Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благородно! Полицай достави лекарства на карантинирани бургазлии

Снимка: БГНЕС

Благородна постъпка от страна на бургаски полицай трогна семейство от морския град. Служителят на МВР отишъл да закупи необходими за лечението антибиотици.

За случая разказа в социалните мрежи бургазлийка, която е под карантина със семейството си:

Ще я бъде тая държава! Много приятно съм изненадана от мил жест, който не мога да не споделя с Вас. Днес е осми ден от карантината на семейството ни, сутринта след телефонната визитация от личният ни лекар за съпруга ми бе изписан втори антибиотик. Докато обсъждахме как да се справим с набавянето му, по телефона на съпруга ми позвъни полицай за рутинна проверка на карантинния режим, показахме се на терасата и под балкона ни стоеше усмихнат полицай, който може би от куртоазия попита: Как сте? Имате ли нужда от нещо? Аз съвсем спонтанно споделих, че имаме нужда от лекарства ( току що изписани ни по телефона от личния лекар). -Давай-каза полицая. Написах му на листче антибиотика и го пуснах през балкона. Човека се качи на личния си автомобил и замина, след 10 минути се появи на вратата ни с усмивка и лекарството в ръка. Върнахме му сумата от касовия бон и си поговорихме. Той през цялото време ни успокояваше и сподели личния си опит от преболедуване то си от ковид.  След тази случка се замислих, има ли нужда от измисления  Щаб за борба с ковид? Стряскаща всекидневна информация по телевизиите? Глупави разпоредби за " зелени коридори" и т.н. и т.н.  Достатъчно е само една добра дума и мил жест от ЧОВЕК , като този полицай, на който искам още веднъж да благодаря.“, пише жената.

Най-нормалното нещо беше да отида да го закупя, коментира Милен Райков. Той е младши полицейски инспектор, вече 20 години е в системата на МВР:

Нищо чрезвичайно или нелогично не съм направил. Просто една човешка постъпка, смятам, че затова сме хора, в тия тежки времена – да си помагаме. Иначе няма как да го преборим тоя бич. Това биха го направили 90%, че и повече, от състава на полицията. Както сме го и правили. Повечето служители на МВР са съвестни хора, добри хора, всеки би го направил. И друг път се е случвало – хора имаха нужда от храна, от цигари… Купували сме, това е нормална човешка постъпка, не е героизъм или нещо за хвалене“, коментира Милен Райков.

Респект към такива хора, с тях ще я бъде тази държава, пише пък благодарната бургазлийка във Фейсбук.

Интервю с полицай Милен Райков можете да чуете в прикачения файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворително пешеходно шествие в памет на Атанас Градев и Йордан Илиев

Благотворително събитие се организира в памет на полицаите Атанас Градев и Йордан Илиев.  На 25 август 2024 г., неделя, от 10.30 ч. ще се проведе пешеходно шествие, с което да се почете паметта на двамата, загубили  живота си преди 2 години.  Организатори на събитието са ОД на МВР Бургас и Фондация „Емил Шарков“, като целта на паметното..

публикувано на 19.08.24 в 15:38
Кметът на община Руен Ахмед Мехмед

Захранване от язовир "Камчия" слага край на водния режим в Череша и Скалак

Изграждане на отклонение от магистралния водопровод „Камчия“ до селата Череша и Скалак ще реши проблема с въведения там воден режим, смятат от община Руен. В момента жителите на двете селища имат едва по два часа вода вечер, през два дни. З ахранват се от местни водоизточници, които заради сушата са с крайно намален дебит.  От община Руен са..

публикувано на 19.08.24 в 13:54

АПИ: Продължава ремонта на Дюлинския проход

С ускорени темпове продължава основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлински проход, информират от АПИ. В момента на обекта се изпълняват земни работи, а в отделни участъци се извършват изкопни дейности по премахване на съществуващото асфалтово покритие. Оформят се скатове и откоси по цялото трасе с цел уширяване на габарита на пътя. Работи..

публикувано на 19.08.24 в 13:44

Отстраняват ВиК аварии в Поморие и редица села в Бургаско

ВиК екипи отстраняват авария в Поморие. Поради тази причина без вода са живущите на улиците „Митрополит Климент“, „Арда“ и „Европа“, както и Айвазовски парк от 9,30 часа до отстраняване на аварията, информират от водното дружество. В село Дебелт също се работи за въстановяване на водоподаването, което е спряно от 8 часа. Част от..

публикувано на 19.08.24 в 09:12

ВиК ремонт променя движението на две ключови места в Бургас

Затваря се за автомобили бургаската улица "Левски" в участъка от улица "Дебелт" до булевард "Мария Луиза".  Временната организация е в сила от 10:30 часа днес до 17 часа утре.  Там ще се извършва ремонт на ВиК мрежата.  Временна организация се въвежда и на улица "Янко Комитов", отново заради реконструкция на ВиК мрежата. Ограничението ще е..

публикувано на 19.08.24 в 08:21

Илияна Йотова от Петрова нива: Нашата сила е в паметта

Когато помниш и цениш историята, тогава всички имаме бъдеще. Това подчерта в словото си по повод 121-а годишнина от Илинденско –Преображенското въстание вицепрезидентът Илияна Йотова. С възпоменателно тържество в историческата местност Петрова нива тази вечер тракийци и родолюбци от цялата страна почетоха паметта на героите. В тържествената проверка..

публикувано на 18.08.24 в 01:04

121 години от Илинденско-Преображенското въстание, без заря на Петрова нива

Заради риск от пожари за първи път без тържествена заря ще се проведе Националният възпоменателен събор в историческата местност Петрова нива. Тази година се навършват 121 години от обявяването на Илинденско-Преображенското въстание. Хиляди тракийци и потомци на бежанци от цялата страна се очаква да пристигнат за събора.  Събитието се провежда под..

обновено на 17.08.24 в 16:58