Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Музикантът Георги Мархолев иска табела "Пазете храната си от гларусите"

| обновено на 09.06.21 в 14:22
Снимка: Лилия Мирчева

Бургаският музикант Георги Мархолев публикува в социалните мрежи провокативно обръщение към кмета на Бургас и Общинските отговорници.
Той обръща внимание на "ниско прелитащите гларуси по улица Богориди", които често извършват набези върху храната на неподозиращите бургазлии.

Публикуваме без съкращение:
"Моля да се обърне внимание на ниско прелитащите и атакуващи самостоятелно или в организирани групи гларуси по улица Богориди! Атакуващи хора, които са си закупили закуски, пици, дюнери и подобни утоляващи глада субстанции! Отвличат обектите, които захранват от ръцете на миряните!!! Пораженията са големи както от финансов, така и от морален и духовен характер! Също така граждани от различни възрасти карат велосипеди или подобни също така и моторизирани двуколки с висока скорост и така застрашават здравето и живота на гражданите, предполагам повечето от които са си загубили вече закуските! В тези връзки:

ПРЕДЛАГАМ:
1. Да се поставят знаци с надпис "Пазете храната си от гларуси" първоначално в отсечката от ул. Лермонтов до ул. Цар Симеон(Републиканска)
2. Да се забрани употребата на велосипеди по ул. Богориди и ул. Александровска или да се организира вело-полиция, която да санкционира нарушителите за превишена скорост и за маневри тип "гъзария ала смелчагос" Моля да се обърне внимание на този апел от гражданин с будна съвест!"

Предложенията предизвикаха вълна от остроумни коментари и закачки в социалните мрежи.
Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
архив

Децата избраха пясъчните скулптури тази година

Новото издание на Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас се нарича „Децата пожелаха“. Проведено от Общината проучване сред малчугани на възраст от 7 до 12 години показа следните техни предпочитания (заедно с любимия герой е посочено името на автора, който ще изпълни скулптурата): Ани Златева – Пипи Дългото чорапче; Жоро Златев – Хари Потър;..

публикувано на 16.06.21 в 10:59

Медиците от КОЦ в Бургас танцуваха на Jerusalema на Острова (Видео)

Медиците от Комплексен онкологичен център в Бургас изиграха танца на надеждата на остров Света Анастасия.  Здравното заведение се включи в предизвикателство - Jerusalema Challenge.  26 служители танцуват на фона на световния хит. В годината на коронавируса видеоклипът е отговора на хората в бяло на стреса и страха от заразата...

публикувано на 14.06.21 в 16:52

Бургаски ученици влизат в ролята на краеведи

Започва двуседмичното лятно училище по краезнание, което се организира по общинската програма „Моят град Бургас“ от Центъра за подкрепа на личностното развитие. В него ще участват ученици от 1-ви до 4-ти клас, за които е подготвена интересна програма, наситена с разнообразни дейности и занимания, свързани с миналото и съвремието на морския град...

публикувано на 14.06.21 в 11:35

"Талантино" с нова приказна бъркотия

В третата премиера от афиша на театрална школа „Талантино“ за този театрален сезон групата от кв.Банево ще ни отведе в един приказен и вълшебен свят. Истории познати, но представени по изненадващ начин: прекрасно-щур и забавно-ироничен. Весела приказка, оцветена, премесена и наново опечена – хрупкава като курабийка. Децата с радост и желание..

публикувано на 14.06.21 в 10:52

Светла Чиракова твори картини, бижута и аксесоари от плъстена вълна

Светла Чиракова е вдъхновител и творец, рисува с фини влакънца от вълна с техника без аналог. Тя използва живата вълна в направата на картини. Те са сътворени от фини влакънца от вълна, обагрени в най-различни цветове. Светла използва разнообразни техники за тяхното подреждане и благодарение на специфичните качества на вълната,..

публикувано на 13.06.21 в 16:41

Ина Мархолева, "Кралица на Бургас": Сбъдвам мечтите си! Продължавам и с музиката, и с модата

Ина Мархолева е тазгодишния носител на титлата "Кралица на Бургас" 2021г. 20-годишната красавица спечели и симпатиите на зрителите и бе определена и за Лице на публиката. Бургазлийката е студент в София. Учи реклама в Нов български университет. Дълги години е част от Вокален ансамбъл "Фортисимо". Ина ще представлява морския град на..

публикувано на 13.06.21 в 15:48

Ралица Чикова изработва прекрасни квилинг картини и картички

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която майките с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири - подаръци, ръкоделия, плетива, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В тяхна подкрепа създадохме рубриката..

публикувано на 13.06.21 в 15:00