Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Авиомузеят ще получи хеликоптер като дарение

Снимка: снимката е илюстративна

Авиомузеят в Бургас се радва на добра посещаемост. Ръководителят му Станислав Мажгълов  отбелязва, че пространството е covid-friendly.

"Подготвяме самолет АН- 24, който е около 50 местен , задачата е да бъде създаден в него escape room, посетителите ще имат възможността да преминат през  препятствия, докато са вътре в самолета и да решават мисловни загадки. Ще има ремонт на няколко други самолета. Като дарение се очаква хеликоптер. Авиомузеят вече има един военен - МИ-2, многоцелеви.

Началото или края на пролетта новият ще е при нас. Чакаме да го сглобят, той е дарение от компания, която вече няма да работи, но е пръскала лозови масиви. Все още не знаем с какво окомплектоване ще е. Той е КА 26 - има вариант за пътнически, има и за селскостопански, което включва резервоар с тръби, стърчащи настрани от него с дюзи за пръскане, което пък интересно изглежда.

Работим и малко по-малко продължаваме да се развиваме. Тъй като доскоро заведенията бяха затворени и бургазлии нямаше къде да ходят, имахме добро посещение на музея. Ние сме на открито, приятно пространство, няма струпване, и се надявам сега, като е топло времето, да продължат да идват", добавя Мъжгълов.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Темите в предаването" Булевард Демокрация" на 23 април

В понеделник започва поетапното спиране на парното в Бургас, съобщи за БНР Бургас изп. директор на „Топлофикация“ инж. Христин Илиев. Все още не  е внесъл предложение за поскъпване на парното и топлата вода от 1 юли. Предстои да се направят  разчетите за новия регулаторен период. Как се отрази кризата с ковид 19 на занаятчиите и творците,..

публикувано на 23.04.21 в 14:51

Премахват ромския катун край Созопол (ВИДЕО)

Започна разтурването на ромския катун край Созопол. На незаконно самонастанили се роми в покрайнините на града и местността Мечките беше даден срок от общината да напуснат доброволно до днес. Изоставеният бивак се разчиства с помощта на багер, а боклуците ще бъдат извозени до сметището. Припомняме ви, че жители на Созопол алармираха за..

публикувано на 23.04.21 в 14:24

В неделя затварят за асфалтиране кръстовище на бул "Демокрация"

Дейностите за полагане на втория износващ пласт асфалт по реконструирания бул. „Демокрация“ продължават в неделя, 25 април, съобщават от община Бургас. Тогава, от 8 до 19  ч., ще се работи на кръстовището „Демокрация“ – ул. „Дунав“ – ул. „Копривщица“. За целта булевардът ще бъде затворен напълно за движение в двете посоки в участъка от кръстовище бул...

публикувано на 23.04.21 в 11:31

Отличиха видни граждани на тържествена сесия на община Тунджа

Тончо Тонев – общественик, дарител и земеделски производител от с. Овчи кладенец е новият почетен гражданин на Община Тунджа . Званието му бе връчено на тържествена сесия по повод Деня на Община „Тунджа”.  Наградата „За граждански принос” за личен пример и родолюбиви начинания получиха Валентин Маринов - общественик от с. Завой и Гроздьо..

публикувано на 23.04.21 в 11:14

Обновената гара в Карнобат отговаря изцяло на европейските стандарти

До скоро в много лошо състояние, днес жп гарата  в Карнобат отговаря изцяло на европейските стандарти с обновената си материална база. Реконструкцията е съфинансирана по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. Благодарение на европейското финансиране са подменени изцяло настилките и облицовките, поставени са лед..

публикувано на 23.04.21 в 09:38
Снимката е илюстративна

Отбелязваме Световния ден на книгата

Световния ден на книгата и авторското право отбелязваме днес. По този повод бургаския кмет Димитър Николов поздрави всички четящи бургазлии и тези, които създават книги. Ето какво още  написа  във фейсбук страницата си: „Днес е удачен момент да поздравя Керана Ангелова , която е сред шестимата номинирани за Националната награда..

публикувано на 23.04.21 в 09:17
Снимката е илюстративна

Възстановено е движението по пътя Елхово-Средец

Възстановено е движението по пътя Елхово - Средец при разклона за Маловирово , съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Рано тази сутрин то се осъществяваше само в едната лента поради катастрофа . Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ –..

публикувано на 23.04.21 в 09:03