Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отлага се общественото обсъждане на предложения подземен паркинг в Бургас

Снимка: Камера на Община Бургас

Отлага се насроченото за 23.01.2021 г  обществено обсъждане за изграждането на подземен паркинг. Това съобщават Пламен Янев и Стоян Царев, позовавайки се на инвеститорите на проекта. Паркингът до голяма степен трябваше да бъде разположен под градинката на Часовника. 

От гражданската инициатива изпратиха до медиите кореспонденцията си с Таня Урумова, представител на хотел "България". 

"От името на ръководството, бих искала да Ви уверя, че още в първата половина на месец февруари 2021 година планираме да направим подробно представяне на проекта. 

Мястото и начинът на провеждане ще бъдат съобразени с епидемиологичната обстановка в страната. Искрено се надяваме ситуацията да позволява свободен достъп и среща на живо", информира Таня Урумова.

От гражданската инициатива, която провокира диалога за бъдещия проект заявиха, че ще се възползват от времето, необходимо на инвеститора, за да съберат достатъчно информация, относно всички факти.

"Ще стартираме с искане към Община Бургас, да предостави на достъпно за всички заинтересовани лица място, най-добре на тяхната страница, цялата информация, която е постъпила при тях при входиране на инвестиционното намерение от страна на инвеститора."

Припомняме, че редица общественици и експерти се обявиха против реализацията му в този вариант, а граждани искаха да проведат ново обществено обсъждане в събота и започнаха събиране на подписка срещу инвестиционното намерение.

То идва от новите собственици на хотел „България“ и по време на първото обществено обсъждане беше обяснено, че още при проекта за реконструкция, е заложен и вариант за подземен паркинг. На едно ниво, защото подземните води не позволяват да е по-дълбок. Част от него ще е под общинска земя (малко над 2 дка) и ще засегне градинката до Часовника. Инфраструктура ще се изгражда и в самия парк, а проектантите анонсираха, че засегнатата растителност няма да е много, дори ще заложат повече озеленяване.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Архитекти и общественици – против предложения подземен паркинг в Бургас (обновена)

Вариантът за подземен паркинг, който беше представен в края на миналата седмица ( подробности - вижте тук ) и е планиран да се изгради до голяма степен под градинката на Часовника, генерира разпален обществен дебат във виртуалното пространство. Редица..

обновено на 21.01.21 в 13:17
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов пътен възел на АМ "Тракия" до град Стралджа

Нов  пътен възел предстои да бъде изграден на автомагистрала "Тракия", в близост до град Стралджа. Отчуждаването на имотите е приключило, а проектът вече е одобрен. Новото пътно отклонение ще бъде изградено между 298 и 299 километър на магистралата..

публикувано на 24.02.21 в 16:45
архив

В село Димчево вече има вода

В бургаското село Димчево е възстановено водоподаването, което беше прекъснато при последното наводнение, в началото на месеца. Пътят Присад-Димчево остава затворен, все още е наводнен.  Повече от 20 дни жителите на село Димчево останаха без вода,  но..

публикувано на 24.02.21 в 16:18

"Булевард Демокрация" на 24-ти февруари

Темите ни днес: Спорове  сред психолозите за предстоящот приемане на закон за дейността им, за и против аргументите им , представя Калина Енчева. Нов дълг иска да поеме община Малко Търново , за какво ще бъдат използвани парите, интервю на..

публикувано на 24.02.21 в 14:46

Областният управител обсъди с концесионери проблема със съоръженията за дъждовна вода

Областният управител Вълчо Чолаков събра на работна среща представители на общински и държавни ведомства, концесионерите на плажовете „Крайморие“ и „Бургас – север“. Темата на срещата е проблемът, който създават съоръженията за дъждовна вода,..

публикувано на 24.02.21 в 14:15

Ремонт на ключови улици в Караново и Съдиево

Основен ремонт стартира на третокласния републикански път, който преминава през цяло Караново. Там започна ремонт и на две от най-дългите улици в селото. Това информират от пресцентъра на Община Айтос. 24-километров е пътят за ремонт, който включва и..

публикувано на 24.02.21 в 14:02

Община Малко Търново поема дълг за закриването на сметищата в две села

Поемането на краткосрочен общински дълг в размер на 1 350 000 лева ще обсъждат днес общинските съветници в Малко Търново. Заседанието е от 15 часа.  Сумата е необходима за закриването и рекултивацията на двете сметища в землищата на селата..

публикувано на 24.02.21 в 13:34

Дейността на психолозите има нужда от регулация, смятат от дружеството

Работата на психолозите у нас има нужда от регулация и затова е внесеният в НС закон, смятат от дружеството на психолозите. Мотивът им за създаването на този документ цели да изведе от практиката "самопровъзгласили се дилетанти и имитатори,..

публикувано на 24.02.21 в 13:30