Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворително пешеходно шествие в памет на Атанас Градев и Йордан Илиев

На 25 август 2024 г., неделя, от 10.30 ч. ще се почете паметта на двамата полицаи, загубили живота си преди 2 години

Снимка: БТА
Благотворително събитие се организира в памет на полицаите Атанас Градев и Йордан Илиев. На 25 август 2024 г., неделя, от 10.30 ч. ще се проведе пешеходно шествие, с което да се почете паметта на двамата, загубили  живота си преди 2 години. 

Организатори на събитието са ОД на МВР Бургас и Фондация „Емил Шарков“, като целта на паметното пешеходно шествие е и да се наберат благотворително средства за каузата на фондацията, която е в полза на деца на загинали и починали служители от системата на МВР. Събитието се инициира от семейството на Атанас Градев – съпругата му и двамата му пораснали синове. 

В деня, в който се навършват 2 години от кончината на полицаите, благотворителното пешеходно шествие стартира в 10.30 ч. с начална точка сградата на Областна дирекция на МВР Бургас, намираща се на бул. „Христо Ботев“, 46. Шествието ще продължи около 850 м. по бул. Христо Ботев и ще завърши на кръгово кръстовище „Трапезица“, където пред паметната плоча на Атанас Градев и Йордан Илиев ще се отслужи заупокойна панихида. Също така ще бъдат положени цветя и венци от включилите се полицейски служители, граждани и гости на Бургас. 

По време на дежурство на 25 август 2022 г. старши полицаи Атанас Градев и младши инспектор Йордан Илиев, изпълнявайки дълга си в служба на обществеността на Бургас, се опитват да спрат преследван от органите на реда автобус с бежанци. При фаталния сблъсък двамата достойни мъже губят живота си. 

Фондация „Емил Шарков“ е създадена през 2014 г. с идеалната цел да подпомага уязвими членове на обществото ни и да развива благотворителна дейност в памет на спецполицая Емил Шарков и в полза на децата, споделящи съдбата на неговото дете. 


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

Пожар между ямболските села Калчево и Победа

Пожар е избухнал този следобед между ямболските села Калчево и Победа. В гасенето са се включили и земеделски производители с тежка техника, към момента няма опасност огънят да засегне населени места. Пожарът се е разпространил на голяма, труднодостъпна територия и е стигнал до подножието на лесопарк Бакаджик. Горят сухи треви и храсти, гасенето се..

публикувано на 19.08.24 в 16:25

Изграждат градски парк върху бившите имоти на „Гранична полиция“ в Приморско

Държавата чрез областния управител на Бургас прехвърля безвъзмездно на Община Приморско правото на собственост върху недвижими имоти с площ 5056 кв.м. по КККР на гр. Приморско ведно с построените в тях сгради. Имотите се предоставят на общината за изграждане на общински градски парк с алеи за озеленяване и места за отдих, зони за спорт (игрища) и..

публикувано на 19.08.24 в 16:15
Кметът на община Руен Ахмед Мехмед

Захранване от язовир "Камчия" слага край на водния режим в Череша и Скалак

Изграждане на отклонение от магистралния водопровод „Камчия“ до селата Череша и Скалак ще реши проблема с въведения там воден режим, смятат от община Руен. В момента жителите на двете селища имат едва по два часа вода вечер, през два дни. З ахранват се от местни водоизточници, които заради сушата са с крайно намален дебит.  От община Руен са..

публикувано на 19.08.24 в 13:54

АПИ: Продължава ремонта на Дюлинския проход

С ускорени темпове продължава основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлински проход, информират от АПИ. В момента на обекта се изпълняват земни работи, а в отделни участъци се извършват изкопни дейности по премахване на съществуващото асфалтово покритие. Оформят се скатове и откоси по цялото трасе с цел уширяване на габарита на пътя. Работи..

публикувано на 19.08.24 в 13:44

Отстраняват ВиК аварии в Поморие и редица села в Бургаско

ВиК екипи отстраняват авария в Поморие. Поради тази причина без вода са живущите на улиците „Митрополит Климент“, „Арда“ и „Европа“, както и Айвазовски парк от 9,30 часа до отстраняване на аварията, информират от водното дружество. В село Дебелт също се работи за въстановяване на водоподаването, което е спряно от 8 часа. Част от..

публикувано на 19.08.24 в 09:12

ВиК ремонт променя движението на две ключови места в Бургас

Затваря се за автомобили бургаската улица "Левски" в участъка от улица "Дебелт" до булевард "Мария Луиза".  Временната организация е в сила от 10:30 часа днес до 17 часа утре.  Там ще се извършва ремонт на ВиК мрежата.  Временна организация се въвежда и на улица "Янко Комитов", отново заради реконструкция на ВиК мрежата. Ограничението ще е..

публикувано на 19.08.24 в 08:21

Илияна Йотова от Петрова нива: Нашата сила е в паметта

Когато помниш и цениш историята, тогава всички имаме бъдеще. Това подчерта в словото си по повод 121-а годишнина от Илинденско –Преображенското въстание вицепрезидентът Илияна Йотова. С възпоменателно тържество в историческата местност Петрова нива тази вечер тракийци и родолюбци от цялата страна почетоха паметта на героите. В тържествената проверка..

публикувано на 18.08.24 в 01:04