Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Откриват сезона на плажа в "Крайморие" в Бургас

Сезонът на плажа в „Крайморие” вече е открит от днес. Осигурени са двама спасители, както и медицински специалист, за да може ивицата да бъде напълно обезопасена. Това обясни концесионерът Николай Димитров. Той допълни, че цените за шезлонг и чадът ще бъдат като миналогодишните – от по 5 лв.

„Аз съм готов на 100 %. Имам предвид обезопасяването на плажа, подравняването, почистването, обезпаразитяването на ивицата, както и необходимите за това тоалетни и душове, снабдени с течен сапун, с дезинфектант. Има поставени кошове на ивицата, съблекални, в които да могат да се преобличат, ако влизат във водата. Поради това, че Министерството на здравеопазването ни спусна заповед, с която ни задължи да раздалечим отстоянията между чадърите и шезлонгите, ние сме намалили с до 20 % от поставяемите такива на съответния плаж“, обясни концесионерът.

Николай Димитров допълни, че цените за чадър и шезлонг ще бъдат намалени с 50 % по договор и ще бъдат запазени като миналогодишните – от по 5 лв. Комплектът включва и масичка и шалте по желание на клиента, допълни той.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пламен Димитров

Пламен Димитров, КНСБ: Актуализацията на бюджета трябва да е приоритет

Актуализацията на бюджета трябва да е първата задача на новото правителство. Това посочи в Бургас президентът на КНСБ Пламен Димитров. Оценяваме като позитивни предложените параметри от служебното правителство, допълни той. „Доброто е, че няма орязване на разходи, а се предлага всъщност завишаване на приходите с около 2 млрд. лв. и с почти..

публикувано на 23.07.21 в 12:53

ИАРА провери сигнала за тралене в района на "Корал"

Сигнал за нарушения от рибари с лодки, които излизат през нощта и дълбаят дъното на къмпинг Корал за бяла мида изпрати слушател до БНР.   От изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури извършиха проверка за нерегламентираната дейност. Катерина Димитрова лично е наблюдавала лодките, които излизат през нощта. Обикновено се..

публикувано на 22.07.21 в 15:47

Етнографският комплекс "Ченгене скеле" вече е отворен

Най-древният поминък по морето - рибарството и историята на уникалното рибарско селище „Ченгене скеле“ край Бургас оживяват в голям етнографски комплекс. Проектът на Община Бургас бе реализиран с финансиране по ОП „Региони в растеж“ и Програмата за морско дело и рибарство. Амбицията е комплексът да стане притегателно място за наши и чужди..

публикувано на 22.07.21 в 15:37

Хотелските бази по южното Черноморие пълни

По южното Черноморие отчитат по-добър туристически сезон спрямо миналото лято. Очакванията са по-високата заетост на базите да се задържи до средата на август.  Над 90% от летовниците са българи. В сезона на отпуските хотели и квартири по Южното Черноморие са пълни.  Хотелиерът от Созопол Мария Жекова споделя:  „В..

публикувано на 22.07.21 в 14:49

Платформа във водата за хората с уреждания ще има на плаж Силистар

 В началото на седмицата стана ясно, че паркингът до  плаж на Силистар е безплатен и достъпен за всеки, който желае да го посети. С усилията на концесионера и институциите един дългогодишен проблем беше решен. Ивицата се стопанисва за първа година от Кирил Йовнов, който инвестира с намерението да я превърне в още по-желана за плажуващите.  Нямахме..

публикувано на 22.07.21 в 14:35

Модернизират тяговите подстанции по ж.п. линията "Пловдив - Бургас"

Модернизацията на железопътната инфраструктура между Пловдив и Бургас има за цел постигане на по-бързи пътувания за пътниците и по-добри връзки със съседните държави. Линията е с дължина 292 км, от които 139 км – единична и 153 км – двойна линия. Проектната скорост по железопътната линия варира между 100 – 160 км/ч. Тя е част от..

обновено на 21.07.21 в 19:43

БРТК: Южното Черноморие е пълно, не тръгвайте без резервация

Местата за настаняване са силно ограничени и не е уместно да тръгвате без предварителна резервация за Южното Черноморие. За това предупреждават от Българската регионална туристическа камара. Оттам припомниха, че м иналата година по-голяма част от хотелиерите в Слънчев бряг оставиха затворени своите обекти заради липсата на чуждестранни туристи,..

публикувано на 21.07.21 в 15:00