Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фармацевти от Ямбол ще работят с удължено работно време без допълнително заплащане

Снимка: Радио Видин

Аптека в Ямбол ще работи с удължено работно време, без фармацевтите да получават допълнително заплащане. До решението им се стигна заради липсата на  денонощни аптеки в областния град. 

Работното време на аптеката, ще бъде до полунощ, но не може да се премине на 24 часов режим, тъй като липсват достатъчно фармацевти, обясни управителят Венета Георгиева.

"Кризата с кадрите е голяма, но сме в пандемия и трябва да откликнем по някакъв начин на нуждите на града. Така че ще работим с удължено работно време до края на пандемията или докато издържим."

Допреди няколко години в Ямбол имаше две денонощни аптеки, но в момента това е невъзможно.

"Трябва да бъде покрито 24-часово работно време в присъствието на магистър – фармацевт и поради тази причина няма как и да съществуват денонощните аптеки."

А пациентите са доволни и на удълженото работно време.

"Беше престъпление, досега …но явно има проблем. "

В един от големите ямболски квартали с удължено работно време до 22 часа ще работи още една аптека.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтират ДКЦ I, Белодробната болница и Центъра за психично здраве

Стартира ремонт и подобряване условията на труд в медицинските кабинети в ДКЦ I, Белодробната болница и Центъра за психично здраве. Това стана възможно след като  общинските съветници подкрепиха докладни записки на кмета Димитър Николов.  В ДКЦ I ще бъдат ремонтирани микробиологичната лаборатория, педиатричните кабинети и манипулационните, както..

обновено на 26.01.21 в 15:37

390 флакона от ваксината на "Пфайзер" се очакват в Бургас

390 флакона  от ваксината на Пфайзер  се очакват да пристигнат този следобед в Бургас. Един флакон съдържа съдържа 6 дози, съобщиха от регионалната здравна инспекция в града. Ваксините ще бъдат за първа и втора фаза на имунизациия. Това означава, че ще бъдат разпределени за хора, на които вече е поставена първата доза и на такива, които тя предстои  да..

публикувано на 25.01.21 в 14:53

Продължават записванията за изследване с новия ПЕТ скенер

От пускането в експлоатация през декември досега 80 души са преминали изследвания с най-новия и единствен в региона ПЕТ скенер, който надгражда усилията за модернизиране на технологичната медицинска апаратура в общинския "Комплексен онкологичен център". Капацитетът на работа на специализирания ПЕТ скенер е 6 пъти месечно по 10 пациенти. Записванията за..

публикувано на 25.01.21 в 13:48

Започва масовото тестване на учители за Covid-19

От днес започва  масовото  тестване на учителите за Covid-19. Мащабното проучване в системата на средното образование ще се прави с бързи антигенни тестове и ще се извършва поетапно. Тестването ще е безплатно и доброволно. Целта е да се види скритата заболеваемост сред педагозите преди връщането на част от учениците от 5 до 12 клас към присъствено..

публикувано на 25.01.21 в 07:52

Белодробната болница в Бургас готова да посрещне още пациенти с нековидни усложнения  

38 болни с нековидни пневмонии и други дихателни заболявания са настанени в Белодробната болница в Бургас. Свободните легла за тази патология в момента са само четири. Здравното заведение запазва леглата си за лечение на коронавируса. Те са 40, но може да се направи вътрешно разместване, казва управителят д-р Евелина Трошанова:   „ Така..

публикувано на 23.01.21 в 16:03

Белодробната болница в Бургас запазва Ковид леглата

Белодробната болница в Бургас продължава да поддържа 40 легла за лечение на Ковид болни. 16 от тях в момента са заети , каза управителят на здравното заведение д-р Евелина Трошанова. „ Според мен мерките оказаха голямо влияние, но все пак задавам въпроса до кога можем и до трябва да бъдат тези мерки,  ние не можем да останем непрекъснато..

публикувано на 22.01.21 в 12:02

Безплатни инвитро процедури за две двойки от Бургас

Две двойки с репродуктивни проблеми от Бургас получиха безплатни инвитро процедури с включени стимулации, съобщиха от  Медицински център New Life в града. Навръх Бабинден кампанията "Дари живот!" сбъдна най-съкровената мечта на двете двойки, които взеха участие в съвместната благотворителна инициатива на дамите от бургаския клуб на Inner Wheel и..

публикувано на 21.01.21 в 13:17