Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Несебър празнува от днес

архив

С изложба на творби на децата от Общинския детски комплекс от днес започват празничните събития по повод празника на Несебър – 15 август. Предвидена е интересна и разнообразна програма в продължение на три дни и грандиозен светлинен спектакъл.

Детската изложба е под надслов „Да подариш море и лято….“и ще бъде открита в 11.30 мин. в Артиум център. Всички творби след това ще бъдат дарени на Специализирана болница за рехабилитация (СБР) в Несебър.

В навечерието на празника, на 14 август, е предивдено вечерно богослужение от 19 часа в храм „Успение Богородично“, а в 21.00 часа в Амфитеатъра ще бъде представен филм за Общинската организация на БЧК – Несебър, след това е празничния  поздравителен концерт за несебърлии с участието на „Тоника СВ“

Събитията за 15 август спазват динамиката от предходните години и Несебър отново ще изненада хилядите си гости с мащабно шоу на няколко сцени. Освен традиционните тържествени ритуали ще има и концерти на Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“, трмата тенори и групите Б.Т.Р. и „Тангра“. Кулминацията ще е впечаляващо 3Д мапинг светлинно шоу на крепостните стени.

Предоставяме на Ваше внимание пълната програма:

13 август

11.30 часа Артиум център

Изложба – на децата от Общински детски комплекс – Несебър „Да подариш море и лято….“  (всички произведения от изложбата ще бъдат дарени на Специализирана болница за рехабилитация (СБР) Несебър)

14 август

19.00 часа Храм „Св. Успение Богородично”

Вечерно богослужение

21.00 часа Амфитеатър

Филм за Общинската организация на БЧК – Несебър

Празничен поздравителен концерт за гражданите на Несебър с участието на „Тоника СВ“

15 август

09.00 часа Храм „Св. Успение Богородично”

Тържествена света литургия

10.00 часа пред Крепостните стени

Ритуал по издигане на националния флаг

18.00 часа Южен парк

Детски празник

20.30 часа площад „Жулиета Шишманова“

Концерт на вокална група „Морски звездички” при ОДК – Несебър

21.00 часа Амфитеатър

Концерт на Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“

21.00 – 21.50 часа Крепостни стени

Концерт на Тримата тенори

21.50 часа Крепостни стени

Концерт на групите Б.Т.Р. и „Тангра“

23.50 – 0:00 часа Крепостни стени

Светлинно шоу

3D Mapping

00:00 часа Музикално-светлинен спектакъл


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще раздават дезинфектанти в Сунгурларе

Пълна дезинфекция и масово раздаване на дезинфектанти предстои в Община Сунгурларе. Това обяви на последната сесия на общинския съвет кметът Георги Кенов. Нов дълг, от над 1 млн. лв., ще тегли общината.  670 хранителни пакети за хора от община Сунгурларе, които са в нужда, са дарени от БЧК. Получени са и още  над 230 хранителни и хигиенни пакети за..

публикувано на 29.11.20 в 11:49

БЧК - Бургас предоставя 140 пакета здравословни храни на деца в нужда

БЧК - Бургас предоставя 140 хранителни пакета на деца посещаващи социални институции, от социално слаби семейства и деца в риск. Всеки пакет е на стойност 10 лв. и съдържа бисквити, конфитюр, лютеница, сладка царевица, детски пастет, грах и др. Помощта се предоставя в Центровете за обществена подкрепа в Бургас, за работа с деца на..

обновено на 29.11.20 в 10:44

Шумоизолираща стена искат жителите на квартал "Крайморие"

Шумоизолираща стена искат жителите на квартал "Крайморие". Проблемът бе дебатиран и в Общинския съвет на Бургас. П редложението идва след сигнали от граждани за шумов терор от преминаващите коли по пътя Бургас-Созопол, особено през летния сезон, поясняват вносителите от групата на НФСБ. Искането е да се изгради стена с дължина 100м., подобна на тази в кв...

публикувано на 29.11.20 в 09:28

И тази година Несебър се включва в „Операция: Плюшено мече“

За шеста поредна година Община Несебър и Център за обществена подкрепа ще се включат в мащабната коледна акция „Операция: Плюшено мече“. Тя е посветена на сбъдването на мечти за коледни подаръци на деца и младежи в неравностойно положение. Тази Коледа 29 деца и младежи на възраст от 0 г. до 17 г. ще участват в кампанията и ще имат възможност да..

публикувано на 29.11.20 в 08:54

Фотоконкурс събира красиви пейзажи от България

И тази година ще се проведе националният конкурс “Любими места на картата на България”.  Целта на конкурса е да предостави възможност на всеки да покаже и популяризира любимите си места в България, като сподели свои авторски снимки, свързани с различи видове забележителности: културни, природни, археологически,  исторически, както и нематериално..

публикувано на 29.11.20 в 08:14

БЧК предоставя хранителни и хигиенни пакети на 1024 семейства в Бургаско

БЧК ще предостави на 1024 семейства в Бургаско по един хранителен и един хигиенен пакет. Помощта е по програмата „Дейности в отговор на КОВИД 19 в България“. Пакетите се предоставят на лица засегнати от кризата с коронавируса, изгубили своята работа и останали без доходи, поставени под карантина и социално слаби семейства . Те са..

обновено на 28.11.20 в 16:15

Община Созопол отменя част от празничните прояви през декември

Община Созопол отменя редица празнични мероприятия с цел опазване на общественото здраве. Няма да се състои   традиционното честване на Никулден, пише в своя заповед кметът Тихомир Янакиев. При спазване на строги мерки ще бъде проведена Светата литургия в храм „Св. Георги Победоносец“. Отменя се и провеждането на Благотворителния коледен базар, както..

публикувано на 28.11.20 в 08:36