Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Младоженци с благотворителна кауза:

Елена и Радомир Петкови: Решихме да започнем семейния си живот с добро, което да остане за децата на Бургас

Снимка: УМБАЛ - БургасМладоженци от най-желаната за бракосъчетания дата - 10.10.2020 посветиха сватбата си на благотворителна кауза в подкрепа на Отделението по неонатология в бургаската многопрофилна болница. Семейство Елена и Радомир Петкови предлагат на гостите си да ги подкрепят в добро дело, което има за цел да помогне на лекарите в борбата им за живота на най-малките бебета.

Елена разказа, че със съпруга си Радомир специално са си избрали тази интересна дата и заедно са решили каква да бъде благотворителна кауза:

"Познаваме се от 4 години, организирахме сватбата повече от година, много искахме да бъде на тази дата. Решихме вместо цветя да призовем гостите ни да дарят парите, които са предвидели за това, за благотворителна кауза в помощ на Отделението по неонатология, още повече, че и ние се надяваме скоро да станем родители. Като всяка жена и аз харесвам много цветята, но преценихме, че с този жест ще бъдем по полезни, а и ще го направим за децата на Бургас! " 

Събраната сума е 800 лв., а младоженците са я предали за каузата на д-р Стилияна Томова, началник на отделението по неонатология в УМБАЛ - Бургас. Тя е един от двигателите през последните две години в събирането на средства за закупуване на специализирана линейка за транспортиране на недоносени бебета и малки деца.

повече може да чуете в звуковия файл:

Това е четвъртото семейство, което в последните две години предоставя средства от сватбата си на Бургаската болница. Преди месец това сториха Никол и Любомир Колеви, а преди тях - Виктория и Живко Жекови, и Радина и Явор Вълканови. 

За каузата средства се събират и чрез кампанията "Голямото сърце на Бургас" за събиране на пластмасови капачки. Тя е насочена и към опазването на околната среда, като събраните средства от предаването им са за специализирана линейка за транспортиране на бебета и малки деца. Инициативата  отдавна премина границите на област Бургас и обхвана над 35 града в цялата страна.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

За и против купуването на електромобили по време на пандемия

Докладната за закупуването на 2 електоромобила за Община Бургас, които да заменят два стари дизелови, се превърна в дебат за приоритетите в момент на пандемия. Съветниците подкрепиха общината да кандидатства за безвъзмездна финансова помощ от Националния Доверителен ЕкоФонд по Инвестиционна програма за климата за насърчаване използването на..

публикувано на 24.11.20 в 17:57

Изградиха Център за грижа за лица с умствена изостаналост в Малко Търново

Център за грижа за лица с умствена изостаналост е изграден в Малко Търново. В него ще се предлагат качествени социални услуги за хора с увреждания. Там ще бъдат настанени част от обитателите на Дома в Заберново, чийто закриване предстои през следващата година. Новата сграда е построена за 4 месеца, в нея са обособени 7..

обновено на 24.11.20 в 15:57
Снимката е с илюстративна цел.

Временно променят маршрута на линия 15 в кв. Сарафово утре

Утре, 25 ноември от 08:30 поради ремонтни дейности на кръстовището на ул. "Брацигово" и ул. "Ангел Димитров" в кв. Сарафово, спирка Брацигово временно няма да бъде обслужвана. Маршрутът на линия 15 на "Бургасбус" от кв. Сарафово в посока Бургас ще бъде, както следва: ул. "Ангел Димитров" - ул. "Емона" - ул. "Октомври" - ул. "Брацигово" и продължава по..

публикувано на 24.11.20 в 15:55

"Булевард Демокрация" на 24 ноември

Ако не друго, поне управляващите успяват да поддържат адреналин в управляваните. Ето, цял народ сега стои и чака срядата, както жена (или мъж) не е чакал. Защото здравният министър призова за пълен локдаун (каква хубава българска дума), ама премиерът преди това каза, че пари трябва да се правят. Здравната система срещу икономическата система ще..

публикувано на 24.11.20 в 14:48
Снимката е с илюстративна цел

МВР-Бургас търси нови кадри

Обявен е конкурс за назначаване на държавна служба в Областна дирекция на МВР-Бургас за 5 вакантни изпълнителски длъжности, съобщиха от ведомството. Търсят се нови кадри, за които се изисква задължителна първоначална професионална подготовка в отдел „Разследване“. Критериите могат да бъдат намерени на страницата на Дирекция „Човешки..

публикувано на 24.11.20 в 14:31

След докладна на БСП: ремонтират обекти в Равнец

Одобриха докладната на БСП за саниране на Културния дом в Равнец и за асфалтиране, отводняване и ремонт на ул. „Марица” в селото. Предложението на общинските съветници от БСП Живко Господинов, Георги Спасов, Васил Иванов, Христо Панайотов и Павел Маринов относно село Равнец бе одобрена на днешното заседание на Общински съвет – Бургас. Става..

публикувано на 24.11.20 в 13:54

Заради две аварии спряха водата в Българово

Заради две аварии спряха водата в Българово.Първата е на водоема за питейна вода и, втората е  на улица "Петрова нива".Водоподаването ще бъде възстановено след отсраняването им, съобщават от местното кметство.

публикувано на 24.11.20 в 09:20