Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 7 август

Снимка: БТА

Гражданите имат право на мирни протести. Ако сметнат, че мирните протести не водят до желания от тях ефект, могат да предприемат гражданско неподчинение и нарушаване на закони и наредби. Е, тогава може да очакват и че правоохранителните органи ще предприемат всички законови възможности, за да спрат нарушаването на закони и наредби и да прекратят неподчинението. Като отиваш на протест, може да очакваш и да те набият малко, да те поарестуват малко. Драма тук не виждам. Естествено, в една правова държава, би следвало органите да се намесят със същата законова сила и спрямо незаконни строежи, огради, бариери, митинги, подпорни стени, хотели, срещу нарушаване на закони от страна на мастити бизнесмени и други държавни органи. И ето тук се къса нишката. И тази скъсана нишка изкарва хора по площадите, без да гарантираме за количествена маса. И, ако някой ден, тя бъде зашита, ще постигнем чудеса. Но, засега, няма такава опасност.

Напълно реално започва предаването „Булевард Демокрация“. От 15 до 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – има ли заграждане на плажове и на българския бряг в местността „Буджака“ в Созопол? Ще погледнем общо върху закона – какво е плаж и всяка част от брега ли е плаж? Каква е дефиницията? Може ли скали да са плаж? По темата – бургаският адвокат Момчил Момчилов

-  Тема с продължение – има ли раздор в коалицията „Демократична България“ в Бургас – съпредседателят на коалицията Христо Иванов и общинският съветник Иво Баев

-  В коментарната ни рубрика – след коалиционния съвет и отказа от оставки – коментар на протестиращите в Бургас

-  Цанко Цанков започна тренировки за подобряване на плувен рекорд. Срещаме ви с него във времето за спорт.

-  Ловният сезон започва символично и със слаби очаквания – Невен Каравасилев по темата

-  Как можем да приготвяме сладкиши със сол - шеф Севда Димитрова

-  За финал – предложенията от големия екран в рубриката „25 кадър“.

-  И днес – време за култура и за вълненията на хората от големия екран.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Напрежение на Прайда и контрашествието в Бургас

Започна подготовката за провеждането на първият Бургас прайд. Около 30 души в момента са се събрали зад паметника на площад „Тройката “. На място има сериозно полицейско присъствие. Над 100 служители на реда охраняват периметъра на целия площад и страничните улици около него. На мястото са поставени огради, които да ограничават достъпа на..

публикувано на 15.05.21 в 15:47

Водно оръдие за двете шествия в Бургас

Над сто полицаи вече са в района на площад "Тройката", заради двете събития, които ще се проведат по едно и също време тук - Бургас прайд и шествие на бургазлии за запазване на традиционните ценности .  Има паркиран камион на жандармерията, с водни оръдия, както и полицейски кучета.   Очаквайте подробности!

публикувано на 15.05.21 в 15:07

Автошествие в подкрепа на традиционното семейство се проведе в Бургас (СНИМКИ)

Близо 10 коли с около 20 души се включиха в автошествие в Бургас. То е под надслов „Да съхраним традиционното българско семейство“.  По този начин искаме да отбележим Международния ден на семейството, посочи Боян Дяков, един от организаторите на събитието. „В същия момент искаме да припомним на хората какви са ценностите на традиционното..

публикувано на 15.05.21 в 12:20

На молебен в Бургас призоваха да запазим православното семейство

Бургаското православно духовенство отслужи молебен в подкрепа на традиционното българско семейство. Той се проведе пред храм „Св. Св. Кирил и Методий“, където се събраха около 20 граждани. Със специално изявление сливенският  митрополит Йоаникий се обяви против провеждането на Бургас прайд, който е планиран за 16 часа днес. Идеята,..

публикувано на 15.05.21 в 12:16

Протестно автошествие срещу „Бургас прайд“ от 11 до 12 часа днес

Протестно автошествие срещу „Бургас прайд“ ще започне днес от 11 до 12 часа. То е организирано от Йорданка Лазаринова, Боян Дяков и Валери Ангелов. Автошествието е под надслов „Да съхраним традиционното българско семейство“.  То ще се проведе по следния маршрут: спортна зала „Бойчо Брънзов“ - улиците „ Стефан Стамболов “ , „ Сан Стефано “,..

публикувано на 15.05.21 в 10:29

В 16 часа започват Бургас прайд и Парад на хетеропривържениците

Бургас прайд и Парад на хетеропривържениците ще се проведат едновременно днес в Бургас. Събитията са планирани за едно и също място - пл. „Тройката Шествие, речи и скандирания са предвидени за организирания днес първи „Бургас Прайд“,  каза неговият инициатор Руси Милев . Целим да постигнем пълно равноправие и толерантност, да бъде..

публикувано на 15.05.21 в 10:17

Бургаското духовенство отслужва молебен в защита на традиционното семейство

Пред катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас ще бъде отслужен молебен от бургаското православно духовенство, съобщи архиерейският наместник отец Севастиан. Той ще е в защита и подкрепа на традиционното българско семейство и за отстояване на изконните православни ценности и добродетели.Служението започва в 11 часа. Ще го води Негово..

публикувано на 15.05.21 в 09:13