Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Подписка срещу лошата инфраструктура в източната част на вилната зона на Сливен

Снимката е илюстративна

Подписка срещу лошата инфраструктура в източната част на вилната зона на Сливен подеха живеещите там. Чрез нея близо 450 души искат община Сливен да обърне внимание на трудния достъпна до имотите им, липсата на канализация и улично осветление. Те обявиха, че ще настояват за спешна среща с ръководство на Община Сливен. 

Основното оплакване на хората живеещи в района на местностите „Барутни погреби“, „Изгрев“ и „Лозарски връх“ е пътя, който те всяка година ремонтират със собствени средства. Инициаторът на подписката Йордан Йорданов коментира.  

"Влагаме собствени средства, труд, свободно време, което не е наше задължение, ние да поддържаме пътищата. Има си община за тази работа, плащаме данъци. " 

"50 лева на къща събираме. Асфалтираме си сами улицата, насипваме чакъл, насипваме камъни. " 

"Сами си слагаме улично осветление."  

Хората казват, че чакат линейките в края на зоната, за да ги отведат при болен човек.  

"Защото не знаят къде са вилите. Няма наименование на улиците"   

Според тях полицията също не иска да влиза във вилната зона от страх да не си повредят автомобилите.  

"Искаме и по-често и патрулки да минават, защото все пак има и някакви кражби, но да е по-спокойно и за хората"  

Те не минават по същата причина, че колите им се разбиват, няма как да ги поддържат пък и полицията и така.  

От пресцентъра на община Сливен обявиха, че в понеделник ще бъде даден отговор на поставените от хората въпроси.  Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Темите в предаването" Булевард Демокрация" на 23 април

В понеделник започва поетапното спиране на парното в Бургас, съобщи за БНР Бургас изп. директор на „Топлофикация“ инж. Христин Илиев. Все още не  е внесъл предложение за поскъпване на парното и топлата вода от 1 юли. Предстои да се направят  разчетите за новия регулаторен период. Как се отрази кризата с ковид 19 на занаятчиите и творците,..

публикувано на 23.04.21 в 14:51

Премахват ромския катун край Созопол (ВИДЕО)

Започна разтурването на ромския катун край Созопол. На незаконно самонастанили се роми в покрайнините на града и местността Мечките беше даден срок от общината да напуснат доброволно до днес. Изоставеният бивак се разчиства с помощта на багер, а боклуците ще бъдат извозени до сметището. Припомняме ви, че жители на Созопол алармираха за..

публикувано на 23.04.21 в 14:24

В неделя затварят за асфалтиране кръстовище на бул "Демокрация"

Дейностите за полагане на втория износващ пласт асфалт по реконструирания бул. „Демокрация“ продължават в неделя, 25 април, съобщават от община Бургас. Тогава, от 8 до 19  ч., ще се работи на кръстовището „Демокрация“ – ул. „Дунав“ – ул. „Копривщица“. За целта булевардът ще бъде затворен напълно за движение в двете посоки в участъка от кръстовище бул...

публикувано на 23.04.21 в 11:31

Отличиха видни граждани на тържествена сесия на община Тунджа

Тончо Тонев – общественик, дарител и земеделски производител от с. Овчи кладенец е новият почетен гражданин на Община Тунджа . Званието му бе връчено на тържествена сесия по повод Деня на Община „Тунджа”.  Наградата „За граждански принос” за личен пример и родолюбиви начинания получиха Валентин Маринов - общественик от с. Завой и Гроздьо..

публикувано на 23.04.21 в 11:14

Обновената гара в Карнобат отговаря изцяло на европейските стандарти

До скоро в много лошо състояние, днес жп гарата  в Карнобат отговаря изцяло на европейските стандарти с обновената си материална база. Реконструкцията е съфинансирана по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. Благодарение на европейското финансиране са подменени изцяло настилките и облицовките, поставени са лед..

публикувано на 23.04.21 в 09:38
Снимката е илюстративна

Отбелязваме Световния ден на книгата

Световния ден на книгата и авторското право отбелязваме днес. По този повод бургаския кмет Димитър Николов поздрави всички четящи бургазлии и тези, които създават книги. Ето какво още  написа  във фейсбук страницата си: „Днес е удачен момент да поздравя Керана Ангелова , която е сред шестимата номинирани за Националната награда..

публикувано на 23.04.21 в 09:17
Снимката е илюстративна

Възстановено е движението по пътя Елхово-Средец

Възстановено е движението по пътя Елхово - Средец при разклона за Маловирово , съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Рано тази сутрин то се осъществяваше само в едната лента поради катастрофа . Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ –..

публикувано на 23.04.21 в 09:03