Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Темите в предаването "Булевард Демокрация" на 26 януари

Живеещи в  бургаския комплекс „Възраждане“ започнаха онлайн петиция за разширяване на синята зона. Инициаторите смятат, че така ще се реши проблемът с безразборното паркиране и собствениците ще могат да оставят колите  спокойно до домовете си.Директорът на общинското предприятие Транспорт Андрей Рунчев ще поясни какви са вариантите за улесняване на паркирането. 

Любопитна дискусия за фалшивите новини и подземните паркинги се развихри на общинската сесия в Бургас. А причината беше  декларация, внесена от Георги Дракалиев, от групата на ГЕРБ, в тази посока.  Ще ви предложим подробности. 

80 пациенти са преминали изследвания с единствения в региона ПЕТ скенер в Комплексния онкологичен център в Бургас. Със специализираната апаратура медиците могат по-рано да "хващат" метастази и рецидиви, ще чуем управителя на Комплексния онкологичен център професор Христо Бозов.

От Българската асоциация на заведенията и Сдружение на заведенията в Българи свалиха доверието си от здравния министър. На фона на протестите в много европейски държави и предстоящото  шествие утре в София ще коментираме взаимоотношенията ресторантьорски бизнес-власт.

От съдебните зали- седем свидетели дават паказания днес  по инцидент от преди две години, при който  18-годишно момче загина  във воден атракцион. Обвиняем е  разпоредител, нарушил правилата за експлоатация на водната пързалка.

Бургас се прощава с големия спортен деятел Васил Стоянов. Подпомогнал израстването на баскетбола и  на художествената гимнастика, той е едно от най-ярките имена в бургаския спорт през последните десетилетия.Ще си спомним за него.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Темите в предаването" Булевард Демокрация" на 23 април

В понеделник започва поетапното спиране на парното в Бургас, съобщи за БНР Бургас изп. директор на „Топлофикация“ инж. Христин Илиев. Все още не  е внесъл предложение за поскъпване на парното и топлата вода от 1 юли. Предстои да се направят  разчетите за новия регулаторен период. Как се отрази кризата с ковид 19 на занаятчиите и творците,..

публикувано на 23.04.21 в 14:51

Премахват ромския катун край Созопол (ВИДЕО)

Започна разтурването на ромския катун край Созопол. На незаконно самонастанили се роми в покрайнините на града и местността Мечките беше даден срок от общината да напуснат доброволно до днес. Изоставеният бивак се разчиства с помощта на багер, а боклуците ще бъдат извозени до сметището. Припомняме ви, че жители на Созопол алармираха за..

публикувано на 23.04.21 в 14:24

В неделя затварят за асфалтиране кръстовище на бул "Демокрация"

Дейностите за полагане на втория износващ пласт асфалт по реконструирания бул. „Демокрация“ продължават в неделя, 25 април, съобщават от община Бургас. Тогава, от 8 до 19  ч., ще се работи на кръстовището „Демокрация“ – ул. „Дунав“ – ул. „Копривщица“. За целта булевардът ще бъде затворен напълно за движение в двете посоки в участъка от кръстовище бул...

публикувано на 23.04.21 в 11:31

Отличиха видни граждани на тържествена сесия на община Тунджа

Тончо Тонев – общественик, дарител и земеделски производител от с. Овчи кладенец е новият почетен гражданин на Община Тунджа . Званието му бе връчено на тържествена сесия по повод Деня на Община „Тунджа”.  Наградата „За граждански принос” за личен пример и родолюбиви начинания получиха Валентин Маринов - общественик от с. Завой и Гроздьо..

публикувано на 23.04.21 в 11:14

Обновената гара в Карнобат отговаря изцяло на европейските стандарти

До скоро в много лошо състояние, днес жп гарата  в Карнобат отговаря изцяло на европейските стандарти с обновената си материална база. Реконструкцията е съфинансирана по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. Благодарение на европейското финансиране са подменени изцяло настилките и облицовките, поставени са лед..

публикувано на 23.04.21 в 09:38
Снимката е илюстративна

Отбелязваме Световния ден на книгата

Световния ден на книгата и авторското право отбелязваме днес. По този повод бургаския кмет Димитър Николов поздрави всички четящи бургазлии и тези, които създават книги. Ето какво още  написа  във фейсбук страницата си: „Днес е удачен момент да поздравя Керана Ангелова , която е сред шестимата номинирани за Националната награда..

публикувано на 23.04.21 в 09:17
Снимката е илюстративна

Възстановено е движението по пътя Елхово-Средец

Възстановено е движението по пътя Елхово - Средец при разклона за Маловирово , съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Рано тази сутрин то се осъществяваше само в едната лента поради катастрофа . Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ –..

публикувано на 23.04.21 в 09:03