и това, че се налага детето ми да живее в чужбина“.  

„Искам да се спре с тази мафия и падане на правителството. И Гешев вън.“

В протеста имаше и представители на различни политически партии – БСП, СЕК и ДБГ. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Част от бургаския комплекс "Лазур" ще бъде без вода за кратко утре

Водоснабдителното дружество в Бургас предупреждава, че от 9:00 ч. до 11:00 ч. строително-монтажни дейности налагат да бъде спряно водата на следните места: -ул. "Копривщица" в участъка от ул. "Карлово"до ул. "Перущица" -ул. "Батак" в участъка от ул. "Места" до ул. "Панайот Волов" -ул. "Перущица" в участъка от ул. "Места" до ул. "Тодор Каблешков"

публикувано на 12.08.20 в 20:46

Без протестно шествие тази вечер в Бургас

Пореден ден на протест в Бургас. Близо 20 души се събраха пред сградата на общината. Исканията им остават непроменени вече 33-ти ден, за оставка на правителството и на главния прокурор.  Половин час недоволните от управлението на страната скандираха „Оставка“ на площада пред сградата на Община Бургас. Заради малкото протестиращи, тази вечер нямаше..

публикувано на 12.08.20 в 20:36

Литературен център "Яворов" ще има в Поморие

С решение на правителството на община Поморие се прехвърля собствеността върху имот - частна държавна собственост, който се намира на адрес „Патриарх Евтимий“ № 5 в града. Имотът е с площ 431 кв. м и представлява терен със сгради в него. Общата им площ е 141 кв. м. Общината ще го използва за създаването на литературен център „Яворов“ за..

публикувано на 12.08.20 в 19:09

Безводие мъчи десетки села в Ямболско

В десетки населени места на Ямболска област водоподаването е нарушено, чешмите остават сухи в продължение на дни, дори седмици. Местната власт ще търси помощ от държавата, тъй като са необходими милиони за подмяна на мрежата. Трайно засушаване, водопроводна мрежа на повече от 60 години, трудно откриваеми аварии и липса на ВиК специалисти. С..

публикувано на 12.08.20 в 15:22

"Булевард Демокрация" на 12-ти август

Началото на предаването е в стил размисли и страсти на един премиер. Този път поредната глава от книгата е продължение на тази за важните решение и ролята на децата в тях. Сега обаче засягаме бъдещето на нацията. Днес Борисов е изключително щедър и развърза кесията за училища, университети, болници и семейства с деца под 14 г. Случайност или не, за..

публикувано на 12.08.20 в 14:36
Снимката е илюстративна.

Необходим е ремонт на язовирите „Ахелой“ и „Порой“

Заради липсата на достатъчно дъждове и снегове през годината регионът на Бургас е заплашен от въвеждането на воден режим . Поради тази причина, екоминистерството търси алтернативни източници за водоснабдяване. Според институцията решение на проблема може да се намери в ремонтирането на язовирите „Ахелой“ и „Порой“. От Държавната агенция..

публикувано на 12.08.20 в 13:04

Тодор Йосифов, НС "Младежки глас": Ние вярваме, че младите хора трябва да бъдат подкрепяни

Младежки фестивал под надслов „Следвай ритъма 2020 - Let’s dance Burgas“ ще се проведе днес. Той се организира за 8 - ма поредна година от Национално Сдружение „Младежки глас” . С многообразие от спортни събития, много музика и   забавления ще бъде отбелязан 12 август - Международния ден на младежта , съобщи председателят на..

публикувано на 12.08.20 в 09:10