Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Почина проф. д-р Мими Стойчева, която ръководи Медицинския колеж

Академичната общност в Бургас изгуби голямо име в сферата на медицината – проф. д-р Мими Стойчева. Тя беше ръководител на Медицинския колеж към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

По повод нейната кончина, кметът Димитър Николов изразява своите съболезнования към близките, колегите и приятелите на проф. Стойчева:

„Трудно се приема загубата на такъв прекрасен човек и блестящ учен като професор Мими Стойчева. Тя отдаваше цялата си енергия в научната работа и в обучението на млади кадри в сферата на медицината, за което винаги ще ѝ бъдем признателни. Невероятен професионалист, който даваше много от себе си в името на науката и медицината. Ще я помним винаги с нейната доброта и сърдечност. Поклон пред светлата ѝ памет.“


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Йорданка Лазаринова: Професията командос е призвание

Все повече жени завършват военни училища. Жени са и част от мобилната група към Съюза на българските командоси в Бургас.  Жена командос - за някои нетипично, за Йорданка Лазаринова – нормална професия включително и за слабия пол. „Ние, както знаем в нашата история доста мъже и жени са участвали в нашите войни, така че не..

публикувано на 06.05.21 в 13:20

Поморие празнува на Гергьовден (ОБНОВЕНА)

С тържествена литургия в манастир „Свети Георги“ започна празничната програма в Поморие. Светецът е патрон на морския град.  Около манастира е разположен и емблематичният Гергьовденски панаир, който миналата година бе отменен заради пандемията, посочва кметът Иван Алексиев: "Той е много важен за поморийци, имало го е и преди..

обновено на 06.05.21 в 13:13
Община Болярово

Кметът на Болярово: Гергьовден е символ на мечтите за по-добър живот на българите

Кметът на община Болярово Христо Христов отправи поздрав по случай Гергьовден, който определи като един от най-големите празници, символ на постоянните грижи и мечти за изобилие, за богатство и по-добър живот на българите. Ето и приветствието му:  " След Великден, Гергьовден е един от най-големите празници, символ на постоянните грижи и мечти..

публикувано на 06.05.21 в 11:35

Традициите в Ямболско - коли се първото родено през годината мъжко агне

Гергьовден е един от най-обичаните пролетни празници в долината на река Тунджа. В много от ямболските села традициите се помнят и до днес.  За празника домакините кичат портите и кошарите със зелени клонки от крушово дърво или коприва, почистват дворовете и приготвят обредни хлябове. В знак на почит към Свети Георги са коли първото родено през..

публикувано на 06.05.21 в 11:16

Пред паметника на Седми конен полк бяха поднесени цветя в знак на признателност

Шести май, празникът на храбростта и Българската армия, е ден за почит и уважение към загиналите офицери и войници във войните за България. От името на областния управител Чавдар Божурски бяха поднесени цветя пред паметника на Седми конен полк в Сливен от секретаря на Областната комисия „Военни паметници“ гл.експерт Веселин Вълчев. Паметникът на..

публикувано на 06.05.21 в 10:48

Камено отбелязва градския си празник с курбан за здраве

Курбан за здраве ще направят днес в Камено.  Агнетата са дарени от местни земеделци, каза за БНР Бургас кметът Жельо Вардунски. Шесте казана ще бъдат осветени, а курбанът  раздаван от 12 часа.  "Бързо да минава пандемията, да се върнем към нормалния живот. И маските да гледаме само в аптеките, а не по лицата на хората", пожела Вардунски...

публикувано на 06.05.21 в 10:25
Архив

Литийно шествие и военен ритуал за Гергьовден в Ямбол

С литийно шествие и военен ритуал в Ямбол ще бъде отбелязан Денят на храбростта и празник на Българската армия. Музеят на Бойната слава обяви ден на отворените врати След отслужването на празничната литургия в православния храм "Св. Георги Победоносец”, от църквата ще тръгне литийно шествие с икона, в която е вградена частица от мощите на светеца..

публикувано на 06.05.21 в 10:14