Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Протест с яйца по сградата на ГЕРБ в Бургас

7 души се включиха в недоволството, организирано от ОЗБГ

Гражданското недоволство под надслов „НЕ протестът 2“ проведе Организацията за закрила на българските граждани. В него са включиха 7 души, сред които бяха познати лица от протестите срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Недоволните хвърляха яйца по сградата на местния офис на ГЕРБ на улица „Конт Андрованти“. Те заявиха, че с това свое действие отново се обявяват за оставката на управляващите:

„Недоволен съм от управлението и големите кражби, повечето хора едва оцеляват! Икономика, здравеопазване – винаги сме назад и не само заради пандемията, винаги сме назад, а сме по-добри от Швейцария! Това наше действие е част от националния протест, който вече 100 дни настоява за оставки!“

Протестиращите се обявиха и против заповедта на здравния министър за задължителното носене на маски и на открити места. Протестът премина спокойно при засилено полицейско присъствие.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 40% са вече гласувалите в референдума за Обзор (ОБНОВЕНА)

При висока избирателна активност преминава местния референдум в Обзор и 6-те селища, които гласуват „за“ и „против“ отделянето им от община Несебър. Близо 26 на 100 от имащите право вече са гласували, като най-активни до момента са жителите на село Паницово.  Жителите на град Обзор и селата Баня, Приселци, Паницово, Ракосково Емона и Козница..

обновено на 28.02.21 в 11:20

Две села в Общините Айтос и Камено избират кметове

36.28% е избирателната активност към 12.30 часа на кметските избори в с. Мъглен, община Айтос, съобщиха от Общинската избирателна комисия.  Над 1 000 жители днес избират кмет, кандидатите, издигнати от инициативни комитети, са двама.  Малко над 30% е избирателната активност към същия час в с. Трояново, община Камено. В две секции за кмет гласуват..

публикувано на 28.02.21 в 09:55

Старото кметство в Маринка става аптека

Сградата на старото кметство в Маринка ще се ремонтира с 15 000 лева от общината. Предвижда се там да се помещава аптека. За отварянето й настояват местни жители, тъй като в селото в момента няма такава. Кметът Любомир Узунов поясни, че след ремонта ще се обяви тръжна процедура, за да се направи частна аптека, тъй като няма как тя да е общинска...

публикувано на 27.02.21 в 13:50
архив

В Сливен ученици с благотворителен базар на мартеници за онкоболна учителка

Благотворителен мартенски училищен щанд в центъра на Сливен събира средства за болна преподавателка в Средно училище„Константин Константинов“. Колеги и ученици на онкоболната начална учителка Мария Димитрова продават мартеници и изделия изработени от тях на открития в центъра на града ежегоден мартенски базар.   Средствата се събират за..

публикувано на 26.02.21 в 18:23
Снимката е илюстративна

Възстановено е движението по пътя Шумен-Карнобат

Възстановено е движението по второкласната пътна отсечка Шумен - Карнобат, в района на село Лозарево, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура".  По-рано днес то се осъществяваше само в една от лентите. Причината беше възникнала  ВиК авария. 

обновено на 26.02.21 в 16:15

Изграждат анаеробната инсталация за биоразградими отпадъци в Бургас

Анаеробна инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци ще бъде изградена в Бургас. Днес беше направена първа копка на обекта в Северната промишлена зона на града. Общата стойност на проекта е над 30 милиона лева и е финансиран по Оперативната програма „Околна среда“. В инсталацията ще се третират около 30 000 тона..

публикувано на 26.02.21 в 16:12

Авария в „Сарафово“ – отпадъчни води се изливат в морето (галерия)

Жители на „Сарафово“ сигнализират, че от известно време, от тръба край брега се изливат води – директно в околната среда, а през други тръби – и в морето. Миризмата не може да бъде сбъркана и тя се усеща отдалеч – че най-вероятно водите са битово – фекални. Районът е по т. нар. крайбрежна алея на квартала – черният път, който свързва няколкото..

публикувано на 26.02.21 в 15:58