Тръгва делото срещу Николай, който се опита да убие баща си с чук

Делото срещу Николай Василев, който се опита да убие баща си с чук.  Случаят е от 19.01.2020 година. 

До инцидента се е стигнало след постоянните скандали и изпития алкохол от неговия родител, който след работа тормозил майка му. Николай в момент на афект е взел 5-килограмовия чук за разбиване на бетон, от който се вади арматурно желязо за скрап и го стоварил върху главата на баща си. 

На 8 април 2020 година Окръжният съд в Бургас измени взетата спрямо Николай Василев мярка от "задържане под стража " в „парична гаранция“ в размер на 3 хил. лв. 

Ако бъде признат за виновен, Николай Василев може да изтърпи затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 18.05.2021 г.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

архив

„Парична гаранция“ за Николай опитал да убие баща си с чук

Окръжен съд – Бургас измени взетата спрямо Николай Василев мярка в „Гаранция“ в размер на 3 хил. лв. Съдебната инстанция взе първоначално най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия "задържане под стража". Николай Василев е о бвинен в..

публикувано на 08.04.20 в 15:36

Задържаха мъж опитал да убие баща си с чук в Долно езерово

Под страж задържаха мъж, опитал умишлено да умъртви баща си. Случката се е разиграла на 19.01.2020 г. в къща в кв. "Долно Езерово". Той е нанесъл на възрастния човек удар с чук  по главата.  Ако бъде признат за виновен, той може да изтърпи затвор от..

публикувано на 22.01.20 в 17:38
ВИЖТЕ ОЩЕ
МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен.

Окръжна прокуратура Сливен се самосезира по случая с починалото 15-годишно момче в болницата

Окръжна прокуратура Сливен се самосезира от репортажи в медиите по случая с починалото в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ 15-годишно момиче, съобщиха от пресцентърът на Апелативна прокуратура Бургас. По случая е назначена проверка дали са налице данни за..

публикувано на 22.06.21 в 16:24

Задържаха софиянци за кражби от бургаски МОЛ

Трима софиянци и 22-годишно момиче, също от София са задържани за кражба на дрехи и парфюм от магазини в един от бургаските МОЛ-ове.   Четиримата са хванати при проверка на автомобила им в комплекс „Славейков“, съобщават от полицията. В колата са..

публикувано на 21.06.21 в 09:05

Пътна полиция с 24-часова акция срещу шофьори, употребили алкохол и наркотици

Пътната полиция провежда акция в цялата страна за шофьори, употребили алкохол и наркотици. Операцията се провежда под егидата на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – ROADPOL, обясни началникът на Охранителна полиция в Бургас комисар..

публикувано на 19.06.21 в 14:04
Административният ръководител на Районна прокуратура Сливен прокурор Катя Колева

Кражба на 80 хиляди евро е разкрита от полицията в Сливен за по-малко от денонощие

Кражба на 80 хиляди евро е разкрита от полицията в Сливен за по-малко от денонощие. По случая има задържан. Районна прокуратура Сливен наблюдава досъдебното производство за извършеното престъпление.  Задържаният е криминално проявен 36-годишен мъж..

публикувано на 18.06.21 в 17:17

Двама членове на ВСС подадоха оставки

Оставки са подали членовете на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. Това са бившият административен ръководител – председател  на Окръжния съд – Бургас Боряна Димитрова и нейния колега Красимир Шекерджиев.  Двамата са координатори на проекта за..

публикувано на 18.06.21 в 15:33

Затруднено движение на пътя Каблешково - Ахелой заради катастрофа

В една лента се осйществява преминаването на моторни превозни средства на пътя Миролюбово - Каблешково - Ахелой в участъка Каблешково - Ахелой. това съобщават от АПИ.  Причината за това е катастрофа.  Шофьорите да се движат с повишено внимание и..

публикувано на 18.06.21 в 15:02

Смениха началниците на три районни полицейски управления в Сливен

По заповед на вътрешния министър Бойко Рашков са назначени нови полицейски шефове на три от районните управления в област Сливен – Нова Загора, Котел и Твърдица, потвърдиха от пресцентъра на ОД на МВР Сливен. Директорът на ОДМВР старши комисар Димитър..

публикувано на 17.06.21 в 16:41