Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

От 4 -ти май влиза в сила зелена зона от Пристанището до Турското консулство

От 4 -ти май в Бургас ще бъде въведена в сила хибридна зона  за паркиране в Бургас.Това означава, че синята зона  от Турското консулство  до входа  Пристанището по протежение на Морската градина ще бъде заменена от зелена. Така паркирането през почивните дни ще бъде платено.Ще поставим указателни табели, обясни Андрей Рунчев, управител на ОП" Транспорт". Гражданите не трябва да се притесняват, че има и синя и зелена боя. Зелената зона започва да функционира  на първи май по принцип. Тази година има празници, затова реално тя ще влезе в сила от 4-ти май, поясни той. Вместо да маркираме една върху друга боите, за да не стават след това конфликти и да заличаваме, разпоредих да бъдат разположени една до друга, уточни Рунчев.Табелите са най-важни, все още са старите и там е указано, че важи синята зона:

От началото на май те ще бъдат заменени с коректните табели за зелената зона. Има промяна на номера, на работното време.Не мисля, че ще има някакво объркване.Първите дни ще има малък толеранс, някъде, където има пропуск в маркировката, ще бъде добавена. На 6- ти също е почивен ден. След празничните дни  ще бъде засилен контролът на сто процента.

Зелената зона ще финкционира до края на септември в целия град, след това в споменатия участък пак ще важи синята зона.

От днес влезе в сила нова синя зона. Това е карето между блок "Народен юмрук" , ул. "Дунав","Сан Стефано" и " Стефан Стамболов", уточни Андрей Рунчев. Веднага имаше ефект, поясни той. Пред известно заведение до гимназията по туризъм се освободиха места за паркиране.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дигитален селфи уикенд в Бургас

За втора поредна година Община Бургас организира тематични уикенди, за да направи града още по-интересен за неговите гости и жители. Предстоящият е посветен на дигиталните изкуства. В неговата подготовка се включват и партньорите в инициативата БулевАрт - Мрежа на сетивата.  За вдъхновение за селфита, Община Бургас ангажира от петък до неделя по..

публикувано на 13.05.21 в 11:06

Поморие се подготвя за туристическия сезон

50 ще са командированите полицаи в Поморие това лято, а паяк ще контролира спирането но улиците през активния туристически сезон.  Безплатно паркиране, но при строг контрол обяви за новия летен сезон кметът на Поморие Иван Алексиев: "Ще въведем и режим на работа на репатрираща машина, която да вдига неправилно паркиралите автомобили. ще..

публикувано на 13.05.21 в 08:29

Провеждат трудова борса в Бургас

Трудова борса във връзка с предстоящия туристически сезон ще се проведе днес в Бургас.  Организатор е Бюрото по труда.  Ще участват работодатели от сферите на хотелиерството и ресторантьорството. Безработните лица ще могат директно да се срещнат и да кандидатстват за работа. Борсата ще се проведе от 10,00 часа в обновения "Културен дом на..

публикувано на 13.05.21 в 08:20

Първите израелски туристи пристигат по Южното Черноморие

Първите чуждестранни туристи пристигат по Южното Черноморие. С два чартърни полета от Тел Авив 210 израелски граждани ще бъдат официално посрещнати от ръководството на Бургаското летище. Те ще бъдат настанени в кур.к-с “Слънчев бряг“. С воден салют ще бъдат посрещнати израелските туристи на бургаското летище. Те ще бъдат настанени в 5 различни хотела в..

публикувано на 13.05.21 в 08:00

Туристическият бранш в Бургас: Трябва да спасим сезон 2021

От Туристическата камара в Бургас настояват за по-бързо въвеждане на ваксинационен сертификат, а цената на PCR теста  през летните месеци  да бъде за сметка на бюджета. Председателят на организацията Иван Иванов определя новия служебен министър на туризма Стела Балтова като експерт с голям опит. „Надяваме се и..

публикувано на 12.05.21 в 14:35

Ще има ли директива на ЕС за минимална работна заплата?

Изработването на директивата на ЕС за минималната работна заплата се превърна в една от разделителните линии в Европейския парламент. Определят я като „ най-важният социално-политически проект в ЕС за това десетилетие“ и жалон по пътя към по-социална Европа. За други тя е безсмислена.  На 27 април в Комисията по заетостта бяха изслушани..

обновено на 12.05.21 в 12:19

Наемателят на плаж Велека обжалва в КЗК концесията за ивицата

От май 2017 фирмата на Филип Баров е определена за наемател на плаж „Устието на река Велека“ на територията на Община Царево. Заради ковид епидемията Министерството на туризма предлага миналото лято да намалят цените на плажните принадлежности като срещу това обещава удължаване на договора за наем, разказва Баров. Договорът е удължен до..

публикувано на 10.05.21 в 16:40