Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За четвърта поредна година "Българовско шествие" на 3 март (ОБНОВЕНА)

| обновено на 03.03.21 в 13:24

За четвърта поредна година в Бургас на 3 март се проведе традиционното "Българовско шествие". С коли и мотоциклети участниците потеглиха от Морската гара и преминаха през града, след което стигнаха до село Българово през кв. Ветрен. 

Десетки участници от цяла България се включиха в авто-мотошествието от Бургас до Българово. Организатор за четвърти пореден път е Пламен Карашев.

По думите му живеем в трудно време и трябва да запазим силата на българския дух:

"Нужна е непреодолимата воля на българина. Трябва да преодолеем тази трудна ситуация за всички, като спазваме противоепидемичните мерки. Трябва да имаме много сила в сърцата, без страх в главите. Трябва да продължим напред!. Силата, волята и духа - това са качествата на българина. Всички други народи са взаимствали от нас тази сила, когато им е било трудно. Те са имали живия пример, нареден България!

Сега трябва да продължим напред, длъжни сме да го направим. Мъжество и силен дух се показват в трудни времена. Именно сега времето е трудно. Трябва да спазваме всички мерки, но не трябва да се предаваме.

Отбелязваме националния празник с четвърто поредно авто-мото шествие. Почитаме паметта на всички посечени християни в българовския храм "Свети Атанасий" през 1878 година. Днес, повече от всякога отключваме в нас силата и непоклатимият български дух да продължим напред. И нещо много важно. Искам тази година да защитим честта и достойнството на българското знаме. На няколкостотин километра от нас то е палено, нещо много неприятно, с болка го коментирам.

През нощта сме работили за да организираме събитието според ограничителните мерки. Заградили и обезопасили района. Те за всъщност три. За автомобилисти, за мотоциклетисти и за свободна зона за хората. Всичко това сме направили за да спазват дистанция.

Лично мен това събитие ме мотивира. Този празник трябва да съществува, дори в такива трудни времена"

Организатори на събитието са сем. Карашеви в партньорство с New Race MCC, с подкрепата на община Бургас, кметство Българово, ОД на МВР Бургас и Пристанище Бургас ЕАД.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
ЖП гара Карнобат

Пътниците доволни от обновената гара в Карнобат

Безопасна и удобна за ползване е новата жп гара в Карнобат , смятат пътниците. Хората, които често използват железопътния транспорт са приятно изненадани от обновеното съоръжение.  Преобразиха гара Карнобат с европари Една от най-големите ползи е, че преминаването към линиите вече става съвсем безопасно чрез подлез, коментират..

публикувано на 16.04.21 в 10:34
СУ

Училище в Царево с иновативно оборудване за 121 000 лв

Учениците в СУ „Никола Вапцаров“ в Царево вече използват ново учебно оборудване, което ще подобри условията за STEM образование (наука, технологии, инженерство и математика). То е на стойност 121 000 лв. и включва интерактивни бели дъски, микроскопи, документални камери, модерни маси и столове и апаратура за кабинетите по биология, физика, химия, чужди..

публикувано на 16.04.21 в 10:14

Полагат асфалт на бургаското кръстовище "Акве Калиде“ и ул. „Петко Задгорски“

Полагат новата асфалтова настилка върху кръстовището, образувано от ул. "Акве Калиде“ и ул. „Петко Задгорски“. То ще бъде затворено за движение от 08:00 ч. до 14:00 часа днес. Ограничението е във връзка със започващото полагане на втория износващ пласт нов асфалт за довършване обновлението на ул. „Петко Задгорски“ – главна пътна артерия на к-с..

обновено на 16.04.21 в 08:19

Приемат се заявления за локално паркиране в Созопол

Стартира приемът на заявления за локално паркиране на територията на град Созопол. Обособени за целта места са: паркинг „Рибарски кей“, паркинг „Скамни“, паркинг "Вихрен", ул. „Мусала“ (пред параклиса), ул. „Одеса“ (пред Олимпийска спортна база). Правото на локално паркиране се предоставя на жителите с постоянен адрес на територията на гр...

публикувано на 15.04.21 в 16:41
Снимката е илюстративна

Язовир "Камчия" прелива, имаме вода за 2,5 години

Язовир „Камчия“ прелива, а при дъждове язовир “Ясна поляна“ се очаква да прелее в неделя или понеделник.  Става въпрос за естествено преливане, опасност за близките селища и хората няма. Бургас и Южното Черноморие са обезпечени с питейна вода в близките две години и половина.  Камчия има 232 млн. куб. м. вода, докато „Ясна..

публикувано на 15.04.21 в 13:32

Бургазлии: Новите депутати трябва да се обединят и да работят за народа

Новоизбраните депутати в  45-тото Народно събрание се събират за първи път днес, в старата сграда на парламента . Това ще стане точно в 09:00 часа. Съгласно Конституцията първото заседание на Народното събрание ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител. В случая това е Мика Зайкова . Депутатите ще положат и клетва. В..

обновено на 15.04.21 в 09:02

Коста Каранашев: В Котел ще бъде направена възрожденска академия на името на Раковски

„Идеалите на Раковски трябва да бъдат в основата на възпитанието на децата ни,“ каза в словото си по повод 200 годишнината от рождението великия българин кметът на Котел Коста Каранашев. В тази връзка той обяви, че в Котел ще бъде направена възрожденска  академия на името на Раковски, която да възпитава семействата и техните деца в родолюбив дух...

публикувано на 14.04.21 в 17:23