Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 16 април

Мая Манолова
Снимка: Ани Петрова

Новият парламент задмина всички други развлекателни предавания; сериала, в който Гопи изпра лаптопа на Ахем; както и новата Кечмания. Заседанията заприличват на някакво странно риалити, в което над 200 души викат, крещят, махат с ръце и всички са опозиция. Към момента никой не е управляващ, а вече бившият премиер спази традицията си и не се появи в Народното събрание. Но пък Мая Манолова оглави комисията, която да ревизира неговата дейност. Бедни, бедни Борисов, защо просто не отиде в парламента…

Докато там кипят страсти, ние тук спокойно започваме предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – още за бъдещия паметник на медиците, дали живота си в борбата с коронавируса – координаторът на идеята Лорис Мануелян и скулпторът Никола Станчев.

-  В коментарната ни рубрика – за борбата с хемофилията и възможностите за спокоен живот на заболелите

-  Местни жители в Созопол настояват да се стопират възможностите за плажна дискотека на „Смокиня“

-  И още – 50 години чества през тази година т. нар. Английска гимназия в Бургас, ще ви разкажем още за инициативите

-  И днес – време за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи, както и за предложенията от големия екран.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българово отбеляза Деня на геноцида

 Денят на геноцида беше отбелязан днес в Българово.17-ти май е обявен за такъв от бургаския общински съвет, предложението беше на НФСБ.  Православната църква почита днес мъчениците от Батак. В храм“ Св Атанасий“ беше отслужена заупокойна молитва от отец Захарий Дечев.  Цветя бяха поставени пред костницата, която пази останките на десетки..

публикувано на 17.05.21 в 16:50

Нов референдум за оставането на четири села в община Несебър

Общинският съвет в Несебър прие решение за провеждането на контрареферендум в селата Баня, Емона, Паницово и Козница. Причината е, че те не искат да бъдат отделени от община Несебър и включени в новата община Обзор. През февруари на обществено допитване в района 73% от жителите гласуваха за отделянето на Обзор от община Несебър. Новият референдум ще е..

публикувано на 17.05.21 в 16:46

Безплатни обучения за 4 професии предлага Бюрото по труда в Бургас

Все още има вакантни места за обучение по следните професии: „Сътрудник маркетингови дейности”, „Продавач –консултант”, „Сътрудник в малък и среден бизнес” и „Заварчик”. Това съобщават от Дирекция Бюро по труда Бургас.  Обученията са безплатни за регистрирани в бюрото по труда безработни.  На участниците се изплаща стипендия от 10 лв. за всеки..

публикувано на 17.05.21 в 15:57

Няма нарушения на плаж "Смокините-Север"

Няма нарушение при изграждането на временни обекти на плаж "Смокините-Север". Това констатираха  при проверка двама експерти от Министерството на туризма . Същите констатации са направили от регионалната дирекция за национален строителен контрол.  Фирмата-концесионер на плажа очаква до края на седмицата да получи одобрение за монтаж на новите два..

публикувано на 17.05.21 в 15:52
Кирил Петков

"Булевард Демокрация" - на 17 май

Доста, да речем, любопитни неща излязоха от интервюто на служебния икономически министър Кирил Петков по бТВ. Освен за финансирането от страна на Българската банка за развитие, научих още нещо ново. У нас имало Държавна консолидационна компания. И реших да разбера с какво се занимава. Според „Капитал“ „тя прилича по-скоро на корпоративно мазе към..

публикувано на 17.05.21 в 14:54

Без синя зона в Несебър това лято

На сесия днес общинският съвет в Несебър отхвърли искането за въвеждане на синя зона в града за това лято. Заседанието премина с протест от страна на местни жители, несъгласни с въвеждането й .  И това лято Несебър остава с безплатно паркиране, след като местният парламент отложи исканото от общинската администрация въвеждане на синя зона...

публикувано на 17.05.21 в 14:51

Обществено обсъждане на Плана за интегрирано развитие на община Бургас

Във връзка с разработването на План за интегрирано развитие на община Бургас  (ПИРО) за периода 2021-2027 г. на 21 май, петък, от 10.00 часа ще се проведе обществено обсъждане за представяне пред широката общественост на предложенията за визия, цели и приоритети в развитие на община Бургас до 2027 г. Целта на обсъждането е да бъде чуто мнението на..

публикувано на 17.05.21 в 14:09