Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Задържаха измамници, отнели над 90 хиляди лева от пенсионери

Снимка: ОДМВР

Полицията в Бургас задържа двама мъже, взели  с измама  над 90 000 лева от пенсионери в Карнобат и Айтос. 

 В някои от случаите измамниците  ползват  и  темата с  даряване на кръвна плазма.

След поредица от обаждания по различни схеми са задържани извършители на 21 и 25 години.  В последния  случай, представяйки се за служители на реда, те принуждават  жена от Айтос на 79 години да остави  сумата от 11 хиляди лева  до хипермаркет. Обвиняемите са задържани в момента на прибирането на парите. 

Петър Иванов от Криминалната полиция поясни:

При извършените процесуално следствени действия на територията на град Бургас и град Карнобат бяха установени ценности и вещи, от които може да се направи заключение, че лицата са съпричастни към извършването на общо 7 други телефонни измами в Карнобат.  

Възрастни хора са и  жертвите на обаждания за необходимост от кръвна плазма, добавя Иванов:

Отново апелират, само че вече как техен близък роднина е заразен, за което е нужна плазма, но тя струва пари, за да бъде спасен.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

2 години затвор за кражба на накити и техника за над 3 500 лв

Две години затвор наложиха на двама крадци. Те са признали, че са отнели  златни накити, техника и аксесоари на обща стойност 3 575 лева. Кражбата е осъществена на 09.11.2020 година от апартамент в ж.к. „Изгрев“ Там о бвиняемите са проникнали, използвайки „трошач за секретни патрони“. Така успели да счупят заключващия механизъм на входната врата...

публикувано на 26.01.21 в 16:26

Окръжният съд заседава по дело за инцидент в аквапарк в Приморско

Бургаският окръжен съд разпитва днес 7 свидетели по делото за смъртта на 18-годишно момче във воден атракцион в Приморско. Инцидентът е преди 2 години. Предвиденото наказание за разпоредителя нарушил правилата за експлоатация на водната пързалка е до 6 години затвор.  На първото  разпоредително заседание съдът  е конституирал родителите..

публикувано на 26.01.21 в 15:10

Над 2 км. незаконни хрилни мрежи извадиха от язовир Мандра

Над 2 км. хрилни мрежи,  поставени в работно положение, установиха с лужители на сектор "Рибарство и контрол" - Бургас. Те са извършили  обход на язовир Мандра с патрулна лодка на ИАРА. Мрежите са извадени и иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловът от вида сребриста каракуда в размер на 65 кг. е дарена на Зоопарк град Айтос...

публикувано на 26.01.21 в 11:56

Мъж е загинал при пожара в „Черно море“ в Бургас

Мъж е загинал при пожара в бургаския квартал „Черно море“. Предполага се, че това е 37-годишен човек, който последно е обитавал къщата, в която е възникнал огънят, съобщиха от полицията . Сигналът за пожара в постройката на ул. „Николай Лъсков“ 37 беше подаден рано тази сутрин.

публикувано на 26.01.21 в 09:41

Окръжният съд в Бургас гледа дело за инцидент в аквапарк в Приморско

Бургаската окръжна прокуратура предаде на съд разпоредител във воден атракцион в Приморско . Той е обвинен, че е причинил по непредпазливост смъртта на 18-годишно момче. Инцидентът е от лятото на 2019-та година. Разследването установи, че обвиняемият е нарушил Наредбата за безопасността и техническите изисквания към съоръженията,..

публикувано на 26.01.21 в 09:05
Снимката е илюстративна.

Къща изгоря в кв. „Черно море“ на Бургас

Пожар е възникнал рано тази сутрин в къща на ул. „Николай Лъсков“ 37 в бургаския квартал "Черно море", съобщиха от полицията. Сигналът е получен на телефон 112 в 6.50 ч. В момента екип на пожарната е на място и гаси огъня, а районът е отцепен. Заради пожара цялата жилищна постройка е изгоряла.  "След приключването на гасителните действия ще се..

публикувано на 26.01.21 в 07:28

ВАС възразява срещу некоректните опити за внушения от някои медии по казуса с лесопарк "Росенец"

В позиция, подписана от председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков, остро се възразява срещу “некоректните опити за внушения от някои медии, свързани с казуса лесопарк "Росенец“.  В подробно прессъобщение от съда уточняват етапа, на който се намират трите административни дела, свързани с постройката и пътя до лятната резиденция на..

публикувано на 25.01.21 в 15:43