Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пожар гори в село Граничар, има изпепелени къщи /ОБНОВЕНА/

Голям пожар гори в момента в средецкото село Граничар. Огънят тръгва от центъра, но заради бурния вятър и смяната на посоката му се  разраства. Има изгорели къщи.

Огънят възниква около 13 часа, но заради поривистия вятър бързо тръгва в различни посоки в селото.  Изгарят една обитаема и няколко необитаеми къщи. Преминава през дворовете на почти всички къщи в селото. Местните успяват да запазят домовете си, като сами, от местни водоизточници пръскат с вода около тях.   

Кметът на община Средец Иван Жабов е на място, заедно с огнеборците:

„Всичко възможно правим да овладеем положението, така че да няма повече изгорели къщи. Три пожарни са тук, Държавното горско стопанство и  гасаческите групи от община Средец, горе-долу около 30-35 човека сме. Хора работят с тупалки от всички посоки на селото“

Засега няма евакуирани хора. Местните са притеснени, но според кмета няма опасност да бъдат засегнати други къщи.

След усилване на вятъра, в следобедните часове огънят прехвърля селото и се разраства в посока Турция. Всички екипи на място са активирани срещу огнената стихия. 

Пожарните се озовават в Граничар, малко след като потушават пожар в района на други две средецки села Светлина и Вълчаново.

Овладяването на огъня продължава. Проблем остава бързо смянящата се посока на вятъра и усилването му.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Защитава ли правата на гражданите законодателната промяна за частните съдебни изпълнители?

Частните съдебни изпълнители да могат да събират задълженията на длъжниците преди да се е стигнало до съдебно производство. Законодателното изменение предстои да бъде обсъдено и гласувано на второ четене в Народното събрание, но вече има и своите противници. Законодателната промяна цели да се облекчат и съдилищата и длъжниците от..

публикувано на 17.09.20 в 14:30
Снимката е илюстративна.

Изцяло е потушен пожарът край село Граничар

Изцяло е потушен пожарът край средецкото село Граничар . Това съобщи за БНР-Бургас кметският наместник Пенчо Пенчев.  Припомняме, че четири дни продължиха гасителните действия на пожара, който възникна между землищата на средецките села Граничар, Кирово и  Белеврен.  Изгорели бяха шест необитаеми къщи и стопанските постройки край тях в с. Граничар и..

публикувано на 17.09.20 в 10:41

Христиан Митев: Промените при частните съдебни изпълнители ще облекчат съдилищата и длъжниците

Частните съдебни изпълнители да могат да събират задълженията на длъжниците преди да се е стигнало до съдебно производство. Законодателното изменение предстои да бъде обсъдено и гласувано на второ четене в Народното събрание. По този начин ще се облекчат и съдилищата и длъжниците от допълнителни такси и разноски, коментира Христиан Митев,..

публикувано на 17.09.20 в 09:03

Делото за атентата на летище Бургас е на финална фаза

На финална фаза е делото за атентата на летище "Бургас" в квартал "Сарафово", при който на 18 юли 2012 година атентатор - камикадзе взриви автобус с израелски туристи. Загинаха българският шофьор Мустафа Кьосев, петима израелци и самият извършител. Ранени бяха близо 40 души Според обвинителния акт, автор на атентата е алжирският гражданин Мохамед Хасан..

публикувано на 17.09.20 в 08:38

Екстрадират в Гърция българин обвинен в трафик на мигранти

Апелативен съд – Бургас потвърди предаването на Христо Пенев на Гърция. Мъжът, който е с българско и турско гражданство, се издирва по Европейска заповед за арест. Той е обвинен, че е оказвал помощ за незаконното влизане и пребиваване на мигранти на територията на южната ни съседка. За това престъпление, Пенев може да лежи в затвора от две до..

публикувано на 16.09.20 в 14:45

Председателят на Общинския съвет в Царево обвинена в конфликт на интереси

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество  установи конфликт на интереси по отношение на Таня Янчева, председател на Общинския съвет в Царево. Като общински съветник, тя е и председател на постоянната комисия по „Правни въпроси, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси“, секретар на..

публикувано на 16.09.20 в 12:47

Магазини в Слънчев бряг продавали дрехи менте

Дрехи и изделия с лого на световни марки са иззети от търговски обекти в Слънчев бряг след операция на служители от отдел „Икономическа полиция“, Главна дирекция „Национална полиция” и техни колеги от ОДМВР - Бургас. В четири търговски обекта на курорта се предлагат за продажба дрехи без съответните документи за произход и съгласие на..

публикувано на 16.09.20 в 11:37