Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Клеър Дейли беше посрещната с остри въпроси от кмета Иван Алексиев в Поморие

Евродепутатката от крайната левица Клеър Дейли
Снимка: Ройтерс

Евродепутатът Клеър Дейли пристигна в Поморие за среща между ирландски собственици на апартаменти с представители на различни институции в хотелския комплекс "Сънсет ризорт". Проблемът е гражданско-правен, свързан с отказа на ирландските собственици да плащат такса поддръжка от 15 евро на квадратен метър. В комплекса евродепутатът Дейли беше посрещната с остри въпроси от кмета на Поморие Иван Алексиев.

Преди дни по нейна инициатива, в резолюцията за България, която прие Европейският парламент, беше включен пример за неспазването на върховенството на закона, като беше посочено конкретно отношението към частните собственици на апартаменти в комплекс „Сънсет ризорт“. 

Евродепутатът отказа да отговаря на журналистически въпроси и след кратко преследване по коридорите на сградата, влезе в частен апартамент. 40 мин. по-късно излезе от него и тогава беше посрещната от кмета Иван Алексиев. 

Очаквайте подробности!

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът Илиян Янчев за кончината на д-р Диляна Цветкова: Отиде си достоен Човек. Достоен Лекар!

Кметът Малко Търново Илиян Янчев изрази своите съболезнования по повод смъртта на лекарят от Белодробната болница в Бургас д-р Диляна Цветкова, която почина вчера от Ковид -19.  Тя е работила като терапевт в Малко Търново, била е и директор на болницата в странджанската община. Ето какво написа градоначалникът на своята фейсбук страница:..

публикувано на 26.11.20 в 12:16
Снимката е с илюстративна цел.

Пазете пчелите! Ще се извършва обработка с хербицид

Предупреждават се собствениците на пчелни семейства, че в  периода от 28.11.2020 до 30.11.2020. Между 00.00 и 10.00 часа  ще извърши третиране с хербицид срещу едногодишни житни и широколистни плевели в посеви с рапица и ечемик. Обработката ще се извършва в землището на гр. Бургас, съобщават от общината. 

публикувано на 26.11.20 в 11:42
Снимката е с илюстративна цел.

Булевард „Бургаско шосе“ в Сливен ще бъде затворен за движение на 28 и 29 ноември

На 28 и 29 ноември, събота и неделя, ще бъде затворен за движение булевард „Бургаско шосе“ в участъка от паметника на Седми конен полк „Орлето“ до Колодрума в Сливен. Причината е монтаж на светлинна коледна украса. Мярката ще важи от 7:30 до 17 часа.

публикувано на 26.11.20 в 11:23
Снимката е с илюстративна цел.

Над 100 язовира в община Тунджа са проверени преди зимния сезон

Над 100 язовира на територията на община Тунджа са проверени преди зимния сезон. Отстранени са повредите в техническите съоръжения и дигите на водоемите. Заради липсата на валежи през последната година голяма част от по- малките язовири са празни, но рискът от аварии, включително и след човешка намеса, винаги съществува.  Заместник кметът на..

публикувано на 26.11.20 в 11:14
Снимката е с илюстративна цел.

КАТ Бургас няма да работи утре след 13:00 ч.

Сектор „Пътна полиция” в Бургас няма да обслужва граждани утре след 13.00 ч. Причината е профилактика на системите за „Регистрация на МПС”, съобщиха от полицията. На гише № 3 ще се предоставят услуги за издаване на транзитни табели с регистрационен номер /транзитни номера/.

публикувано на 26.11.20 в 11:05

И в Бургас започва кръвонабиране за създаване на лечебна плазма

УМБАЛ Бургас очаква кръводарители, преболедували КОВИД, които желаят да помогнат на други да оздравеят! УМБАЛ Бургас започва да взема кръв от дарители, преболедували КОВИД за създаване на лечебна - рековалесцентна плазма.  Вече не е необходимо бургазлии да пътуват до други градове, за да даряват, което ще улесни и ускори процедурата по..

публикувано на 26.11.20 в 08:30

Груповият лов не е забранен

Груповият лов не е забранен, пояснява в най-големия ловен форум изпълнителният директор на Агенцията по горите Мирослав Маринов.  Напрежението и множеството запитвания от страна на ловците възникнаха във връзка със  заповедта на здравния министър Костадин Ангелов , с която, като част от противоепидемичните мерки, се забраняват и колективни спортни..

публикувано на 26.11.20 в 08:21