Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отлага се общественото обсъждане на предложения подземен паркинг в Бургас

Снимка: Камера на Община Бургас

Отлага се насроченото за 23.01.2021 г  обществено обсъждане за изграждането на подземен паркинг. Това съобщават Пламен Янев и Стоян Царев, позовавайки се на инвеститорите на проекта. Паркингът до голяма степен трябваше да бъде разположен под градинката на Часовника. 

От гражданската инициатива изпратиха до медиите кореспонденцията си с Таня Урумова, представител на хотел "България". 

"От името на ръководството, бих искала да Ви уверя, че още в първата половина на месец февруари 2021 година планираме да направим подробно представяне на проекта. 

Мястото и начинът на провеждане ще бъдат съобразени с епидемиологичната обстановка в страната. Искрено се надяваме ситуацията да позволява свободен достъп и среща на живо", информира Таня Урумова.

От гражданската инициатива, която провокира диалога за бъдещия проект заявиха, че ще се възползват от времето, необходимо на инвеститора, за да съберат достатъчно информация, относно всички факти.

"Ще стартираме с искане към Община Бургас, да предостави на достъпно за всички заинтересовани лица място, най-добре на тяхната страница, цялата информация, която е постъпила при тях при входиране на инвестиционното намерение от страна на инвеститора."

Припомняме, че редица общественици и експерти се обявиха против реализацията му в този вариант, а граждани искаха да проведат ново обществено обсъждане в събота и започнаха събиране на подписка срещу инвестиционното намерение.

То идва от новите собственици на хотел „България“ и по време на първото обществено обсъждане беше обяснено, че още при проекта за реконструкция, е заложен и вариант за подземен паркинг. На едно ниво, защото подземните води не позволяват да е по-дълбок. Част от него ще е под общинска земя (малко над 2 дка) и ще засегне градинката до Часовника. Инфраструктура ще се изгражда и в самия парк, а проектантите анонсираха, че засегнатата растителност няма да е много, дори ще заложат повече озеленяване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Архитекти и общественици – против предложения подземен паркинг в Бургас (обновена)

Вариантът за подземен паркинг, който беше представен в края на миналата седмица ( подробности - вижте тук ) и е планиран да се изгради до голяма степен под градинката на Часовника, генерира разпален обществен дебат във виртуалното пространство. Редица..

обновено на 21.01.21 в 13:17
ВИЖТЕ ОЩЕ

Концерт събира средства за 132-годишния храм в с. Долно Ябълково

Благотворителен концерт събира средства за възстановяването и реставрацията на църквата в средетското село Долно Ябълково. Храмът е над сто годишен и притежава ценни икони и богата история, разказа оперната прима на бургаската опера Мария Цветкова..

публикувано на 23.04.24 в 16:42

Заради ВиК, променят движението по част от ул. "Одрин" за 17 дни

Въвежда се нова временна организация на движението по част от ул. "Одрин". Причината е  извършването на реконструкция на съществуващ водопровод там.  Ограничението се въвежда от 24.04.2024 г. до 10.05.2024 г. за  североизточното платно на ул...

публикувано на 23.04.24 в 16:31

Несебър се обединява да помогне на малкия Марти

В навечерието на светлите празници Община Несебър и Сдружението на занаятчиите и творците отново се обединяват в благотворителна инициатива в помощ на дете от Несебър. Сдружението и ДГ ,,Моряче“, които са „моторът“ на настоящото хуманно начинание, с..

публикувано на 23.04.24 в 14:57
Сдружение

Светият синод да преразгледа списъка си за Сливенски митрополит

Сдружение "Православен зов" се обяви против списъка на Светия синод с кандидати за Сливенски митрополит. В него липсва името на епископ Йеротей. От сдружението ще изпратят декларация до синода с молба да ревизират списъка. Те обмислят да сигнализират..

публикувано на 23.04.24 в 14:17

Подписаха договор за финансирането на пътя за с. Бродилово

Рамково споразумение бе подписано за финансиране на пътят за с. Бродилово в Министерство на регионално развитие и благоустройството. “Имаме проведена обществена поръчка и избран изпълнител, имаме възможност след получаване на аванс да започне..

публикувано на 23.04.24 в 14:10
Старият град на Братислава, Словакия

Старият град на Братислава и Бургас ще се побратимяват

Бургас има дългогодишни приятелски взаимоотношения с администрацията на словашката столица. Тече комуникация и подготовка на бъдещо побратимяване. То ще е със Старе Место – историческият център на Братислава. Днес местният парламент в Бургас..

публикувано на 23.04.24 в 13:39

Отложиха гласуването по докладната записка с искането на Фондация "Лили Иванова"

Общинският съвет в Бургас отложи гласуването по докладната записка, свързана с искането на Фондация „Лили Иванова“ за предоставянето на общински имот в Морската градина и превръщането му в културен център. Става въпрос за сградата на бивше..

публикувано на 23.04.24 в 13:08