Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Бургас: Няма драстични нарушения на мерките в големите магазини

Без драстични нарушения при проверките на търговски обекти в Бургас. Това констатират от местната община, които са направили тематична акция, заедно със здравните и санитарните власти и полицията. 

24 големи търговски обекти са проверени от 18 декември до днес, поясняват от Община Бургас. При акциите се обръща внимание на спазването на дистанция, дезинфекция и осигурени препарати за клиентите и носенето за предпазни средства. Община Бургас е осигурила и 3000 маски, които се раздават безплатно от проверяващите екипи на граждани в големите магазини. Предпазни средства са осигурени и в автобуси на градския транспорт, както и на кметовете на селата, които ги раздават на хора над 70 годишна възраст. При извършените проверки не са регистрирани груби нарушения. Направено е предписание от здравната инспекция в голям хипермаркет за разделяне на количките на употребявани и чисти, а във верига хранителни магазини е препоръчано дезинфектанта да се постави в безконтактни диспенсъри. Предписание е направено и на магазин за играчки. От общината отчитат спад на заболеваемостта в Бургас. За изминалото денонощие се регистрирани 50 положителни случая на коронавирус, при над 300 преди две седмици. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Села в Руенско и Поморийско също минават на воден режим

Още три селища в Бургаска област преминават на воден режим. Това са селата Череша и Скалак в община Руен и поморийското село Козичино.  Причината са намалените водни количества във водоизточниците вследствие на сушата, посочват от ВиК.  Воден режим вече е въведен в десет села в община Карнобат, както и в пет селища в община Сунгурларе.

публикувано на 24.07.24 в 10:53
Красимир Коев

Красимир Коев, ИАЛВ: От 15 август започва контрол по границите заради вноса на грозде

Взети са мерки нерегламентираните вносове на грозде да бъдат ликвидирани, каза инж. Красимир Коев, директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното. От 15 август започва засилен контрол по граничните пунктове , за да не може да премине такава продукция от други страни, уточни той: „Ние ще направим всичко възможно тука по всички..

обновено на 24.07.24 в 09:40

Част от жк „Славейков“ и Поморие са без вода

Спряно е водоподаването на част от жк „Славейков“ до 17 часа днес, съобщават от ВиК Бургас. То засяга района на бул. "Янко Комитов" от кръговото до КАТ до Кауфланд. Там се извършват строително - монтажни работи. Авария се отстранява и на ул."Крайбрежна" в Поморие. Това е причината без вода да са живущите там, както и на съседните улици "Поп..

публикувано на 24.07.24 в 09:37

Затварят част от улица „Бузлуджа“ в Ямбол

В Ямбол затварят част от улица "Бузлуджа" от днес до 1 август, съобщават от общината. Причината е подмяна на стар водопровод.  Затвореният участък ще обхваща района от кръстовището с улица "Александър Стамболийски" до кръстовището с улица "Елена Янкова". Автомобилите се пренасочват по улица "Ст. Параскевова", която ще стане двупосочна в..

публикувано на 24.07.24 в 09:11

От Бургас тръгва нов бус с дарения за Воден

Днес от Бургас тръгва нов бус с дарения за село Воден. Събира ги Делчо Карабялов, който в неделя транспортира заедно с приятели първите помощи за пострадалите от пожарите. Ако се съберат повече е възможно да бъдат преразпределени и на други нуждаещи се от района Карабялов е израснал във Воден и познава тези, които са пострадали.  Към момента..

обновено на 24.07.24 в 08:27
Георги Тахов

Георги Тахов: Селскостопанските производители, засегнати от пожарите, ще получат подкрепа

Всички селскостопански производители, засегнати от пожарите, както в района на Воден, така и в цялата страна, ще получат подкрепа, заяви земеделският министър Георги Тахов в Болярово, където се срещна със стопани от района.  До две седмици на базата на констативни протоколи ще бъде ясно, какви финансови средства ще са необходими за покриване загубите..

публикувано на 23.07.24 в 15:27

Въвеждат преференциални такси за занаятчии и дребни търговци в Бургас

Намаляват таксите за дребните търговци и занаятчии в община Бургас. Те вече ще плащат 30 лева за поставяне на маса или щендер за излагане на продукцията си, вместо досегашните 200 лв. Общинският съветник Стоян Грозев припомни протестите на търговците на мартеници и мотивира подкрепата си: „С  основание протестираха, защото пролетта те  минаха..

публикувано на 23.07.24 в 14:44