Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

БНР – Бургас празнува девети рожден ден

| обновено на 31.05.21 в 09:53


Днес се навършват девет години откакто БНР - Бургас стъпи за първи път на медийната сцена. Радиото, което успя за това време да се наложи, като медиен лидер на българския Югоизток, отбеляза празника заедно с бургазлии и гости на града с тържество на открито в Морската градина на Бургас.

Като на рожден ден огромна торта с логото на БНР – Бургас посрещна минувачите в алеята до Гъбката в Морската градина на Бургас. Сладкото кореспондираше с топлите пожелания, които бургазлии оставяха до любимата си медия:

„БНР – Бургас, благодаря ви за обективното отразяване. Задавате точните въпроси и ви желая още дълги години да продължавате така.“

„Харесвам комбинацията от музика и интересни срещи. Смятам, че срещите с интересни гости са много важни.“

„Пожелавам да сте все така обективни и коректни в новините“.

Директорът на БНР- Бургас Кирил Костадинов обобщи каква е равносметката за тези девет години:

„Мисля, че сме един добър и сплотен колектив. Мисля, че постигнахме изключително много и най-вече изпълнихме своята обществена мисия – не само да забавляваме, но и да информираме“.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Темите в предаването "Булевард Демокрация"

Присъствието на областния управител на Бургас по време на последната сесия в Приморско даде повод за интересна дискусия. Извън контекста на паметника на хан Тервел, общински съветник използва момента, за да постави наболелите въпроси, свързани с инфраструктурата. Подробностите - в репортаж. Тема с продължение -В няколко наши репортажа ви..

публикувано на 01.12.21 в 14:57

Как да бъде възстановена солеността на Поморийско езеро?

Инвестиция в размер на 4 милиона лева е необходима, за да бъдат изведени сладките води от Поморийското езеро в Черно море. Намаляването на солеността поставя под въпрос солодобива и качеството на калолечението, бият тревога екологичните организации "Зелени Балкани" и Българска фондация "Биоразнообразие". От 1978 година езерото е  част от..

обновено на 01.12.21 в 14:34

Сигнализираха областния управител за лошия път от Приморско и винетките за "Узунджата"

Лошото състояние на пътя за южното Черноморие и плащането на винетки на жители от “Узунджата” бяха поставени пред областния управител по време на сесия в Приморско. Съветникът Стоян Василев използва посещението на Мария Нейкова, за да алармира за тези проблеми.  Пътят, по който минават хиляди и милиони туристи, само се кърпи, а не се ремонтира..

публикувано на 01.12.21 в 14:21

Бургаските читалища с поредица от инициативи, посветени на Никулден

Бургаските читалища също работят активно за това градът да е по-жив, творчески и интересен на своя празник Никулден. Ето няколко предстоящи техни събития: 1. НЧ „П. Хилендарски 1928“ – Бургас организира конкурс за рецитиране на стихотворение на тема „Аз, морето и Бургас“ – в три възрастови категории - 4-14 години. Всяко дете може да участва..

публикувано на 01.12.21 в 13:53

Дървата за огрев в община Созопол са доставени на почти 80 %

Продължава проблемът с доставката на дърва за огрев в община Созопол. За това сигнализира общинският съветник Светлана Лулева по време на сесията на местния парламенти. Тя обясни, че има напрежение между жителите за реда, по който те се доставят. „Известно ми е, че дърва се доставят от различни доставчици, превозвачи, но на какъв принцип, по какъв..

публикувано на 01.12.21 в 13:03

На маломерни тротоари ще може да се поставя преместваема реклама

Община Бургас ще облекчи някои от изискванията за поставяне на рекламни надписи и информационни табели, след като съветниците приеха предложението на Георги Дракалиев, за промяна в Наредбата регламентираща това. На преместваеми обекти ще може да се поставя реклама, но само, която оказва логото и дейността, която извършва фирмата. Корекция се налага и..

публикувано на 01.12.21 в 12:43

Реорганизират движението по бул. "Демокрация" днес

До 15 часа  днес автобусите от градския транспорт в Бургас ще се движат не в своята специална лента по бул. „Демокрация“, а заедно с останалите автомобили .  Това важи за отсечката от кръстовището с бул. „Сан Стефано“ до кръстовището с ул. „Ген Гурко“. В този участък автобусите ще спират на местата за паркиране от Синята зона срещу нея, като ще бъде..

публикувано на 01.12.21 в 09:13