Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ангел Забуртов, ДП „Пристанищна инфраструктура": Работи се по цялостна дигитализация по логистичната верига

Пристанище Бургас
Снимка: БНР Бургас

Вече 13 години се реализират мащабни проекти за обновяване и модернизиране на пристанищната инфраструктура в страната ни. Те се осъществяват с финансовата помощ на ОП “Транспорт и транспортна инфраструктура“. Това каза Ангел Забуртов, генерален директор на Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“.


"Всичко, което се отнася за развитието на българските пристанища, е наша отговорност. Ние успяхме максимално да използваме възможностите на Европейското финансиране. Реализирахме няколко изключително мащабни проекта. Осъществихме основно комуникационна инфраструктура и се подобриха значително техническите условия за пристанищата", каза Забуртов.

Той припомни, че един от най-популярните проекти, които са реализирани, е "Информационната система за управление на трафика". 

"Част от този проект е и трафик кулата в Бургас, която стана знакова сграда. Виждам я все по-често на снимки от град Бургас. Другата система е речната информационна система. Други проекти, които реализирахме са технически системи за превенция на риска", информира генералният директор на Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“.

Сега се работи по дигитализация на логистичната верига. Така ще се въведе изцяло електронни документи по цялата верига на товара. 

Чуйте цялото интервю в прикачения файл.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Проект за пристанищните съоръжения – модерен, еко и новаторски за България

Нови модерни пристанищни съоръжения за ограничаване на замърсяванията по море и река ще бъдат въведени в експлоатация в българските пристанища за обществен транспорт. Те ще се използват за приемане на отпадъци от експлоатацията на кораби и..

публикувано на 28.04.21 в 21:10
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар от запалени гуми до стадион "Черноморец" стресна бургазлии

Пожар след запалени автомобилни гуми стресна бургазлии. Гъст дим се изви над Бургас малко след 19 часа. Инцидентът е станал в района на стадион "Черноморец". Установено е, че непълнолетни са запалили гумите. Те са избягали от мястото. 10 огнеборци с три..

публикувано на 12.06.21 в 19:51

Обезопасиха трайно наводненото табло край плаж "Каваци"

Трайно е решен е проблемът с потопеното във вода електрическо табло и кабели, за които сигнализирахме институциите в края на май. ( подробности - вижте тук ) Съоръжението се намира на подхода за плаж „Каваци – Север“ и вече е обезопасено.  След..

публикувано на 12.06.21 в 12:54
Лаура Кьовеши

"Ден до пладне" - на 12 юни

Българите сме интересни хора. Все чакаме някой да дойде и да ни оправи къщичката. Да я подреди, да ни сипе да вечеряме, а вечер да ни завие и кротко да приседне край нас, докато заспиваме. Идваха спасители, както отвън, така и отвътре, спасиха ни и ни..

публикувано на 12.06.21 в 09:02
Лични документи

Може да подаваме заявления за лична карта и онлайн

Тези които притежават валиден електронен подпис, могат да ползват услугата за издаване на лична карта и/или паспорт онлайн на адрес: https//e-uslugi.mvr.bg. Там са поместени условията за подаване на заявление за издаване на български документи за..

публикувано на 11.06.21 в 15:13

Община Сливен: Ползвайте контейнерите за дрехи по предназначение

Община Сливен призовава гражданите да ползват контейнерите за дрехи по предназначение. В тях се забранява поставянето на други отпадъци. Във връзка със засечени нерегламентирани действия, Община Сливен ще предприеме действия за извършване на денонощно..

публикувано на 11.06.21 в 14:56

Темите в предаването "Булевард Демокрация" на 11 юни

Археологическото лято вече е факт в Созопол-  работи се по проекти финансирани от музея Лувър и Министерството на културата. Предвидено е да продължат разкопките и на островите св. Иван и св. Кирик и Йолита. В националния археологически резерват..

публикувано на 11.06.21 в 14:55

Областният управител прие новия посланик на Русия

Областният управител прие новия посланик на Русия Областният управител проф. Мария Нейкова декларира желание за задълбочаване на международните отношения между област Бургас с региони в Русия по време на среща с посланика на Руската Федерация..

публикувано на 11.06.21 в 13:35