Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Слънчев бряг се подготвя за туристическия сезон

Снимка: Архив


Туристическият сезон в курортния комплекс Слънчев бряг ще бъде официално открит на 1 юни. В момента протича подготовката на инфраструктурата, обясни изпълнителният директор на курортния комплекс Златко Димитров.

„Прави се профилактика на видеонаблюдението, подобряват се зелените площи. Имаме доста солидна подмяна на тротоари по централната алея. В крайните квартали имаме подмяна също на тротоари, разширяване на улици. На 1 юни ние ще бъдем готови да посрещнем туристи“, допълни той.

Паркирането в синя зона в комплекса ще се заплаща след 1 юни на цена от 2 лв. на час. Тази година паркоместата в синя зона са увеличени на 1 100, със 100 нови места. В момента се провежда и ваксинацията на всички заети в хотелиерския и ресторантьорски сектор в курортния комплекс
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас е домакин на икономическия форум „Doing Business with Germany“

Германо–Българската индустриално -търговска камара (ГБИТК) и Община Бургас са инициаторите на икономическия форум „Doing Business with Germany“. Той ще се проведе в Конгресния център, при спазване на въведените противоепидемични мерки. Освен присъствената му форма, събитието ще бъде излъчвано и онлайн. Началото е в 09.30 часа.  Във форума ще участват..

публикувано на 27.09.21 в 07:44

Детска площадка за Камено

Децата на град Камено вече имат нова цветна придобивка. Днес беше открита детска площадка в парка, отговаряща на всички европейски стандарти. Районът в малкия град се оформя като един прекрасен кът за младите, общината има още идеи за неговото облагородяване. Неделният ден се превърна в истински празник за малчуганите, много игри и много..

публикувано на 26.09.21 в 13:29

Круизният кораб „SeaDream II” акостира на Морска гара

Круизният кораб „SeaDream II”  акостира на Морска гара Бургас.  Посещението му в морския град идва след н яколкогодишно прекъсване на круизните пътувания, заради геополитически проблеми в Черно море и COVID пандемията. 11-дневното пътуване на плавателния съд започва на 21 септември от Пирея и включва посещение на остров Скиатос, Кавала в..

публикувано на 26.09.21 в 08:09

Круизният кораб „Морска мечта II“ акостира утре в Бургас

Круизният кораб „SeaDream II” ще акостира на Морска гара Бургас утре.  Посещението му в морския град идва след н яколкогодишно прекъсване на круизните пътувания, заради геополитически проблеми в Черно море и COVID пандемията. 11-дневното пътуване на плавателния съд започва на 21 септември от Пирея и включва посещение на остров Скиатос,..

публикувано на 25.09.21 в 14:10

От днес има постоянна морска линия до "Ченгене скеле"

От днес стартира постоянна морска линия до новия Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“. Тя ще се обслужва от общинския катамаран „Анастасия“. Комплексът е само на 15 км южно от града, непосредствено до Рибарското селище. В него се съхранява и пресъздава бита на местните рибари, популяризирайки рибарския занаят от миналото и настоящето...

публикувано на 25.09.21 в 12:34
Архив

Иван Кирязов: Лято 2021 мина под знака на индивидуалния уикенд туризъм

Сезонът премина под знака на индувидуалния уикенд туризъм . Този поток тръгна между 1 и 10 юли и продължи 40 дни. Такава е оценката за туристическото лято на туроператора Иван Кирязов: „ По-големият процент бяха къси резервации, в рамките на 3-4-5 дена, уикенд туристи в по-голямата част. Това като финансов резултат за хотела,  самите..

публикувано на 25.09.21 в 11:58

Над 10,7 млн лв за 25 производители по Програмата за развитие на селските райони

Държавен фонд „Земеделие“ започна изплащането на над 10, 7 млн. лв. към 25 производители по Програмата за развитие на селските райони . Сред подпомогнатите са участници в 7 проекта по подмярката „Инвестиции в земеделски стопанства“, които ще получат над 3 млн. 600 хил. лв. Одобрение са получили и 8 проекта за инвестиции в малка по мащаби..

публикувано на 25.09.21 в 09:42