Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отрицателно становище за изграждането на мидени ферми край Аркутино

Снимка: Pixabay

Отрицателно становище за изграждането на мидени ферми край Аркутино е дала „Басейновата дирекция“. Това обяви на сесия в Приморско председателят на общинския съвет Златина Тюлиева. 

Предстои през октомври административно дело за инвестиционното намерение на „Клуб по спортен риболов Гларус“-Бургас. 

Общинският съвет на Приморско се обяви против фермите още през февруари.   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Декларация срещу мидена ферма в близост до Аркутино приеха в Приморско

„Предвид защитата интересите на местната общност, занимаваща се с туризъм и на рибарските сдружения, както и запазването на Приморско като екологично чиста туристическа дестинация възразяваме срещу издаването на разрешително за ползването на..

публикувано на 13.02.20 в 14:13
архив

Търсят се собствениците на изоставени мидени ферми край Приморско

Басейнова дирекция Черноморски район (БДЧР), заедно с инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) са проверили две мидени полета в акваторията на Черно море, южно от Маслен нос в близост до Приморско.  При огледа в морето е..

публикувано на 18.02.20 в 08:28

Няма да се изграждат мидени ферми в залива Атлиман

Общинските съветници в Приморско единодушно приеха декларация срещу изграждането на ферми за черна мида и скариди на две места край Китен. Причината е, че подобно инвестиционно намерение ще повлияе негативно на туризма в общината. Декларацията..

публикувано на 28.03.19 в 15:33
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха пистолети и патрони на МП Лесово

Служители от Митнически пункт Лесово задържаха два пистолета и патрони при проверка на товарен автомобил. Той е пътувал от Турция през Лесово към Германия, съобщи Агенция „Митници“. Проверката е извършена на 4 май.  Случаят е в рамките на операцията по..

публикувано на 08.05.24 в 11:01

Задържаха шофьор с 4,25 промила на пътя Приморско-Созопол

42-годишен шофьор на товарен автомобил е задържан на пътя между Приморско и Созопол, съобщават от полицията. Той е спрян за проверка от  екип на Граничния полицейски участък в Царево. По техни данни, мъжът се е държал видимо неадекватно. Те поискали..

публикувано на 08.05.24 в 08:52

Полицията задържа няколко мъже за шофиране с алкохол в кръвта през почивните дни

55-годишен айтозлия е шофирал с 1,85 промила алкохол в кръвта. Той е спрян за проверка на 2 май около 14:20 часа на айтоската улица "Славянска", съобщават от ОДМВР. Полицията е установила, че водачът шофира след употреба на алкохол. Той е отказал да даде..

публикувано на 07.05.24 в 09:05

Установени са двама мъже за кражба на над 17 хил. лева от частен имот в село Бата

Двама мъже са проникнали в дома на 88-годишен мъж от село Бата и са откраднали 13 000 лева, 2 350 евро и златен медальон.  Сигналът е получен на 3 май около 11:25 часа.  В резултат на полицейските действия са установени извършителите -..

публикувано на 07.05.24 в 08:39

Дете е с опасност за живота след катастрофа в село Чукарка

3-годишно дете е с опасност за живота след катастрофа в айтоското село Чукарка, съобщават от Областна дирекция МВР.  Инцидентът е от 5 май на обяд, когато лек автомобил, управляван от 35-годишен мъж от карнобатското село Соколово, при извършване на..

публикувано на 07.05.24 в 07:30

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта задържаха митничари от Пристанище Бургас (видео)

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта задържаха митнически служители от Пристанище Бургас. Стоките са открити в тайници на два контейнера, пристигащи от Китай за получател в България. Случаят е в рамките на операцията по противодействие на..

публикувано на 04.05.24 в 10:17

Задържаха над 40 хил. кутии контрабандни цигари на "Лесово"

Задържаха 40 400 кутии контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил на ГКПП – Лесово, съобщават от МВР. Нарушението е разкрито в рамките на съвместна операция на ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“, Агенция „Митници“..

публикувано на 03.05.24 в 11:48