Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бургаски ресторантьори се включват в протеста в столицата

Снимката е илюстративна
Снимка: Здравка Маслянкова

Собственици на заведения и ресторанти от Бургас потеглиха тази сутрин за София, където ще се включат в националния протест срещу оставащите ограничения за бизнеса им.

Близо 20 представители на Асоциацията на заведенията от Бургас ще се включат в протеста на бранша в София днес. Рано тази сутрин те се събраха на изхода на града в посока към АМ „Тракия“, от където отпътуваха за столицата.

Искаме най-скоро, още на 1 февруари заведенията да отворят, казаха протестиращи. Те настояват и за оставките на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева.

Представители на заведения и нощни клубове заявиха още, че техни служители не са получили никакви обезщетения за това, че от два месеца обектите им са затворени.

След вчерашната среща на здравния министър с представителите на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и постигнатите договорености ресторантите да отворят на 1 март представители на заведения от Бургас казаха, че виждат двойни стандарти към различните браншове. Едни отворят през февруари, други – не и заявиха, че представители на Асоциацията на заведенията не са били поканени на срещата.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Глад за кадри по морето за сезон "Лято 2021"

Сериозен кадрови проблем пред туризма и много неясноти около старта на сезона. Така в Слънчев бряг обобщават ситуацията в бранша в средата на април.  Хотелиерът Венелин Ташев миналата година е работил с персонал от 250 души, тази година е наел едва 50: "Така и не можахме да ги назначим заради пандемията миналата година, при които им свършиха..

публикувано на 15.04.21 в 11:09

Откриват туристическия сезон на остров "Света Анастасия" за Великден

Остров Света Анастасия ще посрещне първите си туристи за Великден. В момента туристическия обект се подготвя за новия сезон. Очакванията са за добра посещаемост, като ще се разчита на българските туристи. Ремонтни дейности се провеждат в момента на обектите на Острова. Анастасия. В резултата на меката зима тази година няма..

публикувано на 15.04.21 в 09:00

Изтича срокът за прием на заявления по мярката 60/40 за периода януари - март

До 17 часа днес ще се приемат заявления по мярката 60/40 за получаване на средства за периода януари - март тази година. От Агенцията по заетостта напомнят, че до 22 април работодателите трябва да представят и актуален списък на работниците за предходния месец и декларация за месечно отчитане. Подадените след тези дати документи..

обновено на 15.04.21 в 08:30

Увеличават се желаещите да почиват в чужбина

 За разрешаване на  автобусните екскурзии в страната и чужбина преди 30 –ти април настояват  от  Обединение" Бъдеще за туризма". От Управата му изпратиха апел към здравното министерство за среща и решаване на належащи проблеми пред бранша. Преди време те са получили уверение, че щом случаите на заразени паднат, организираните пътувания ще бъдат..

публикувано на 14.04.21 в 17:38

„Българска асоциация за рекреация и туризъм“ вече е национално представителна организация

Правителството призна Сдружение „Българска асоциация за рекреация и туризъм“ за национално представителна организация за срок от четири години.  Сдружението работи активно в обществена полза, като подпомага и защитава интересите на своите членове на национално, регионално и местно равнище.  Организацията спомага за опазване и устойчиво..

публикувано на 14.04.21 в 16:07

Намалиха с 50% общински такси за бизнеса в Бургас (обновена)

Антикризисни мерки за бизнеса гласуваха общинските съветници в Бургас. От ГЕРБ предлагат до два месеца след отмяната на епидемичната обстановка да бъдат направени някои облекчения за бизнеса. Да бъдат намалени с 50% таксите за пазари, тържища и площадни пространства; наполовина да паднат и наемите на обекти общинска собственост, дадени на..

обновено на 14.04.21 в 14:50

Разписани правила и протокол за приемането на туристите

За лято 2021-ва се бавят  договарянията  с чуждестранните туристически компании. Записванията за сезона не вървят добре, отбелязват българските туроператори . Те настояват  да се подадат точни правила за приемане на туристите, разписани в протокол как ще влизат туристите. Страната ни е изчаква общоевропейско  решение за това. Туроператорът Иван..

публикувано на 14.04.21 в 13:05