Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опашка от коли на граничен пункт Малко Търново

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Опашка от автомобили се е образувала на граничен пункт Малко Търново. Чака се около два часа, за да се премине към Турция.  

На пазар в Турция – това избират много наши сънародници през последните уикенди. Причината е спада в курса на турската лира. Преминаването на границата днес обаче изисква около два часа престой. Кметът на Малко Търново Илиян Янчев потвърди за проблема.

"Проблемът, така както ми докладваха, е от турска страна, сега са започнали да работят. Но се е натрупала опашка от коли, която е близо километър"

Янчев отдавна настоява за разширяване на граничния пункт:

"Проведох разговори с депутати и с министерството на финансите. Турците в момента правят ремонт, но той няма да доведе до скъсяване на опашките, защото лентата така или иначе е една - и на влизане, и на излизане"

Граничният пункт в Малко Търново не е реконструиран от 50 години. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

64 полицаи ще бъдат командировани през лятото в Поморие

64 полицаи ще бъдат командировани през летните месеци  - от 15 юни до 15 септември в Поморие. Това съобщи на среща с туристическия бранш кметът Иван Алексиев. Той допълни, че предстои и надграждането на видеонаблюдението.   „Пеши патрул ще има по основните пешеходни артерии и зони. Ще има и командировани полицаи и в Ахелой, тъй като и там вече..

обновено на 26.04.24 в 13:40

Включете се във форум в Бургас за лични финанси и инвестиции

Форум „Моите пари“ ще се проведе в събота - 27 април в Бургас. Водещи банкови, инвестиционни и финансови експерти ще представят добри практики за справяне в настоящата икономическа обстановка в страната и света.  Сред темите са кредитиране, недвижими имоти, пенсионни консултации, обясни Десислава Николова – финансов анализатор в портала..

публикувано на 26.04.24 в 13:10

Полети между Франкфурт и Бургас започват от 28 април

За първи път стартира редовна полетна програма от Франкфурт до Бургас на 28 април. Това съобщи експертът от отдел „Авиационен маркетинг“ Иво Барзов по време на среща с туристическия бранш в Поморие. „Така ще има едно ключово летище за използване за трансферни полети. Националният авиопревозвач „България Еър“ възобновява редовните полети от..

публикувано на 26.04.24 в 12:46

Откриват цветното изложение "Флора 2024" на Лазаровден (ПРОГРАМА)

С много цветно настроение и музика ще бъде открита Национална изложба на цветя „Флора Бургас“ 2024. Изложението отваря врати в събота, 27 април, от 11:00ч. Изложбени и търговски зони с красиви сезонни цветя, аранжировки и цветни арт инсталации ще посрещат бургазлии и гости на града в периода до 6 май. "В тазгодишното издание на цветното..

публикувано на 26.04.24 в 08:00

Проблеми с вноса на работници за туризма, сигнали за подкупи в консулства

"Парите за заплати в туризма се увеличиха в пъти. Добре платени са и най-неграмотните ни служители. Но кадри в България няма ".  Това заяви пред БНР Веселин Налбантов - зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. В тази връзка той отбеляза и проблема с демографския срив в страната . Според него освен това..

публикувано на 25.04.24 в 13:22
Снимката е илюстративна

Добър знак към туристическия бранш ще е приемането на промените в Закона за чужденците

Добър знак към туристическия бранш ще бъде приемането на промените в Закона за чужденците, което е включено в дневния ред на Народното събрание. Това коментира служебният министър на туризма Евтим Милошев в Бургас. Промените имат за цел да решат проблема с наемането на сезонни работници от трети страни извън ЕС. Внасянето на новите текстове в Закона за..

публикувано на 25.04.24 в 12:05

С изложба на икони и гмуркане откриват сезона на остров "Света Анастасия"

Откриване на изложба с икони и великденско гмуркане ще даде старт на туристическия сезон на остров "Света Анастасия". Той ще започне по – рано и ще предложи на посетителите си богата културна програма с театрални спектакли, концерти и други интересни събития. Това лято  туристическият комплекс отбелязва 10-годишен юбилей от откриването..

публикувано на 25.04.24 в 08:40