Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За 4 часа ще се пътува с влак от София до Варна през Карнобат

За 4 часа ще се пътува с влак от София до Варна през железопътен възел Карнобат. Това каза при откриването на обновената гара в Карнобат министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в оставка Росен Желязков. Той уточни, че ускоряването на пътуването ще е възможно до 2 години, когато ще приключи модернизацията на жп линията Карнобат - Синдел. 
Реконструкцията на гаровия комплекс в Карнобат е поредният етап от проекта за обновяването на железниците от Пловдив до Бургас. Той  е на стойност 4 милиона 146 хил. лв и е финансиран от ОП “Транспорт и транспортна инфраструктура“, обясни генералният директор на НКЖИ Красимир Папукчийски:
Мисля, че условията, които постигнахме за пътниците, можем да кажем, че сме на едно европейско ниво.
Реализираните проекти са резултат от последователната реформа и обновяване на железниците у нас, каза министърът на транспорта Росен Желязков:
Предстои началото на строителството на гарата в Нова Загора, в Айтос, в ход е изпълнението на връзката Карнобат - Синдел, която е изключително важна. До две години ще имаме най-бързата връзка София - Варна през Карнобат. Предстои и изграждането на едно уникално съоръжение на тунел Лозарево, което ще позволи огромно съкращаване на времето.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Масово не се регистрират лични стопанства за отглеждане на животни

В Ямболска област масово се пренебрегва изискването за регистрация на лични стопанства за отглеждане на животни. През последните два месеца не са констатирани заболели диви животни от Африканска чума по свинете, но рискът от разпространение на заразата остава, предупредиха от Агенцията по безопасност на храните в Ямбол.  Няма забрана за отглеждане на..

публикувано на 06.05.21 в 14:08

Русия е отменила чартърните си полети до България до края на май

Русия отмени чартърните си полети до България до края на месец май. Това съобщиха от германската фирма концесионер на летищата в Бургас и Варна. През март е бил последният полет със 143-ма руски туристи, пристигнали по Южното Черноморие, каза Евелина Пулева - туроператор и член на УС на Регионалната туристическа камара в Бургас. На 9..

публикувано на 05.05.21 в 15:19

Кампанията за деклариране на доходите за 2020 приключва днес

Кампанията за деклариране на доходите, получени през 2020 г., приключва днес заради Великденските празници.  Най-предпочитани от данъкоплатците са предварително попълнените данъчни декларации, достъпни чрез персонален идентификационен код.  Полунощ е крайният възможен срок, в който могат да се декларират доходите от 2020 година по електронен път..

публикувано на 05.05.21 в 08:52

Марияна Николова: СПА курортите са пълни

СПА курортите са пълни, хората съчетават различни форми на туризъм, като спа, балнео и уелнес, поклоннически, еко, селски и преходи. Това установи вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова по време на посещението си във Велинград и района. Тя посочи още, че гостите са основно българи, избрали почивните дни по време на..

публикувано на 03.05.21 в 10:33

Ваксинират работещите в туристическия бранш в Царево

Работещи в туристическия бранш в Царево ще бъдат ваксинирани. Това каза за БНР-Бургас кметът Георги Лапчев. В кампанията ще бъдат обхванати всички желаещи, които са свързани с бранша пряко и косвено, добави той: "За да можем да влезем с още по-добра взаимовръзка с РЗИ - Бургас и да можем да осигурим бързо еренкови ваксини, за да може..

публикувано на 02.05.21 в 14:43
Снимката е илюстративна

Ремонтират водопроводната мрежа в Меден Рудник и Върли бряг

Представители на  „Водоснабдяване и Канализация“ ЕАД в Бургас и „СМК – МОНТАЖИ“ подписаха договор за инженеринг  за обект „Реконструкция и изграждане на ВиК мрежата на кв. Меден Рудник“, част от изпълнението на първия етап на „Интегриран воден проект за област Бургас“, финансиран от Оперативна програма „Околна среда“.  Договорът е на стойност 12 285..

публикувано на 29.04.21 в 17:31

Министърът на транспорта в оставка Росен Желязков откри Конгресния център

Сградата на конгресния център в Бургас ще даде възможност за развитието не само на обичайния туризъм, но и на конгресния. Това коментира в Бургас министърът на транспорта в оставка Росен Желязков, който разгледа комплекса: "Трябва да гледаме напред. Пандемията рано или късно ще приключи в своите измерения, които възпрепятстват свободното..

публикувано на 29.04.21 в 12:22