Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Откриват туристическия сезон на остров "Света Анастасия" за Великден



Остров Света Анастасия ще посрещне първите си туристи за Великден. В момента туристическия обект се подготвя за новия сезон. Очакванията са за добра посещаемост, като ще се разчита на българските туристи.

Ремонтни дейности се провеждат в момента на обектите на Острова. Анастасия. В резултата на меката зима тази година няма нанесени големи поражения по сградите и инфраструктурата. Започнали са подготвителните дейности по строежа на новия кей, който ще е позициониран под лекарната, съобщи управителят на Острова Павлин Димитров:

„В момента се пускат комуникациите – ток и вода и се възстановяват пътеките. Изгражда се и пътека, която ще е удобна за майки с колички и хора в инвалидни колички, които да се изкачват до горната част на кея. След това следва окосяването на тревата, зареждане и отваряне на Острова. За Великден това ще е възможно!“

Туристическият комплекс „Остров Света Анастасия“ се готви за успешен сезон, въпреки тежката и непредвидима ситуация свързана с разпространението на коронавируса. Оптимизмът идва от факта, че мястото е интересно за българските туристи, а и привлича посетители с редица културни прояви, организират се и сватбени тържества, коментира Димитров:

„Очакванията са юли и август да са отново силен сезон. Предвидени са отново културни събития, има заявки за 3 – 4 сватбени тържества. Тази година тенденцията при сватбите, които се заявяват за провеждане на Острова са по камерни. Миналата година са се правили тържества с по 150 души. Сега планираните са с по 60 – 70 души. Първата сватба на „Света Анастасия“ е планирана за началото на юли.“

Строителството на новия кей ще продължи през сезона без да пречи на корабоплаването. Предвижда се да е готов до края на юли, като очакванията са при мека зима сезонът да бъде удължен дори до Нова година.

повече може да чуете в звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимка: Архив

31 участници ще се включат във „Вашата ваканция“ в Бургас

31 участници, от които 11 общини, ще се представят на 18-тото туристическо изложение „Вашата ваканция“ в Бургас. То се открива днес в Експозиционния център „Флора“ и ще продължи 2 дни. Акцентът тази година се поставя върху възможностите за пътувания и почивки в страната в посока здравен туризъм. Участниците, сред които всички общини по..

обновено на 14.05.21 в 15:15
Снимката е илюстративна

Ръст на нощувките през март в област Бургас

Едва 74 места за настаняване с над 10 легла са функционирали в област Бургас през март. В тази категория влизат хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Това сочат данни на Националния статистически институт, предоставени от  Териториалното статистическо бюро - Югоизток. Броят на стаите в тях е 2.1 хил., а на..

публикувано на 14.05.21 в 11:29

Туристическият бранш в Поморие обсъжда предстоящия сезон днес

Среща с представители на туристическия бранш ще се проведе днес в Поморие от 16.00 ч. Това съобщават от Община Поморие. Темата е откриването на предстоящия летен сезон.  Ще бъдат идентифицирани основните предизвикателства пред туристическия сектор и преждевременното им решаване. Срещата ще се проведе в Градската художествена галерия „Дечко Стоев“  при..

публикувано на 14.05.21 в 09:40

145 израелски туристи пристигнаха с първия чартър за сезона на летище Бургас

145 израелски туристи пристигнаха с първия чартърен полет за туристическия сезон на бургаското летище. Те ще бъдат настанени в хотели в “Слънчев бряг“. Според ръководството на летището 1 милион пътници се очаква да преминат през морската аерогара до края на годината.  С два полета от Тел Авив пристигнаха първите организирани групи чуждестранни туристи..

публикувано на 14.05.21 в 07:54

350 работни места предложиха на трудова борса в Бургас

13 фирми от Бургас и региона се включиха в тазгодишното издание на трудовата борса. Работодателите търсят сезонни работници за предстоящия туристически сезон. Обявените работни места от тях са 350 в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. Заради пандемията от коронавируса миналата година не се проведе трудова борса. Кризата остави..

публикувано на 13.05.21 в 13:49

Силен старт на туристическия сезон на остров "Св. Анастасия"

Успешно начало на туристическия сезон на остров "Св. Анастасия". Близо 2 000 души са посетили комплекса по време на празничните дни в началото на май. Сред първите гости имаше както индивидуални, така и организирани туристи. Групата беше от Варна и беше много ентусиазирана, пя на корабчето, съобщи управителят ТК „Св. Анастасия“ Павлин..

публикувано на 13.05.21 в 12:06

Дигитален селфи уикенд в Бургас

За втора поредна година Община Бургас организира тематични уикенди, за да направи града още по-интересен за неговите гости и жители. Предстоящият е посветен на дигиталните изкуства. В неговата подготовка се включват и партньорите в инициативата БулевАрт - Мрежа на сетивата.  За вдъхновение за селфита, Община Бургас ангажира от петък до неделя по..

публикувано на 13.05.21 в 11:06