Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Без ефективен протест на такситата в Бургас утре

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Оцеляването на таксиметровите фирми при предстоящото затваряне на държавата е на преден план, а не инкриминирането на нерегламентирания превоз. Мнението е на председателя на сдружението на таксиметровите компании в Бургас Драгомир Добрев. Той лично няма да подкрепи протеста на колегите си утре в столицата. Това заявиха и други представители на бранша от морския град.

Бизнесът ни страда от нерегламентирани превози и това не е от вчера, признава Добрев.

„Хубаво е да се инкриминира тогава, когато се променят наредбите. От 20 години те не са пипнати, ние сега ще инкриминираме. Да, вярно е, против съм, защото би засегнало и моя бизнес“

Но не сега това е дневен ред:

„Имам чувството, че няма смисъл. Това, което ще се случи само след 24 или 48 часа, ако приемат да затворят държавага ние няма как да се броим наесен, няма да изкараме до есента“

Драгомир Добрев смята, че колегите му от София решават проблеми, свързани с местния им бизнес. Категоричен е, че:

Каквото и вадят в момента включително и това дали да бъдат жълти колите, дали да са с униформи шофьорите, дали са груби или не са, в момента става въпрос само и единствено за едно нещо – оцеляване“

Автобусните и таксиметровите превозвачи обявиха ефективен протест утре. Те са недоволни от ветото на президента Румен Радев, което стопира промените в Наказателния кодекс, инкриминиращи нерегламентирания превоз на пътници. По предварителни данни над 100 автобуса и 2 хил. таксиметрови автомобила се събират в София на 25 ноември, отправяйки се на протестно шествие в три лъча към площад „Батенберг“.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Живко Панайотов

Живко Панайотов напуска "Бургаски пазари"

„Бургаски пазари“ е с нов управител. Дългогодишният му управител Живко Панайотов не се е явил на новия конкурс, след като му изтече мандатът.  Процедурата е спечелена от Донка Христова.  Нови мандати ще карат управителите на „Бургасбус“ Петко Драгнев, на „Иновационни системи“ – Даниела Алексиева и на „Дезинфекционна станция“ – Нели Бойчева. 

публикувано на 26.01.21 в 16:27

Христина Секлемова: Вливаме се в общонационалния протест на 27 януари

Представители от различните сектори на бургаския бизнес обсъдиха готовността си за протестни действия срещу  оставащите ограничения за ресторанти и заведения.  Христина Секлемова, собственичка на сватбена агенция пояснява:  Резултатът от срещата е взето решение на 27-ми сутринта в 7.30 часа да потеглим към София за протеста, който ще събере..

публикувано на 24.01.21 в 18:03

"Бургасбус" очаква с 50% по-малко приходи през януари

Общинският превозвач "Бургасбус"  очаква с 50 % по-малко приходи  през   януари  в сравнение с първия месец на предходната година.  Необходим е  баланс между желанията на пътниците , ковид обстановката и  финансовата стабилност, отбелязва  ръководителят инж. Петко Драгнев.  Пътниците искат по- често автобуси, в същото време са малко на брой  и..

публикувано на 24.01.21 в 08:37

В Бургас стартира подписка срещу изграждането на подземен паркинг

Подписка срещу изграждането на подземен паркинг в градинката до Часовника в Бургас стартира днес. Нейни инициатори са от Организацията за закрила на българските граждани.  От организацията са против строеж във и под градинката, защото, според тях, големите дървета там ще бъдат унищожени и няма да как да се възстановят.  Посочват, че така летният..

публикувано на 24.01.21 в 07:05

Ресторантьор: Ще настояваме от 1-ви февруари работата на ресторантите да се възобнови

Не сме склонни на никакви компромиси и ще настояваме от 1-ви февруари работата на ресторантите да се възобнови. Това каза за БНР Бургас дългогодишният собственик на едно от най-емблематичните заведения в Бургас Валентин Димитров.  "Ако обектите ни останат още малко затворени ще загубим персонала си, защото хората не могат да издържат повече..

публикувано на 22.01.21 в 15:53

От днес земеделските стопани могат да кандидатстват за нисколихвени кредити

От днес  стопаните могат да подават заявления за целеви кредит за закупуване на семена, разсад и торове за производство на зеленчуци  и закупуване на торове, необходими при отглеждане на трайни насаждения: плодове (ябълки, круши, кайсии и зарзали, череши, вишни, праскови и нектарини, ягоди, малини, сливи, десертно грозде), винени лозя и маслодайна роза...

публикувано на 21.01.21 в 09:14

"За" и "против" отварянето на заведенията

Утре се очаква решение кога ще бъдат отворени заведенията и как ще работят. Част от хората в бранша  в бургаски регион са на различни позиции как трябва да се случи това, но са единни в мнението си, че икономическите мерки ,които осигури държавата не са ефективни. Ключовият момент с отварянето на заведенията е липсата на на адекватна помощ от..

публикувано на 20.01.21 в 15:54