Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

И тази година много ресторанти и търговски обекти в Слънчев бряг няма да отворят

Най-големият курортен комплекс по българското Черноморие - „Слънчев бряг“ се подготвя да открие сезона на 1-ви юни. И тази година много ресторанти, търговски обекти и хотели няма да отворят. С 80 по-малко са и таксиметровите коли, които ще работят в курорта. В момента се извършват ремонти на територията на целия „Слънчев бряг“, а на много обекти има поставени табели, че се отдават под наем.

В момента в „Слънчев бряг“ повечето заведения са затворени, а на централната алея работят само два ресторанта. Голяма част от павилионите също са с дръпнати ламаринени капаци. Плажната ивица е пуста без чадъри и шезлонги. По алеите се виждат само работници, които подменят тротоарни настилки и подрязват зелените площи. До 1-ви юни ще приключат ремонтните дейности, каза изпълният директор на акционерното дружество „Слънчев бряг“ Златко Димитров. „Правим това, което е необходимо за подготовката на инфраструктурата, правим профлактика на видеонаблюдението, подмяна на тротоари, разширяване на улици. Трябва да сме оптимисти относно дали ще има туристи. Важното е ние да вземем всички мерки, които са необходими за посрещането на туристи“, каза Димитров.

Няма туристи, няма клиенти, няма работа, оплакаха се таксиметровите шофьори. Без реклама и този сезон ще е провален, казаха те.

"Казаха, че сезонът се открива на 1-ви май, а „Слънчев бряг“ в момента е строителна площадка", възмущава се Венцислав Димов, който е собственик на едно от двете работещи заведения на централната алея. И според него ако не се засили рекламата на страната ни в чужбина-сезонът ще е провален.

Пуст и неугледен вид има Слънчев бряг в момента, а първите израелски туристи вече пристигнаха и са гости на малкото отворени хотели. Очакванията на собственици и хотелиери са след средата на месец юни курорта да се оживи, засега, обаче, няма мното причини за оптимизъм. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас е домакин на икономическия форум „Doing Business with Germany“

Германо–Българската индустриално -търговска камара (ГБИТК) и Община Бургас са инициаторите на икономическия форум „Doing Business with Germany“. Той ще се проведе в Конгресния център, при спазване на въведените противоепидемични мерки. Освен присъствената му форма, събитието ще бъде излъчвано и онлайн. Началото е в 09.30 часа.  Във форума ще участват..

публикувано на 27.09.21 в 07:44

Детска площадка за Камено

Децата на град Камено вече имат нова цветна придобивка. Днес беше открита детска площадка в парка, отговаряща на всички европейски стандарти. Районът в малкия град се оформя като един прекрасен кът за младите, общината има още идеи за неговото облагородяване. Неделният ден се превърна в истински празник за малчуганите, много игри и много..

публикувано на 26.09.21 в 13:29

Круизният кораб „SeaDream II” акостира на Морска гара

Круизният кораб „SeaDream II”  акостира на Морска гара Бургас.  Посещението му в морския град идва след н яколкогодишно прекъсване на круизните пътувания, заради геополитически проблеми в Черно море и COVID пандемията. 11-дневното пътуване на плавателния съд започва на 21 септември от Пирея и включва посещение на остров Скиатос, Кавала в..

публикувано на 26.09.21 в 08:09

Круизният кораб „Морска мечта II“ акостира утре в Бургас

Круизният кораб „SeaDream II” ще акостира на Морска гара Бургас утре.  Посещението му в морския град идва след н яколкогодишно прекъсване на круизните пътувания, заради геополитически проблеми в Черно море и COVID пандемията. 11-дневното пътуване на плавателния съд започва на 21 септември от Пирея и включва посещение на остров Скиатос,..

публикувано на 25.09.21 в 14:10

От днес има постоянна морска линия до "Ченгене скеле"

От днес стартира постоянна морска линия до новия Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“. Тя ще се обслужва от общинския катамаран „Анастасия“. Комплексът е само на 15 км южно от града, непосредствено до Рибарското селище. В него се съхранява и пресъздава бита на местните рибари, популяризирайки рибарския занаят от миналото и настоящето...

публикувано на 25.09.21 в 12:34
Архив

Иван Кирязов: Лято 2021 мина под знака на индивидуалния уикенд туризъм

Сезонът премина под знака на индувидуалния уикенд туризъм . Този поток тръгна между 1 и 10 юли и продължи 40 дни. Такава е оценката за туристическото лято на туроператора Иван Кирязов: „ По-големият процент бяха къси резервации, в рамките на 3-4-5 дена, уикенд туристи в по-голямата част. Това като финансов резултат за хотела,  самите..

публикувано на 25.09.21 в 11:58

Над 10,7 млн лв за 25 производители по Програмата за развитие на селските райони

Държавен фонд „Земеделие“ започна изплащането на над 10, 7 млн. лв. към 25 производители по Програмата за развитие на селските райони . Сред подпомогнатите са участници в 7 проекта по подмярката „Инвестиции в земеделски стопанства“, които ще получат над 3 млн. 600 хил. лв. Одобрение са получили и 8 проекта за инвестиции в малка по мащаби..

публикувано на 25.09.21 в 09:42