Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бургаските медицински сестри подкрепят протеста на колегите си в София

Снимка: БГНЕС

Медицински сестри от страната протестират в София. Те са поставили палатки пред сградата на Министерството на здравеопазването. „Подкрепяме исканията на колегите си от страната“, обясни Мария Николова, регионален координатор на синдиката на медицинските специалисти в Бургас. „Ние сме против увеличаването на извънредните часове до 300 на година. Това е в разрез с европейската директива и ще бъде само и единствено в полза на работодателя и в ущърб на работещите. Останалите ни искания са заявени още преди година и половина. Няма промени по тях. Отново апелираме за реформа на здравната система в България“, допълни тя.

Медицинските сестри от Бургас ще изготвят график, за да може да се включат в националния протест в София.  


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предлагат ремонт на медицинските кабинети в ДКЦ I, Белодробната болница и Центъра за психично здраве

Община Бургас да кандидатства за ремонт на медицинските кабинети в Центъра за психично здраве, ДКЦ I и Белодробната болница, предлага кметът Димитър Николов. Докладната записка ще бъде разгледана на предстоящото заседание през януари на Общински съвет - Бургас. Намерението на местната администрация е подготвените проекти, съвместно с трите общински..

публикувано на 15.01.21 в 17:14

Създават безплатен онлайн кабинет за консултации със специалист - ревматолог

През месец януари стартира безплатен онлайн кабинет за консултации със специалист- ревматолог. Към момента кампанията е насочена само към пациенти от Източна България и се организира от пациентска фондация. Първите медицински консултации ще се осъществят в края на месец януари за пациенти с поставена диагноза ревматоиден артрит,..

публикувано на 15.01.21 в 11:32
Д-р Мариана Контева

След Covid – отидете на профилактични прегледи

Пациентите, прекарали коронавирус, е желателно да преминат профилактични прегледи, съветват лекари. При обостряне на специфична симптоматика, свързана със сърцето и съдовата система, задължително трябва да се потърси специалист. Коронавирусът може да доведе след себе си усложнения на други органи и да засегне сърдечно – съдовата система...

обновено на 15.01.21 в 09:04

В Ямбол започна вторият етап от ваксинацията на медиците

В Ямбол започна вторият етап от ваксинацията на медиците. До края на работната седмица ще бъдат имунизирани 170 лекари, медицински сестри и санитари. Д-р Румен Марчев, който е семеен лекар в Ямбол, беше сред първите ваксинирани.  " Не съм имал колебание, преди да ми поставят ваксината се информирах подробно. Дойдох убеден във верността на..

публикувано на 12.01.21 в 10:55

9 нови случая на коронавирус в бургаска област

9 са новите случаи на коронавирус в бургаска област за изминалото денонощие.12  са те  в сливенски и 10 в ямболски регион .620 са новозаразените в страната, те са установени при направени 7804 теста.Положителните проби са почти 8 процента от всички изследвани.106 души са починали, 26 са заразените медицински служители за денонощие. В болница..

публикувано на 12.01.21 в 07:34
Снимката е илюстративна

Лек отлив на пациенти от аптеките

Лек отлив на пациенти от аптеките се наблюдава в Бургас. Към момента дефицитът на някои видове лекарства е преодолян, посочи председателят на Регионалната фармацевтична колегия Любима Бургазлиева. „ Няма подадени сигнали за недостиг за някои от особено важните лекарства. Ритмично се снабдяват аптеките. Дори бих казала, че има един лек..

публикувано на 11.01.21 в 16:37

Напусна ни кардиохирургът проф. д-р Владимир Данов

Началникът на клиниката по кардиохирургия МБАЛ "Сърце и мозък" проф. д-р Владимир Данов почина внезапно. Това съобщават от Български лекарски съюз.  От 2017 г., Данов е изпълнителен директор на Българския кардиологичен институт, където управлява осем медицински центъра, седем високоспециализирани болници и две кардиохирургични клиники в Плевен и..

публикувано на 11.01.21 в 10:43