Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хотелиерите по Южното Черноморие са обезпокоени за новогодишната нощ

| обновено на 18.12.20 в 14:48
Снимка: Община Поморие

Хотелиерите по Южното Черноморие изразяват притеснение за качеството на туристическия продукт по празниците заради противоепидемичните мерки.

В Поморие собственици на хотели имат сключени договори за празнични шоу-програми, които няма как да се случат с ограниченията до 22 часа.

Георги Тръпков е собственик на такъв обект:

„Ние знаем, че на всички е трудно, обаче, някак си на пръв прочит за хотелите, стари наши гости знаят нивото, качеството на продукта и те не се съмняват, че ще бъдат „прекарани“, така да се каже, можеш ли да вземеш пари на някой и да му кажеш в 10 часа качи се на нощното шкафче и си дояж яденето. Какво гостоприемство е това?“

Тръпков смята, че е необходим и компромисен вариант, при който и ресторанти извън хотелите да заработят за 31 декември.

Георги Мицов - консултант и експерт казва, че и останалите ресторантьори не могат да се издържат само от доставка на храна по домовете.

„Инвеститорите се опитват да съхранят останките от бизнеса си и да осигурят заплати, може би, на най-способните си хора“.

Възниква противопоставяне между хотелиерите и ресторантьорите, които ще останат затворени и питат каква е разликата между двата ресторанта.

Хотелиерът Георги Тръпков от Поморие заявява:

Всички са в шах. Имаме платени куверти, но и платени програми, които необяснимо как ще минат до десет часа, те не могат да се вместят до 22.00 ч. Говоря с колеги, някои от тях са готови да платят глоба, ако трябва. Това не е решение според мен.

Разреждам масите - където е капацитет зала с 80 места ще стане с 40, друга с капацитет 50 ще стане с 25.

Записванията ми са от туристи от София, Пловдив, Варна, от Бургас има две семейства. Знаят качеството на продукта. Може ли да вземеш пари на някой, и да му кажеш след определен час : сега се качи в стаята и си дояж храната. Той не е дошъл за яденето, дошъл е за преживяването, някакъв спомен да има. При това положение ще седне примерно  в 8.00 и после сервитьора ще му реди чашите и чиниите на нощното шкафче. Не може да бъде празнична нощ такава вечер. Какво гостоприемство е това…

Ние знаем, че за всички сектори е трудно, обаче някак си  на пръв прочит, виждате ли  хотелите ще работят, за тях всичко е окей. Никаква работа не е това.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Министърът на туризма връчи удостоверения за категоризация на 47 обекта

Министърът на туризма Евтим Милошев връчи удостоверения за категоризация на 47 туристически обекта в Бургаска област. От министерството информират, че  това са  места за настаняване и заведения за хранене и развлечения в Бургас, Свети Влас, Несебър и Слънчев бряг. „С тези удостоверения, не само сертифицираме високото качество на туристическите обекти,..

публикувано на 26.08.24 в 12:46

Разногласия на туроператорите за Гаранционния фонд

Проект за промени в Закон за туризма, засягащи създаването на гаранционния фонд, предизвиква разногласия в бранша. На 2 септември изтича крайният срок за общественото обсъждане на законопроекта. До тази дата браншът трябва да изрази становище и да внесе предложения за промени. Създаването на гаранционния фонд е следствие от европейска директива за..

публикувано на 26.08.24 в 12:37

Община Приморско отчита рекорден ръст от 30 % в края на сезона

Община Приморско отчита рекорден ръст от 30 % в края на сезона. Градът  е домакин на Черноморски форум 2024, съобщават от общината. Най-успешните компании и общини в Черноморския регион ще бъдат отличени на официална церемония в един от най-бързо развиващите се курорти – Приморско. Събитието ще се проведе на 6 септември 2024 г. от 19 ч. в центъра на..

публикувано на 26.08.24 в 12:27

Културният живот на Бургас продължава и този уикенд с два фестивала, изложба и театър

Община Бургас анонсира следващия туристически уикенд, изпълнен с много събития. Тогава ще се проведе "Егаси феста" на Морска гара, който ще събере меломани за страхотна среща с редица изпълнители. Музикалният фестивал се завръща за второ издание на 23 и 24 август. Събитието ще включва над 20 хип-хоп изпълнители от българската и световната сцена. В..

обновено на 23.08.24 в 11:07

Туристически поход за наблюдение на звездите край Евренозово

Нощен поход за наблюдение на звездите ще се проведе тази вечер в Странджа. Той се организира за осми път от сдружение „Зелена Странджа“.  Туристическият поход в планината ще бъде съчетан с наблюдение на нощното небе край Евренозово, съобщи ръководителят на Сдружението Владимир Димитров:   „ На широка открита поляна на 1,5км от..

публикувано на 23.08.24 в 08:40

Актуализираха инвестиционната програма във ВиК сектора за област Бургас

Извънредно заседание на Асоциацията на ВиК, на което бе гласувана актуализацията на годишната инвестиционна програма в сектора за област Бургас, се състоя днес. Друга голяма тема на заседанието, което е по искане на общините, е липсата на вода по населени места. Актуализираната инвестиционна програма във ВиК сектора за 2024 г. е на..

публикувано на 21.08.24 в 15:28
Слънчев бряг

Сезонни работници от трети страни внезапно напускат Слънчев бряг

Четири случая на работници от трети страни наети за Слънчев бряг и внезапно напуснали са подадени в полицията в Несебър. Според Веселин Налбантов, зам-председател на българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация те използват нашата страна като пункт и отправна точка, за да се придвижат в Европа. "Намираме им дрехите и паспортите, а тях ги..

публикувано на 21.08.24 в 13:10