Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ремонтират пътя към село Равадиново

Снимка: Община Созопол

Пътят от бетонния възел до входа на село Равадиново ще бъде затворен за движение днес и утре между между 08:00 и 17:00 ч. Това съобщиха от Община Созопол. Причината е извършването на ремонтни дейности. Като алтернативен път може да се ползва този през местността "Куку баир".

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хронология на Руско-Турската война в гравюри

Руско-турската освободителна война в гравюри на военни кореспонденти може да бъде проследена в Градската художествена галерия в Бургас. 90 фототипни копия, създадени по време на войната, са подредени на втория етаж на галерията.  Гравюрите са дело на чуждестранни художници и военни кореспонденти от европейски и руски издания. Те..

публикувано на 02.03.21 в 17:42

През 2022 Сливен и Кермен ще имат връзка с АМ "Тракия"

До края на годината трябва да бъде готов техническия проект на пътния възел, който  ще свързва Сливен и Кермен с автомагистрала "Тракия". Това обяви кметът Стефан Радев, след като бе обсъден идейния проект с представители на Агенция пътна инфраструктура. Автомагистрала „Тракия“ минава покрай град Кермен, но няма пътна връзка с нея.  Според..

публикувано на 02.03.21 в 16:39
снимката е илюстративна

Шофьори на линейка от Приморско останаха без парите за първа линия

Шестима шофьори на линейка в Приморско останаха без допълнителните възнаграждения за борба в коронавирус и работата на първа линия. Причината е, че те не са служители на Спешна помощ, а на общината. 12 000 лв. са средствата за два месеца, които чакат шофьорите от Приморско. Още в началото на февруари те са писали и на Министерския съвет,..

публикувано на 02.03.21 в 15:55

Темите в предаването "Булевард Демокрация" на 2 март

Повечето заведения за хранене в Бургас вече приеха първите си посетители, други все още нареждат маси ,за да спазят изискванията и зареждат с продукти. От тези, които изчакаха  и не побързаха да отварят е Валентин Димитров, собственик на един от най-старите ресторанти по ул. Богориди. Част от заведенията на Димитър Найденов са отворени, обект в..

публикувано на 02.03.21 в 15:06

Облагородяват детски площадки в община Сунгурларе

Седем проекта на тема "Обичам природата – и аз участвам“ спечели община Сунгурларе. Те ще бъдат финансирани от Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Три от проектите са в Сунгурларе, а останалите са в селата Бероново, Чубра, Лозарево и Прилеп, поясни кметът..

публикувано на 02.03.21 в 12:55

Дървета от Холандия засаждат в Бургас

Пристигна първата пратка школувани дървета от Холандия, които ще бъдат засади по улиците на града. Те са от видовете Acer plat. Emerald Queen и Acer plat. Globosum. Това са явори, подходящи за градска среда. Те  образуват хубава корона, но не са твърде високи, като достигат до около 15 метра. Направена е и поръчка за бройки Platanus hispanica Malburg...

публикувано на 02.03.21 в 12:46

Благоустрояват района около бл. 62-64 в „Изгрев“

Стартираха строителните дейности по благоустрояване на пространството около два от високите жилищни блокове в к-с „Изгрев“. От Община Бургас информират, че жтелите на бл. 62-64 са поискали хубав и по-голям паркинг, тротоари, ново осветление и озеленяване.  Програма за благоустрояване на вътрешноквартални пространства "Моят град, моят квартал, моята..

публикувано на 02.03.21 в 11:36