Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристия Тодорова - творец, майка и преподавател с голямо сърце



Кристия Тодорова е  млад творец, щастлива майка и талантлив художник. Тя е носител на наградата „Млад художник за 2020“ на Дружеството на бургаските художници. Майка е на момченце, което скоро ще стане на 3 годинки, а от скоро тя е и преподавател по рисуване в детски център.

Кристия прави интересни сувенири и бижута и често участва в специализирани базари. Едно от нещата, което изработва е амулети с надписи върху ориз:

"Това е специална техника, която е доста трудоемка. Пише се върху зърно, което се поставя върху пластелин, за да е неподвижно. След това пиша върху ориза, като надпис мога да направя и от двете страни. След това зърното се поставя в течност и в стъклено съдче, което може да е в основата на обици, колие или гривна. Това е интересен и уникален подарък!" 

Кристия приема и изпълнява поръчки и за шаржове. Те са най - често като изненада за рожден ден, а клиентите предпочитат шаржове с повече персонажи.

Младата художничка е родена и израснала в Сливен, за това не е учудващо, че обича със семейството си да посещава местността Карандила. Признава обаче, че е пленена и от красотата на морето. В свободното си време тя обича да аранжира цветя и споделя, че любимото й цвете е кокичето.

"Да си призная честно, не съм добър кулинар и не обичам да се застоявам в кухнята. Опитвам се да готвя, но добре че ги има бабите да помагат!", сподели с усмивка Кристия.

Тя подготвя своя изложба, която иска да представи през август. Ще покаже свои картини с ахроматични тонове, все още изгражда концепцията си и обещава нещо интересно.  
   
повече може да чуете в звуковия файл:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
Непреходна красота: какво трябва да включва ежедневната ни рутина в зряла възраст?

Когато навлизаме в зряла възраст, често започваме да се притесняваме, че изминалото време започва да си личи. Ако искаме да запазим своята красота, е изключително важно да възприемем навици, които подобряват цялостното ни благосъстояние. Интегрирането на балансирана диета, поддържането на добра хидратация, използването на подходящи продукти за грижа..

публикувано на 31.07.24 в 13:54

Електронна музика в парк "Росенец" - втори ден на Sun Tribe Open Air

Днес продължава петнадесетото издание на безплатния фестивал на открито Sun Tribe Open Air. Фестивалът за електронна и транс музика се провежда в парк "Росенец“.  Програмата в двата фестивални дни включва диджеи и изпълнители в най-разнообразни музикални стилове.Втората вечер както и досега е посветена на качествената транс музика като публиката..

публикувано на 27.07.24 в 08:25

Започва фестивал на занаятите "По Малкотърновски - от извора на Странджа"

На централния площад в Малко Търново в 10 часа започва фестивал на занаятите "По Малкотърновски - от извора на Странджа". Той се организира за 14 – та поредна година. Целта му е да бъде показано нематериалното наследство на Странджанския край в автентичен вид, съобщи Милена Дренчева, секретар на НЧ "Георги Попаянов 1914",организатор на..

обновено на 27.07.24 в 08:10

Диана Фъртунова обича да експериментира в рисуването и кулинарията

Диана Фъртунова   е родена в София, но от години живее в Бургас. Завършила е предучилищна педагогика и  логопедия. . Работила е във редица вестници и като журналист в телевизия СКАТ.  Пише стихове още от ученическите си години. Член на Бургаския филиал на Съюза на свободните писатели в България и на Съюза на българските журналисти.  Издала е..

публикувано на 21.07.24 в 14:00

Крафт бира с вкус на пица и ванилия предлага петия фестивал в Минералните бани

18 пивоварни са част от петото издание на фестивала на крафт бирата, който ще се проведе събота и неделя традиционно в парк Минералните бани. Домакин е пивоварната в парка. Тази година има и международно участие с производители от Холандия, Германия, Кипър и Румъния. Общо над 70-80 вида бира могат да опитат посетителите, каза Ганчо Кожухаров,..

обновено на 20.07.24 в 16:53

Фестивалът на виното продължава и през уикенда

На десето място   по производство на вино в Европа застава България. В световен мащаб сме на 25-о място .  Това каза в Бургас Софи Палас от Международната организация по лозата и виното (OIV). Тя бе сред официалните гости за откриването на 12-ото издание на фестивала за вино и спиртни напитки. Събитието събира над 40 български и чуждестранни..

публикувано на 20.07.24 в 15:28

Бургазлийка е двойна шампионка на световно първенство по танци

16-годишната Ванеса Калчева стана двойна шампионка от състезанието Dance World Cup Finals в Прага. Престижният формат събира близо 10 000 танцьори от цял свят, което е само с 500 по-малко от състезателите на Олимпиадата. Бургаското момиче е първата световна шампионка за България в категория „Шоу“. В категорията за дуети Ванеса и партньорката ѝ Габриела..

публикувано на 19.07.24 в 14:40