Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОЗБГ: Институциите да прояват разум и да не допускат провеждането на "Бургас прайд"

Подготвя се контрашествие против сексуалната анормалност

„Да защитим традиционните семейни ценности“ под това мото се организира шествие, което ще се проведе на 15 май на площад „Тройката“. Проявата е в отговор на обявения за същото време и на същото място - „Бургас прайд“. Това обявиха на пресконференция от Организацията за закрила на българските граждани /ОЗБГ/, в нея се включиха и ПП „Възраждане“ , Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи“, фeйсбук „Групата на групите“.

„Надяваме се парада да не се проведе! Нямаме нищо против различните, но никой няма право да демонстрира сексуалната си ориентация на обществени места. Към нас има провокации, обиди и заплахи, с което да се провокира агресията ни, но ние игнорираме тези неща!“, каза Мартин Пенчев. Той коментира, че след като толкова различни организации се обединяват срещу подготвяния гей парад, значи наистина проблема е голям.

„Всяко наше действие е провокирано от апатията на институциите и от бездействието на властимащите. Ние нямаме нищо против всеки да се обича, с който прецени, но това трябва да да се случва в домашни условия и никой няма право да развращава младото поколение.“, посочи Звезделина Каравелова от ПП „Възраждане“.

Против провеждането на подобно събитие се обявиха и от най - старата обществена организация в Бургас - Тракийското дружество „Екзарх Антим Първи“. „В събота ние ще участваме в шествието против гей парада. Въпреки че нашите членове са възрастни хора, те са категорични, че ще се включат, за да защитят ценностите на нормалното семейство!“, посочи председателят Тодор Ангелов.

„ Ние сме за защита на традиционното семейство и сме го доказвали през годините – с позицията срещу Истанбулската конвенция, с шествия в защита на децата ни и реакция срещу въвеждането на понянието „трети пол“. Не сме против различните, но сме против натрапването на тази анормалност!“, коментира Бисер Русимов от ОЗБГ.

Той съобщи, че са подадени заявления до Община Бургас и ОД МВР за отмяна на „Бургас прайд“. В тях е посочено, че това събитие е аморално и внася смут в обществото и е предпоставка за напрежение и възможни физически сблъсъци.

Според участниците в пресконференцията в тяхното шествие ще участват близо 2 хиляди души, а в „Бургас прайд“ – 40 малолетни и непълнолетни лица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва изграждането на светофар на ул. „Мусала“ в Поморие

Изграждането на светофар на ул. „Мусала“ в квартал „Свети Георги“ започва от днес, съобщават от Община Поморие. Дейностите налагат временна организация на движението по улицата.  Целта е чрез светофара, улицата да бъде разтоварена от тежкия трафик на автобуси, за да се възстанови нормалното двупосочно движение по нея.  Всички междуградски автобуси,..

публикувано на 26.04.24 в 13:18

Ученици от Айтос ще запишат родовата си история

Стартира проектът "Моят роден край в семейните спомени", който се осъществява от Регионалния исторически музей в Бургас и СУ „Христо Ботев“ –  Айтос. Той има за цел да осветли интересни факти, свързани с историята на града и да представи населени места в пределите на общината. Проучванията се правят от учениците със съдействието на техни преподаватели..

публикувано на 26.04.24 в 11:44

"Движение на българските майки" - Бургас провежда Великденски благотворителен базар

"Движението на българските майки" в Бургас за поредна година организира благотворителен базар преди Великден.  Той ще се проведе от 26 до 28 април на пл. “Тройката”. Проявата ще е факт за 17 -та година и цели да събере средства за деца в неравностойно положение, повече ще научим от Людмила Стоянова от организацията: „Ще предложим..

публикувано на 26.04.24 в 10:00

Георги Бърдаров и Симеон Идакиев част от най-големия географски фестивал у нас

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас – деветото издание на Български географски фестивал. Събитието ще се проведе на 27 и 28 април в Международния конгресен център, Търговска гимназия, Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ и Морската градина. Програмата на Българския географски фестивал ще включва..

публикувано на 26.04.24 в 08:46

Богомил Николов: Потребителят е силен преди да купува, не след това

Великденските празници наближават. В предстоящите дни ще пазаруваме повече, ще пътуваме повече.  За какви рискове трябва да внимаваме по време на Великденското пазаруване като потребители? Агенцията за безопасност на храните вече извършва проверки, непосредствено преди празничните дни. С акцент по темата е разговорът с Богомил..

публикувано на 26.04.24 в 08:40

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата градушка на 25 април. По предварителни данни най-много пострадали земеделски площи има в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Припомняме, че след настъпване на събитието, земеделските..

публикувано на 26.04.24 в 08:40

Несебър се обединява да помогне на малкия Марти

Тридневен благотворителен базар започва днес в Несебър. Той е в подкрепа на 6 - годишния Марти, който има нужда от лечение в чужбина, а семейството му няма възможност да осигури нужните за това средства. Базарът предлага цветни сувенири, пролетни цветя, детски книжки и  вкусни изкушения. Той ще е пл. "Жулиета Шишманова" и е организиран от..

публикувано на 26.04.24 в 08:20