Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в Бургас след брутален случай на блудствени действия с малолетно момче

Жители на бургаския квартал Банево протестираха срещу насилието между малолетни и непълнолетни. Повод за възмущението на хората стана брутален случай на блудствени действия на двама непълнолетни от квартала спрямо малолетно момче. Случаят се разследва от Районната прокуратура под специалния надзор на Апелативната прокуратура в Бургас. 

Близо 30 души се събраха на централната автобусна спирка в квартал Банево с настояване за строги наказания на двете непълнолетни момчета извършители на деянието. В момента те са настанени за срок от 30 дни в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни към бургаската полиция.

"Трябва да има адекватно наказание без значение, че са непълнолетни, малолетни. Родителите да понесат и те някакво наказание, че не си възпитават децата."

"Има пробойни в образованието, има пробойни във възпитанието и резултатът е на лице. Едно дете пострада, то е търсило приятели, но не сред подходящите деца."

"Родителите масово бягат от своята отговорност, затова имаме престъпници на такава възраст - 12-, 13-, 14-годишни. Нямам думи просто!"

В подписка протестиращите настояват за въвеждането на нов учебен предмет - гражданско образование и осигуряването на заетост на децата през ваканциите


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Протест срещу насилието организират в кв. "Банево"

Мирен протест срещу насилието между малолетни и непълнолетни деца ще се проведе днес от 13:00 часа в бургаския квартал Банево. Повод за недоволството е последният случай на блудствени действия спрямо малолетно момче, в същия район. Вероятните..

обновено на 10.04.21 в 08:29

Блудствени действия са извършени спрямо малолетно момче край Бургас

Блудствени действия са извършени спрямо м алолетно момче в гориста местност край град Бургас. Досъдебното производство по случая се наблюдава от  Районната прокуратура в Бургас.  Заподозрени са две непълнолетни лица, които са настанени в Дом за..

публикувано на 07.04.21 в 15:31
ВИЖТЕ ОЩЕ

В една лента е движението при разклона за Созопол заради катастрофа

В една лента се осъществява движението по второкласния път 99 от Приморско до Крайморие при разклона за Созопол.  Причината е катастрофа.  Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 26.08.24 в 11:17

Бургазлия е в кома след като е пребит от двама мъже в кв. "Победа"

40-годишен мъж е в кома, след като е пребит и оставен да лежи на тротоара на ул. "Петър Берон" в кв. "Победа".  Сигналът е получен на 24 август около 2:30 часа в Първо Районно управление - Бургас. Мъжът е бил с видими наранявания в областта на главата и..

публикувано на 26.08.24 в 08:59

Пожар горя в сграда в "Каптажа"

Пожар е горял в масивна постройка във вилна зона "Каптажа". Случаят е от събота, 24 август, около 19:20 часа.  Постройката е собственост на 43-годишен бургазлия. Огънят е потушен от екип на  РСПБЗН – Бургас, като е унищожено обзавеждането на втория..

публикувано на 26.08.24 в 08:52
ГКПП Малко Търново

Търсят се граничари в няколко управления, в Елхово свободните места са 240

240 свободни места са обявени за елховската Регионалната дирекция „Гранична полиция”. По данни на Министерството на вътрешните работи за цялата страна незаетите позиции са 400. Конкурси са обявени за 240 младши изпълнителски длъжности, за които се..

публикувано на 26.08.24 в 08:05

Затвориха временно пътя за Бургас откъм АМ "Тракия" заради катастрофи

Три жени и един мъж са в болница след катастрофа край Бургас. Инцидентът се е случил снощи около хипермаркета на 9-и километър. Едната жена, шофирала лек автомобил, е спряла рязко, като в нея се блъска друга кола. Водачката е със счупена дясна ръка...

публикувано на 26.08.24 в 07:43

Гори заведение в Приморско

Пожар гори в заведение на Южния плаж в Приморско, съобщават от бургаската пожарна.  Сигналът е получен в 5:05 часа тази сутрин. На място има екипи на пожарната и полицията. Заведението е било затворено, а пострадали няма.  Има охрана, който не е..

публикувано на 26.08.24 в 07:14

62-годишен мъж е пострадал при пожар в село Брястовец

62-годишен мъж е пострадал при пожар в село Брястовец, съобщават от полицията.  По първоначална информация пожарът е възникнал от барбекю с навес на двора като се е чул гръм. До барбекюто са съхранявали газова бутилка. Обгоряла е постройката в имота...

публикувано на 25.08.24 в 17:24