Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За близо 700 хиляди лева са нанесените щети от наводненията в община Средец

За 600-700 хиляди лева са нанесените щети от наводненията в община Средец. Средствата за преодоляването на щетите Общината се надява да получи от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС. С тях ще трябва да бъдат извършени ремонти на три обекта.

За БНР Бургас кметът на Средец Иван Жабов каза, че общинска комисия вече е преминала по обектите, които са били в най-лошо състояние след дъжда. 

"Спрели сме се на три обекта - аварийно-възстановителни дейности на един мост на река Средецка, по пътя Белила-Средец; на моста преди с. Голямо Буково; ремонт на улици. Една от тях е "Мичурин", която е пряко свързана с моста от където над нея изтича водата към кооперативния пазар", обясни Жабов. 

Той допълни, че големият обект, който ще бъде внесен за разглеждане от Комисията по бедствия и аварии, е подмяната на трасето на отводнителния канал в "Средно дере". 

"Тъй като преди 3-4 години е направена количествено-стойностната сметка, в момента тя се актуализира. Евентуално ще бъде разделен на три етапа, защото сумата е много голяма, близо 2 млн. лева. Няма как комисията да отпусни толкова средства. Затова ще поискаме да се изгради на три етапа", поясни кмета на Средец.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов пътен възел на АМ "Тракия" до град Стралджа

Нов  пътен възел предстои да бъде изграден на автомагистрала "Тракия", в близост до град Стралджа. Отчуждаването на имотите е приключило, а проектът вече е одобрен. Новото пътно отклонение ще бъде изградено между 298 и 299 километър на магистралата при стралджанското село  Воденичане и така ще се съкрати значително пътят от пристанище Бургас към..

публикувано на 24.02.21 в 16:45
архив

В село Димчево вече има вода

В бургаското село Димчево е възстановено водоподаването, което беше прекъснато при последното наводнение, в началото на месеца. Пътят Присад-Димчево остава затворен, все още е наводнен.  Повече от 20 дни жителите на село Димчево останаха без вода,  но вече водоподаването се нормализира, каза кметският наместник Елена Атанасова: "Възстановиха старата..

публикувано на 24.02.21 в 16:18

"Булевард Демокрация" на 24-ти февруари

Темите ни днес: Спорове  сред психолозите за предстоящот приемане на закон за дейността им, за и против аргументите им , представя Калина Енчева. Нов дълг иска да поеме община Малко Търново , за какво ще бъдат използвани парите, интервю на Петя Янакиева с кмета Илиян Янчев. Какво ще бъде ремонтирано и изградено тази година в Китен,..

публикувано на 24.02.21 в 14:46

Областният управител обсъди с концесионери проблема със съоръженията за дъждовна вода

Областният управител Вълчо Чолаков събра на работна среща представители на общински и държавни ведомства, концесионерите на плажовете „Крайморие“ и „Бургас – север“. Темата на срещата е проблемът, който създават съоръженията за дъждовна вода, компрометирайки пясъчната ивица. Според Чолаков проблемите могат да бъдат решени за седмица- две...

публикувано на 24.02.21 в 14:15

Ремонт на ключови улици в Караново и Съдиево

Основен ремонт стартира на третокласния републикански път, който преминава през цяло Караново. Там започна ремонт и на две от най-дългите улици в селото. Това информират от пресцентъра на Община Айтос. 24-километров е пътят за ремонт, който включва и участъкът от табелата на Айтос до края на селото. Проблемният от години път, ще бъде асфалтиран и..

публикувано на 24.02.21 в 14:02

Община Малко Търново поема дълг за закриването на сметищата в две села

Поемането на краткосрочен общински дълг в размер на 1 350 000 лева ще обсъждат днес общинските съветници в Малко Търново. Заседанието е от 15 часа.  Сумата е необходима за закриването и рекултивацията на двете сметища в землищата на селата Граматиково и Звездец. За да реализира проекта по ОП "Околна среда", община Малко Търново ще кандидатства..

публикувано на 24.02.21 в 13:34

Дейността на психолозите има нужда от регулация, смятат от дружеството

Работата на психолозите у нас има нужда от регулация и затова е внесеният в НС закон, смятат от дружеството на психолозите. Мотивът им за създаването на този документ цели да изведе от практиката "самопровъзгласили се дилетанти и имитатори, неподготвени отговорно и професионално за психологическо консултиране, които нанасят вреда както на лицата,..

публикувано на 24.02.21 в 13:30