Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 7 август

Снимка: БТА

Гражданите имат право на мирни протести. Ако сметнат, че мирните протести не водят до желания от тях ефект, могат да предприемат гражданско неподчинение и нарушаване на закони и наредби. Е, тогава може да очакват и че правоохранителните органи ще предприемат всички законови възможности, за да спрат нарушаването на закони и наредби и да прекратят неподчинението. Като отиваш на протест, може да очакваш и да те набият малко, да те поарестуват малко. Драма тук не виждам. Естествено, в една правова държава, би следвало органите да се намесят със същата законова сила и спрямо незаконни строежи, огради, бариери, митинги, подпорни стени, хотели, срещу нарушаване на закони от страна на мастити бизнесмени и други държавни органи. И ето тук се къса нишката. И тази скъсана нишка изкарва хора по площадите, без да гарантираме за количествена маса. И, ако някой ден, тя бъде зашита, ще постигнем чудеса. Но, засега, няма такава опасност.

Напълно реално започва предаването „Булевард Демокрация“. От 15 до 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – има ли заграждане на плажове и на българския бряг в местността „Буджака“ в Созопол? Ще погледнем общо върху закона – какво е плаж и всяка част от брега ли е плаж? Каква е дефиницията? Може ли скали да са плаж? По темата – бургаският адвокат Момчил Момчилов

-  Тема с продължение – има ли раздор в коалицията „Демократична България“ в Бургас – съпредседателят на коалицията Христо Иванов и общинският съветник Иво Баев

-  В коментарната ни рубрика – след коалиционния съвет и отказа от оставки – коментар на протестиращите в Бургас

-  Цанко Цанков започна тренировки за подобряване на плувен рекорд. Срещаме ви с него във времето за спорт.

-  Ловният сезон започва символично и със слаби очаквания – Невен Каравасилев по темата

-  Как можем да приготвяме сладкиши със сол - шеф Севда Димитрова

-  За финал – предложенията от големия екран в рубриката „25 кадър“.

-  И днес – време за култура и за вълненията на хората от големия екран.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изготвят техническия проект за Музей на музиката в Бургас

Има сключен договор за изготвяне на технически инвестиционен проект за реставрация и адаптация на къщата на композитора Георги Шагунов, която трябва да се превърне в Дом на музиката. Т ова съобщи началникът на отдел „Култура“ в община Бургас Петър Парушев.   „След като е сключен договорът, тече 30-дневен срок, в който..

публикувано на 22.09.20 в 17:36

Създаването на Къща на музиката ще бъде голямо завоевание за културния живот в Бургас

Осъществяването на Къщата на музиката ще бъде голямо завоевание,  един голям плюс в културния живот в Бургас и неговия принос в националната музикална култура, каза Румяна Емануилиду, председател на сдружение „Общество за духовни изяви“. Амбицията на организацията е да превърне дома на композитора Георги Шагунов, написал Химна..

публикувано на 22.09.20 в 17:24

Илия Луков: Горд съм с днешния празник!

Народният певец Илия Луков изнесе днес концерт в Бургас. Той представи възрожденски, патриотични и народни песни. На неговите изпълнения бургазлии и гостите на града се хванаха на празнично хоро. Горд съм с днешния празник, горд съм, че съм българин, каза изпълнителят и честити Деня на независимостта: „ На тези дати, аз специално дълбоко..

публикувано на 22.09.20 в 16:11

Излагат за поклонение иконата на св. Ефрем Нови в Камено

С благословението на Сливенския митрополит Йоаникий на 26 септември в град Камено излагат иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови в храм "Св. Георги". Светинята ще бъде посрещната в 9 часа в Камено с камбанен звън и ще престои за поклонение през целия ден. В 18 часа ще бъде отслужен молебния канон към чудотвореца Ефрем пред иконата с..

публикувано на 22.09.20 в 15:42

И Созопол отбеляза празника

Созопол отбелязва 112-годишнината от обявяването на Независимостта на България.Тържествена церемония се проведе пред Арката в градската градина, в която дълбоки слова по повод този велик за българина ден и поздравления към всички жители на общината отправиха кметът Тихомир Янакиев и народният представител Николай Тишев. В честванията се включиха..

публикувано на 22.09.20 в 15:30

Сливен чества 112 години Независима България

Сливен отбеляза 112 години от обявяването на независимостта на България с тържествен ритуал по поднасянето на венци цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци . На площада отново бе прочетен Манифеста, с който княз Фердинад обявява пред света независимостта на България. Припомнени бяха и думите на тогавашния сливенски..

публикувано на 22.09.20 в 15:05

И в Болярово отбелязаха Деня на независимостта

И в Болярово отбелязаха празника с признателност към към делото на българските държавници, извоювали Независимостта на България. В своето слово кметът Христо Христов отбеляза, че и по време на Съединението през септември 1885 г., и през септември 1908 г., когато е обявена българската Независимост, тогавашните политици показват едно..

публикувано на 22.09.20 в 14:48