Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пътниците доволни от обновената гара в Карнобат

6
ЖП гара Карнобат
Снимка: БНР Бургас

Безопасна и удобна за ползване е новата жп гара в Карнобат, смятат пътниците. Хората, които често използват железопътния транспорт са приятно изненадани от обновеното съоръжение. 

Преобразиха гара Карнобат с европари

Една от най-големите ползи е, че преминаването към линиите вече става съвсем безопасно чрез подлез, коментират хората.

"Новата гара със старата гара има разлика от небето до земята. Старата течеше, подлезът беше пълен с вода..."

"Всичко се промени, чакалнята е хубава, топла, няма в подлезите вода, всичко е хубаво. Това са много години, не беше правен ремонт, подлезите се използват, пътниците не вървят по преходните мостчета и е безопасно..."

Новата жп гара е изцяло пригодена и за инвалиди, разполага с рампи и асансьор. Има специален кът и за майки с деца.

Подробностите, чуйте от звуковия файл.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

Свързани новини

Преобразиха гара Карнобат с европари (ГАЛЕРИЯ)

Гара Карнобат е четвъртият по големина железопътен възел в страната и единствената железопътна връзка между южните и северните части на Източна България. Напълно ремонтираният гаров комплекс предстои да бъде открит официално.  За състоянието..

обновено на 07.04.21 в 21:41
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Част от селата в община Стралджа без автобус

Без обществен транспорт са от няколко месеца част от селата на община Стралджа. Превозвачите не искат да поемат автобусните линии, тъй като се нерентабилни. На обявената обществена поръчка за изпълнение на линиите по общинската транспортна схема,..

публикувано на 13.05.21 в 13:30

Награди за най-активните в разделното събиране на отпадъци

За поредна година Община Бургас отличи най-активните граждани, участвали в кампанията за разделно събиране на отпадъци в специализираните мобилни центрове. За втори път победител е Пролетина Халачева, а ето кои са 10-те най-активни бургазлии в..

публикувано на 13.05.21 в 12:52

Знаете ли защо трафик кулата в Бургас е наклонена?

13 години с финансовата помощ на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ се реализират мащабни проекти за модернизиране на пристанищната дейност. Отдава се изключително значение например на дигитализацията. Българските пристанища са водещи по..

публикувано на 12.05.21 в 22:49

Стартира напоителния сезон за земеделските площи в Сливен и Ямбол

Стартира напоителния сезон за земеделските площи в областите Сливен и Ямбол, съобщи управителят  на „Напоителни системи – Клон Средна Тунджа“ инж. Пламен Иванов. Той увери, че в основният водоизточник  за напояване -  язовир  „Жребчево“ има..

публикувано на 12.05.21 в 16:40

Община Тунджа назначи 38 младежи

Община „Тунджа“ назначи на работа 38 младежи. От днес по проект „Нова възможност за младежка заетост", схема „Младежка заетост", Приоритетна ос 1: „Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места" на ОП РЧР 2014-2020 г., в селата на..

публикувано на 12.05.21 в 15:18

"Булевард Демокрация" - на 12 май

Най-краткият парламент е вече в историята, а за няколкото заседания успя да приеме промени в един закон, изборния, както и един мораториум. Какво друго свърши и какво не успя – темата ще дискутираме с гостите ни в студиото. Трима вече бивши депутати –..

публикувано на 12.05.21 в 14:49

До седем години се очаква качеството на живот в Айтос силно да се подобри

Подобряване качеството на живот, икономическото развитие и екологията са основните приоритети заложени в Плана за интегрирано развитие на на община Айтос за периода 2021-2027 г. За изпълнението на целите е предвидено да бъдат вложени над 103..

публикувано на 12.05.21 в 14:40