Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Онкологичният център в Бургас организира благотворителен вело поход

Комплексният онкологичен център в Бургас стартира кампания, с която да бъдат събрани средства за извършване на профилактични прегледи на жени в затруднено финансово положение и проблеми с осигурителния статут.

Инициативата е под надслов ВЕЛОТОН и представлява съвместно каране на велосипеди от страна на лекуващи лекари, пациенти и техните близки. Осъществява се съвместно с пациентски организации и спонсори. Лице на кампанията е бургаската актриса Гергана Стоянова.

ВЕЛОТОН ще се проведе на 19 септември от 10:30 часа. Началната точка на велосипедния маршрут, който е с дължина 5 километра, е Корпус 3 на КОЦ - Бургас. Трасето преминава по улиците на града и Морската градина. Финалната точка е при Пантеона. За безпроблемното протичане на събитието ще има медицинско осигуряване и полицейски ескорт. 

На участниците ще бъдат осигурени тениска с логото на кампанията, вода и сладки продукти. Предоставени са и 20 велосипеда. На определени места ще бъдат поставени кутии за набиране на доброволни дарения за кампанията. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Още една група е под карантина в ДГ"Синчец" в Сливен

Учителка от филиала на детска градина „Синчец“ в Сливен е дала положителна проба за COVID-19, съобщават от Общинския кризисен щаб.РЗИ постави под карантина групата , с която учителката е работила. В тази детска градина карантинираните групи вече са две, след като преди дни директорът и логопеда дадоха положителни проби.  От община Сливен съобщават,..

публикувано на 18.09.20 в 08:49

9 са новозаразените с коронавирус в бургаска област

9 са новозаразените с коронавирус в бургаска област, в сливенска са  трима души, в ямболска  също трима. Новите случаи за страната са 154 при направени 5 856 PCR-теста.37 души са в интензивни отделения. Най-много новозаразени има в столицата - 47, област Благоевград - 29 и Стара Загора - 10. 10 души  са починали за последните 24 часа. Излекуваните са..

публикувано на 18.09.20 в 08:15

Три нови случая на африканска чума по свинете около Елхово

Три нови случая на африканска чума по свинете са установени на територията на Държавно горско стопанство-Елхово, информираха от Регионалната агенция по безопасност на храните в Ямбол. Глиганите са намерени  на територията на резерватите  „Балабана“ и „Топчията“ както и в местността „Кайряка“. Две от дивите прасета са открити мъртви, а третото..

публикувано на 16.09.20 в 16:33

Най-мощният лазер за лечение на простата е вече в УМБАЛ Бургас

Най-мощният Тулиум лазер за лечение на простатата вече е на разположение на пациентите в УМБАЛ Бургас. Апаратът е последно поколение и комбинира в себе си решение и на други проблеми – безкръвно разбиване на камъни в отделителната система и отстраняване на тумори от пикочния мехур. В урологичното отделение на УМБАЛ Бургас АД отдавна се..

публикувано на 16.09.20 в 11:49

Няма нови случаи на коронавирус в областите Бургас, Сливен и Ямбол

Няма нови случаи на коронавирус в областите Бургас, Сливен и Ямбол за последното  денонощие.Тоа показват данните на единния информационен портал. Най-много са новозаразените в София-11 души. За страната те са 27  при направени 924 PCR-теста . Починали са 3 души, излекувани са  9 души. Общо 740 пациенти са в болница, от които 53 в интензивни отделения...

публикувано на 14.09.20 в 08:29
МБАЛ

В примитивни условия работят медици в отделения на Ямболската областна болница

Част от отделенията на Ямболската областна болница работят в примитивни условия, както за пациентите, така и за медицинския персонал. Лечебното заведение се помещава в 17 отделни сгради, като някои от тях са строни през 20-те години на миналия век.  Особено тежко е положението в белодробното отделение, което се помещава в сграда, в която липсва дори..

публикувано на 11.09.20 в 08:55

15 нови случая на коронавирус в бургаска област

122 са новите случаи на коронавирус в страната. 15 са те в бургаска област, в сливенски регион са 2, в Ямбол няма.Направените тестове са 5 145. 10  души са починали за последните 24 часа, 60 са в интензивно отделение.177 са излекувани. Активните случаи са 4252.

публикувано на 10.09.20 в 08:19